Tytu³: ¿apiekanka z piersi kurczaka Wiadomo¶æ wys³ana przez: Hania47 Sierpieñ 31, 2011, 14:54:10 Czas przygotowania 10 minut czas pieczenia 1 godz.Ilo¶æ porcji 8 Sk³adniki z piersi kurczaka ziemniaki ,ser ¿o³ty majonez sol pieprz cebula olej do wysmarowania zio³a. Etapy przygotowania.Oczyszczone posypane przyprawami piersi z kurczaka una srodku ¿arodpornego naczynia. Ob³o¿yæ nako³o cz±stkami ziemniaków oprószonymi sol± i pieprzem. Przykryæ cienk± warstw± cebuli pokrojonej w kosteczkê oraz warstwy startego grubo ¿oltego sera. Wszystkie posmarowac cienka warstwa majonezem. Naczynia przykryæ zapiekaæ oko³o 1,5 godzinê
Tytu³: Deser lodowy z banami Wiadomo¶æ wys³ana przez: Hania47 Sierpieñ 31, 2011, 19:02:40 Ocena przepisu
12345 Dla ilu osób: 2 osoby Czas przyrz±dzenia: 15 minut Orientacyjny koszt potrawy: nieznany Wszystkie wy¶wietlenia: 3443 Autor: Nieznany Dodany przez: !lakota Data dodania: 2010-08-17 Dodaj przepis do ulubionych Drukuj przepis Dodaj do listy zakupów Sk³adniki lody waniliowe 20 dag herbatniki pokruszone 5 dag banan 1 szt czekolada 1 tabliczka Sposób przyrz±dzenia Lody lekko rozmra¿amy i miksujemy dok³adnie w blenderze na p³ynn± masê. Czekoladê rozpuszczamy w mikrofalówce lub w k±pieli wodnej (ok³adamy 1 kostkê). Do wysokich szklanek wk³adamy pokruszone herbatniki, kilka plastrów banana, zalewamy lodami, polewamy p³ynn± czekolad±, ponownie nak³adamy herbatniki, pokrojonego banana, polewamy lodem i czekolad±. Na sam± górê nak³adamy banana i posypujemy start± na tarce z drobnymi oczkami czekolad±. Tytu³: Odp: ¿apiekanka z piersi kurczaka Wiadomo¶æ wys³ana przez: Hania47 Wrzesieñ 03, 2011, 18:04:58 Sk³adniki:
3 jajka 15 dag cukru pudru 10 dag mas³a lub margaryny 1/3 szklanki mleka 25 dag m±ki 1 ³y¿eczka proszku do pieczenia 50 dag ¶liwek 4 dag cukru (do ubicia piany) Przepis: Stopiony t³uszcz, 2 jajka, 1 ¿ó³tko, cukier puder i mleko utrzeæ na puszyst± masê. Dodaæ m±kê wymieszan± z proszkiem do pieczenia i wymieszaæ. Ciasto prze³o¿yæ do tortownicy wy³o¿onej papierem do pieczenia (lub wysmarowanej mas³em i posypanej tatr± bu³k±). Umyte ¶liwki przepo³owiæ i usun±æ pestki. Po³ówki ¶liwek uk³adaæ na ciasto zaczynaj±c od brzegów tortownicy. Pianê z 1 bia³ka ubiæ, dodaæ 4 dag cukru i jeszcze ubiæ. Gêst± pianê wylaæ na ¶liwki. Upiec. Krajaæ jak tort. Smacznego. |