Napromieniowani

W ¶wiecie kulinarii => Ksi±zka kucharska Haneczki i Eli => W±tek zaczêty przez: Hania47 Sierpieñ 31, 2011, 14:54:10



Tytu³: ¿apiekanka z piersi kurczaka
Wiadomo¶æ wys³ana przez: Hania47 Sierpieñ 31, 2011, 14:54:10
Czas przygotowania 10 minut czas pieczenia 1 godz.Ilo¶æ porcji 8 Sk³adniki z piersi kurczaka ziemniaki ,ser  ¿o³ty majonez sol pieprz cebula olej do wysmarowania zio³a. Etapy przygotowania.Oczyszczone posypane przyprawami piersi z kurczaka una srodku ¿arodpornego naczynia. Ob³o¿yæ nako³o cz±stkami ziemniaków oprószonymi sol± i pieprzem. Przykryæ cienk± warstw± cebuli pokrojonej w kosteczkê oraz warstwy startego grubo ¿oltego sera. Wszystkie posmarowac cienka warstwa majonezem. Naczynia przykryæ zapiekaæ oko³o 1,5 godzinê


Tytu³: Deser lodowy z banami
Wiadomo¶æ wys³ana przez: Hania47 Sierpieñ 31, 2011, 19:02:40
Ocena przepisu
12345
Dla ilu osób: 2 osoby
Czas przyrz±dzenia: 15 minut
Orientacyjny koszt potrawy: nieznany
Wszystkie wy¶wietlenia: 3443
Autor: Nieznany
Dodany przez: !lakota
Data dodania: 2010-08-17
Dodaj przepis do ulubionych
Drukuj przepis
Dodaj do listy zakupów
Sk³adniki

    lody waniliowe 20 dag
    herbatniki pokruszone 5 dag
    banan 1 szt
    czekolada 1 tabliczka

Sposób przyrz±dzenia

Lody lekko rozmra¿amy i miksujemy dok³adnie w blenderze na p³ynn± masê. Czekoladê rozpuszczamy w mikrofalówce lub w k±pieli wodnej (ok³adamy 1 kostkê). Do wysokich szklanek wk³adamy pokruszone herbatniki, kilka plastrów banana, zalewamy lodami, polewamy p³ynn± czekolad±, ponownie nak³adamy herbatniki, pokrojonego banana, polewamy lodem i czekolad±. Na sam± górê nak³adamy banana i posypujemy start± na tarce z drobnymi oczkami czekolad±.


Tytu³: Odp: ¿apiekanka z piersi kurczaka
Wiadomo¶æ wys³ana przez: Hania47 Wrzesieñ 03, 2011, 18:04:58
Sk³adniki:    

    3 jajka
    15 dag cukru pudru
    10 dag mas³a lub margaryny
    1/3 szklanki mleka
    25 dag m±ki
    1 ³y¿eczka proszku do pieczenia
     
    50 dag ¶liwek
     
    4 dag cukru (do ubicia piany)

Przepis:    Stopiony t³uszcz, 2 jajka, 1 ¿ó³tko, cukier puder i mleko utrzeæ na puszyst± masê. Dodaæ m±kê wymieszan± z proszkiem do pieczenia i wymieszaæ. Ciasto prze³o¿yæ do tortownicy wy³o¿onej papierem do pieczenia (lub wysmarowanej mas³em i posypanej tatr± bu³k±).
 
Umyte ¶liwki przepo³owiæ i usun±æ pestki. Po³ówki ¶liwek uk³adaæ na ciasto zaczynaj±c od brzegów tortownicy. Pianê z 1 bia³ka ubiæ, dodaæ 4 dag cukru i jeszcze ubiæ. Gêst± pianê wylaæ na ¶liwki. Upiec. Krajaæ jak tort. Smacznego.


Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

svcraft kociaprzystan ostrovirsk polskiserwerzycia brazylia2014