Tytu³: Sernik z brzoskwniami Wiadomo¶æ wys³ana przez: Hania47 Wrzesieñ 26, 2011, 19:30:08 Sk³adniki na ciasto:
1 kostka mas³a/margaryny (250 g) 3 ³y¿ki cukru pudru 5 ¿ó³tek 1 ³y¿eczka proszku do pieczenia 3 szklanki m±ki Wszystkie sk³adniki zagnie¶æ. Ciasto podzieliæ na 2 czê¶ci, owin±æ foli±, w³o¿yæ na 2 godziny do zamra¿arki (lub Sk³adniki na masê serow±: 1 kg twarogu pó³t³ustego lub t³ustego, niekwa¶nego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 2 ³y¿ki m±ki ziemniaczanej (lub proszku budyniowego) pó³ kostki miêkkiego mas³a (125 g) 3 jajka 1 szklanka cukru (da³am trochê mniej) krócej, je¶li ciasto bêdzie twarde na tyle, by je zetrzeæ na tarce). |