Napromieniowani
 
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
 
Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Placek z jagodami  (Przeczytany 5235 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Hania47
oj ma³o nam piszesz:)
*

ile piszemy 0
Offline Offline

Wiadomo¶ci: 20


« Odpowiedz #2 : Pa¼dziernik 24, 2011, 19:33:12 »

Szybki placek z owocami Lista sk³adników

    125 g   Kasia
    250 g m±ki
    5 ³y¿ek cukru
    5 ³y¿ek wody
    2 jajka
    2 p³askie ³y¿eczki proszku do pieczenia
    owoce sezonowe (brzoskwinie, nektarynki
Zapisane
Hania47
oj ma³o nam piszesz:)
*

ile piszemy 0
Offline Offline

Wiadomo¶ci: 20


« Odpowiedz #1 : Pa¼dziernik 18, 2011, 16:34:20 »

    1 kostka Kasia
    3/4 szklanki wody
    1 i 1/2 szklanki cukru
    2 torebki cukru waniliowego
    2 i 1/2 szklanki m±ki
    2 ³y¿eczki proszku do pieczenia
    4 jajka
    bakalie (rodzynki, skórka pomarañczowa, skórka cytrynowa, ¶liwki kalifornijskie, ¿urawina, morele, orzechy)
    1/4 szklanki m±ki ziemniaczanej do obtoczenia bakalii
Zagotowaæ wodê z cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy cukier siê rozpu¶ci, do garnka w³o¿yæ   Kasia i rozpu¶ciæ j±. Gdy ostygnie dodaæ przesian± m±kê, proszek do pieczenia i ¿ó³tka. Dok³adnie zmiksowaæ. Na koniec dodaæ pianê z bia³ek ubit± na sztywno i bakalie uprzednio obtoczone w m±ce ziemniaczanej (bez namaczania). Bakalie musz± byæ pociête na drobne kawa³eczki. Wymieszaæ.

Ciasto wlaæ do foremek keksówek, do 3/4 wysoko¶ci, wysmarowanych dobrze   Kasia i wysypanych bu³k± tart±. Piec oko³o 55-60 minut w temp.p. 180ºC. Najlepiej sprawdziæ ciasto patyczkiem. Je¿eli jest suchy, to ciasto jest gotowe. Po wystygniêciu posypaæ cukrem pudrem.
Zapisane
Hania47
oj ma³o nam piszesz:)
*

ile piszemy 0
Offline Offline

Wiadomo¶ci: 20


« : Pa¼dziernik 13, 2011, 20:27:51 »

Sklaniki:

    20 dag m±ki pszennej
    4 jaja
    6 ³y¿ek oleju
    3/4 szklanki cukru
    1,5 ³y¿eczki proszku do pieczenia
    kilka kropli esencji rumowej
    60 dag jagód lub innych miêkkich owoców
    cukier puder
    ³y¿ka mas³a lub margaryny do wysmarowania formy
Przygotowanie:

Owoce op³ukaæ, os±czyæ. Jajka ubiæ z cukrem, wlaæ 2 ³y¿ki wody, esencjê rumow± , olej i przez chwilê ubijaæ. Wsypaæ m±kê po³±czon± z proszkiem do pieczenia i starannie wymieszaæ. Ciasto w³o¿yæ na wysmarowan± blachê ¶redniej wielko¶ci i przykryæ owocami. Wstawiæ do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni i piec, a¿ ciasto zacznie odstawaæ od ¶cianek formy (oko³o 30 min). Ciep³e ciasto posypaæ cukrem pudrem.
Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.022 sekund z 21 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

nwm blackspider polskiserwerfreeplay brazylia2014 ostrovirsk