Strona g³ówna
Pomoc
Szukaj
Kalendarz
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Napromieniowani
>
S³owa na dobry pocz±tek..
>
REGULAMIN
>
modlitwy ulubione
Strony: [
1
]
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: modlitwy ulubione (Przeczytany 2734 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kasia
Moderator Globalny
mieszkaniec
ile piszemy 0
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 167
Odp: modlitwy ulubione
«
Odpowiedz #12 :
Sierpieñ 20, 2009, 09:07:47 »
moje ulubione modlitwy
te najpiekieniejsze to te prosto serca
lubi modliæ sie sie slowami piesni psalmow
ulubiona modlitwa
Panie spraw by zycie mi nie bylo
obojetne , abym kochal zawsze to co piekne
pozostawil cieply slad na czyjes rece
kamila_
Go¶æ
modlitwy
«
Odpowiedz #11 :
Maj 31, 2008, 16:19:27 »
Najlepsze modlitwy, to modlitwy, które wyp³ywaj± prosto z serca, a nie te, których kto¶ nas nauczy³.
basia
zaanga¿owany
ile piszemy 0
Wiadomo¶ci: 114
Akt Zawierzenia M³odzie¿y Matce Bo¿ej
«
Odpowiedz #10 :
Marzec 02, 2008, 16:35:37 »
Akt Zawierzenia M³odzie¿y Matce Bo¿ej
¦wiatowe Dni M³odzie¿y, Czêstochowa 14-16 sierpnia 1991 r.
Chcemy ¿yæ dla Chrystusa. Zwracamy siê do Ciebie, najpewniejsza Przewodniczko na ludzkich drogach. Pomó¿ nam pokonaæ wszelk± beznadziejno¶æ. Pozwól nam byæ silniejszymi ni¿ wszystko, co zdaje siê nas osaczaæ. Nasza codzienno¶æ jest ró¿na, ró¿ne s± te¿ Twoje wizerunki w naszych krajach. Pomó¿ nam byæ sob±.(...)
Zachowaj od samotno¶ci; od samotno¶ci, która nie jest z wyboru, z któr± wielu nie potrafi sobie daæ rady. Spraw, aby ona nigdy nie zamieni³a siê w rozpacz. Zawierzamy Ci tych, którzy znajduj± siê w obliczu bezrobocia, braku mieszkania, strachu przed przysz³o¶ci±. (...) Chcemy siê modliæ z Tob± za tych, którzy szukaj± dróg Twojego Syna (...) Za tych, którzy ani Boga, ani Chrystusa, ani Ciebie nie znaj±. (...)
Naucz nas Twojego zawierzenia, Twojej nadziei i Twojej mi³o¶ci. Naucz nas wychodziæ ku Twojemu Synowi. Prowad¼ nas do Niego. Niech On bêdzie odpowiedzi± na wszystkie nasze pytania. Naucz nas wychodziæ ku innym ludziom, mo¿e bardziej biednym i samotnym ni¿ ka¿dy z nas. Naucz nas s³u¿yæ ¿yciu od jego poczêcia a¿ po naturaln± ¶mieræ. Naucz nas to ¿ycie przyjmowaæ.(...)
Naucz nas byæ obecnymi w Ko¶ciele i ¿yciu spo³ecznym. Naucz nas braæ odpowiedzialno¶æ za losy ¶wiata i naszych ziemskich ojczyzn.
Matko M±dro¶ci, naucz nas tworzenia takiej kultury i cywilizacji, która, opieraj±c siê na prawach Bo¿ych, s³u¿y³aby cz³owiekowi. Naucz nas ducha pojednania i przebaczenia. Spraw, by¶my nie uciekali przed nowymi zadaniami. Ca³a wspó³czesna rzeczywisto¶æ czeka na swoj± pe³n± ewangelizacjê. Pragniemy ¿yæ – ka¿dy na swój sposób, bêd±c misjonarzami tego dzie³a – wspólnie z Chrystusem u¶wiêcaæ i przemieniaæ ten ¶wiat.
Do Syna swego nas prowad¼, z Nim nas pojednaj, Jemu nas polecaj. Jemu nas oddawaj
basia
zaanga¿owany
ile piszemy 0
AKT ODDANIA PAPIERZA MARYI ROK 79
«
Odpowiedz #9 :
Marzec 02, 2008, 16:34:20 »
Matko Dobrej Rady! Wskazuj nam zawsze, jak mamy s³u¿yæ cz³owiekowi i ludzko¶ci w ka¿dym narodzie, jak prowadziæ go na drogi zbawienia. Jak zabezpieczyæ sprawiedliwo¶æ i pokój w ¶wiecie wci±¿ od wielu stron straszliwie zagro¿onym. Jak¿e bardzo pragnê przy dzisiejszym spotkaniu zawierzyæ Ci, o Matko, te wszystkie trudne sprawy spo³eczeñstw, ustrojów i pañstw, które nie mog± byæ rozwi±zane na drodze nienawi¶ci, wojny i samozniszczenia, ale tylko na drodze pokoju, sprawiedliwo¶ci, poszanowania praw ludzi i narodów.
O Matko Ko¶cio³a! Spraw, a¿eby Ko¶ció³ ten cieszy³ siê wolno¶ci± i pokojem w spe³nianiu swojej zbawczej misji! Niech staje siê w tym celu dojrza³y now± dojrza³o¶ci± wiary i wewnêtrznej jedno¶ci. Pomó¿ nam przemóc opory, trudno¶ci i s³abo¶ci! Pomó¿ nam ujrzeæ na nowo ca³± prostotê i godno¶æ chrze¶cijañskiego powo³ania! Spraw, aby nie brakowa³o „robotników w winnicy Pañskiej”. U¶wiêcaj rodziny. Czuwaj nad dusz± m³odzie¿y i sercem dzieci. Pomó¿ w przezwyciê¿eniu wielkich zagro¿eñ moralnych, które w ró¿nych narodach godz± w podstawowe ¶rodowiska ¿ycia i mi³o¶ci. Daj nam odradzaæ siê wci±¿ ca³ym piêknem ¶wiadectwa dawanego Krzy¿owi i Zmartwychwstaniu Twojego Syna.
O jak¿e wiele by³oby spraw, które przy tym spotkaniu powinien bym wyraziæ, nazwaæ po imieniu. O jak¿e¿ wiele by³oby ludów i narodów, o których chcia³bym Ci tu powiedzieæ, Matko, po imieniu! Zawierzam Ci je wszystkie w milczeniu. Zawierzam Ci je wszystkie, o Matko, tak jak Ty sama najlepiej je znasz i odczuwasz.
anecja
zaanga¿owany
ile piszemy 0
Wiadomo¶ci: 130
«
Odpowiedz #8 :
Luty 21, 2008, 12:20:14 »
u nas brewiarz jest co czwartek:)
kwiatek_1982
Go¶æ
«
Odpowiedz #7 :
Luty 15, 2008, 16:30:08 »
BREWIARZ [³ac.], Liturgia Godzin - liturgiczna modlitwa codzienna Ludu Bo¿ego, u¶wiêcaj±ca czas przez sprawowanie jej w okre¶lonych porach dnia i nocy (Godzina Czytañ, Jutrznia, Modlitwa w ci±gu dnia, Nieszpory, Modlitwa na zakoñczenie dnia). Jako modlitwa ca³ego Ko¶cio³a sprawowana jest nie tylko przez kap³anów i osoby konsekrowane, ale równie¿ przez innych jego cz³onków. Swój charakter objawia najpe³niej, gdy jest celebrowana we wspólnocie - parafialnej, zakonnej, rodzinnej, apostolskiej itp.
wiecej szczegolow mozna znalesc na stronie
www.brewiarz.pl
jesli ktos bedzie mial jeszcze jakies pytania po przejrzeniu strony, zapraszam:-)
gruszka
Go¶æ
«
Odpowiedz #6 :
Luty 15, 2008, 06:01:54 »
mo¿esz ja zapodac?
kwiatek_1982
Go¶æ
«
Odpowiedz #5 :
Luty 14, 2008, 19:54:51 »
tak wlasnie sobie teraz pomyslalam jeszcze o modlitwie breiwairzowiej, niesamowita, wyjatkowa i tak sobie mysle, ze jest modlitwa dla wytrwalych
kwiatek_1982
Go¶æ
«
Odpowiedz #4 :
Luty 14, 2008, 19:52:25 »
a moja ukochana modlitw, choc ciezka jest Koronka do Bozego Milosierdzia, tak po prostu...
basia
zaanga¿owany
ile piszemy 0
«
Odpowiedz #3 :
Luty 13, 2008, 11:11:44 »
AKT PO¦WIÊCENIA SIÊ CHORYCH MATCE BO¯EJ BOLESNEJ (Piusa XII)
O Matko ³askawa i dobra, której serce przenikn±³ miecz bole¶ci (£k 2,35), oto my, biedni i chorzy stajemy wraz z Tob± na Kalwarii obok Jezusa. Powo³ani do wznios³ej ³aski cierpienia, pragniemy dope³niæ w nas tego, czego nie dostaje cierpieniom Chrystusa, za Cia³o Jego, którym jest Ko¶ció³ (Kol 1,24). Po¶wiêcamy Tobie nas samych i nasze cierpienia, ¿eby¶ nas po³o¿y³a na o³tarzu krzy¿a Twojego Boskiego Syna, jako pokorne ofiary przeb³agalne za zbawienie nasze i naszych braci.
Przyjmij, Matko Bolesna to nasze po¶wiêcenie i ofiarowanie, wzmocnij w naszych sercach wielk± nadziejê, aby¶my jak teraz uczestniczymy w cierpieniach Jezusa, tak mogli kiedy¶ z Nim razem byæ w rado¶ci ¿ycia wiecznego. Amen.
jerychiasz
Go¶æ
Modlitwa do ¶w. Tadeusza w ciê¿kim strapieniu
«
Odpowiedz #2 :
Styczeñ 31, 2008, 06:12:22 »
Modlitwa do ¶w. Tadeusza w ciê¿kim strapieniu
¦wiêty Tadeuszu, który od wieków by³e¶ Orêdownikiem tych, którzy stracili wszelk± nadziejê ratunku, w Twoje rêce oddajê cierpienia i przera¿enia mojego serca. Ufam Twemu po¶rednictwu przed Bogiem. Oddajê Ci dzisiaj szczególnie to cierpienie, któremu tylko Wszechmocny Bóg mo¿e zaradziæ. W pokorze serca b³agam o wstawiennictwo. Ufam, ¿e przez Twoje rêce otrzymam ³askê, o któr± b³agam Pana naszego Jezusa Chrystusa.
Amen.
jerychiasz
Go¶æ
Modlitwa za nieszczê¶liwych
«
Odpowiedz #1 :
Styczeñ 31, 2008, 06:11:38 »
Modlitwa za nieszczê¶liwych
Panie Jezu, który¶ w Swym ¿yciu na tej ziemi dzieli³ dolê ubogich i nieszczê¶liwych, wys³uchaj pró¶b moich za wszystkich, co cierpi± sercem czy cia³em.
B³agam Ciê, o Jezu mój, za tych, których niedostatek, choroba, przeciwno¶ci losu, udrêczenie duszy i z³o¶æ ludzka uciska.
Wejrzyj na ciê¿ko a bezowocnie pracuj±cych, daj im odetchn±æ cokolwiek i lepszej doli do¶wiadczyæ.
Us³ysz jêki chorych i konaj±cych i uzdrów ich, Panie, lub ul¿yj im w cierpieniu.
We¼ w opiekê wdowy i sieroty, pokrzywdzonych, z³amanych na duchu; stañ siê ich Ojcem, Obroñc± i Lekarzem.
Ulituj siê nad tymi, których dusza zgnêbiona nie umie siê wznie¶æ ku Tobie, którym ¶wiat odebra³ ¶wiat³o wiary i nadziei i na bezdro¿e ¿ycia popchn±³ ich w¶ród ciemno¶ci, których droga zasiana jest cierniami i pe³na zasadzek i zawad, których dnie we ³zach i têsknocie, w oddaleniu od domu i ukochanych im p³yn±, o których nikt nie pamiêta, by wspomóc ich i pocieszyæ.
Uwolnij, Panie, tych wszystkich od z³ego, jakie ich gnêbi. Pozwól, a¿eby to, co im znosiæ z Twego rozporz±dzenia przychodzi, znosili cierpliwie, nie trac±c ufno¶ci w mi³osierdziu Twoim, nie schodz±c z drogi cnoty i obowi±zków swoich. Niech bole¶æ duszy czy cia³a bêdzie dla nich ogniem oczyszczaj±cym ich serca, ¶rodkiem do ich udoskonalenia i zas³u¿enia na Tw± ³askê i zmi³owanie, o jakie dla nich Ciê b³agam przez zas³ugi Mêki i Krwi Twojej Naj¶wiêtszej. O Panie nasz, Jezu Chryste. Amen.
jerychiasz
Go¶æ
modlitwy ulubione
«
:
Grudzieñ 20, 2007, 23:41:03 »
DROGA
Cos sie we mnie odmienilo,
Czuje jakby cieplo inne...
- O ! - jak dobre, - o ! - jak mile...
To jest cieplo bardzo silne...
Tak ! - dostrzeglem to po czasie,
Iskre Jego dawno mialem.
Zycie moje na nic zda sie,
- Iskry tej nie rozpalalem...
Lecz cud wielki sie dokonal,
Iskre w plomien ktos rozniecil,
- Kto oliwy do niej dolal ?
- Kto tak jasno ja rozswiecil ?
- To Ty Panie Frasobliwy,
- To Ty Panie Milosierny,
Pragniesz bym byl wiecznie zywy,
Bym byl Tobie zawsze wierny...
Tak w pogoni za marnoscia,
Wciaz od Ciebie uciekalem,
Dopedzales mnie z latwoscia,
Az Cie w koncu pokochalem.
Uszy moje odetkales,
Oczy z bielma oczysciles,
Serce takze z ciala dales...
- Po co mnie tak odmieniles ?
Ja nie godny Twej pomocy,
Grzesznosc dac Ci tylko moge...
- „Uczynilem dzien w twej nocy,
Bys zobaczyl DOBRA DROGE...”
Strony: [
1
]
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
Forum archiwalne, proszê o nie rejestrowanie siê, forum przeniosiono do www.forumunorbiego.cba.pl zapraszamy...
=> UWAGA
S³owa na dobry pocz±tek..
=> Wstêpne s³owo
=> OCHOTNICY PISZ¡CY W NASZEJ "KRAINIE MY¦LI OSÓB NIEPE£NOSPRAWNYCH"...
=> REGULAMIN
Zdrowie i Uroda.
=> Lecznicze Zio³a
=> Nowo¶ci
=> Najczestrze Schorzenia porozmawajmy o nich
=> Rodzaje terapii
Spis tre¶ci
=> SPIS DZA£ÓW