Napromieniowani

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Beata Kozidrak  (Przeczytany 1795 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
bejkerek87
Administrator
zakochany w forum

ile piszemy 20

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 482

It's Me

« Odpowiedz #6 : Lipiec 03, 2009, 04:49:28 »

Tak, bo kocham ja, hehe.. ...

Adulka
Margolcia
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Wrzesieñ 03, 2008, 22:33:34 »

Prawda Beata Kozidrak  ma  piêkny g³os i znakomicie wygl±da mimo up³ywu lat Chichot
gruszka
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Wrzesieñ 01, 2008, 20:07:38 »

dziekujemy  kala  za kródko lekcjie o tej   artysce
Kala :)
oj ma³o nam piszesz:)
*

ile piszemy 0

Wiadomo¶ci: 7

« Odpowiedz #3 : Wrzesieñ 01, 2008, 18:44:18 »

Beata tworzy muzykê przede wszystkim ro¿norodn±: od nastrojowych ballad po ostrzejsze pop lub rockowe kawa³ki... my¶lê ze w tym repertuarze znajdzie co¶ odpowiedniego dla siebie...

Kala U¶miech
gruszka
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Sierpieñ 29, 2008, 12:37:53 »

a jakie?
rubinpl
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Sierpieñ 29, 2008, 11:45:50 »

U¶miechU¶miechU¶miech

Dobrze ze masz jakies ulubione zespoly. Kazdy je ma, mam i ja Chichot
bejkerek87
Administrator
zakochany w forum

ile piszemy 20

Wiadomo¶ci: 482

It's Me

« : Sierpieñ 29, 2008, 11:30:08 »

Jedna z ikon Polskiej muzyki, i któr± bardzo cenie i lubiê to: Beata Kozidrak (ur. 4 maja 1960 w Lublinie) – polska piosenkarka, wokalistka zespo³u Bajm.
krótko o niej..

Uczêszcza³a do III Liceum Ogólnokszta³c±cego im. Unii Lubelskiej w Lublinie.
Karierê zaczê³a w 1978 na Krajowym Festiwalu Piosenki w Opolu, ¶piewaj±c utwór "Piechot± do lata" i zdobywaj±c drugie miejsce. W latach 80. i 90. wystêpowa³a z grup± Bajm, z któr± nagra³a 10 albumów (wszystkie uzyska³y status z³otych lub platynowych, sprzedaj±c siê w sumie w nak³adzie ponad 3,5 miliona egzemplarzy). W 1998 Beata Kozidrak rozpoczê³a karierê solow±, wydaj±c album zatytu³owany Beata. Doczeka³ siê on znakomitych recenzji od krytyków, przyniós³ dwie Nagrody Muzyczne Fryderyk oraz uzyska³ status podwójnie platynowego, sprzedaj±c siê w nak³adzie ponad 200 000 egzemplarzy. Po sukcesie solowego kr±¿ka kontynuowa³a wspó³pracê z Bajmem. Jej kolejnym solowym projektem by³ album Teraz p³ynê, wydany w 2005. Nagrany z udzia³em amerykañskich jazzmanów, zosta³ dobrze przyjêty przez krytykê i podobnie jak solowy debiut uzyska³ status platynowego (70 000 sprzedanych egzemplarzy). Beata Kozidrak jest laureatk± kilkunastu miêdzynarodowych festiwali, m.in. w Szwecji (Karlshamn), Jugos³awii (MESAM) i Finlandii (Lahti).

Jest dla mnie kim¶ wyj±tkowym i cennym  wrêcz osob±, która dziêki swojej muzyce pomog³a nie wiedz±c, ¿e pomaga..a konkretniej...

Pomog³a mi w trudnej chwili w ¿yciu czyli przetrwaæ Operacje a to by³o najgorsze, ból cierpienie a dziêki jej muzyce , która dzia³a³a na  mnie uspokajaj± i wyciszaj± mog³am odreagowaæ s³uchaj±c jej mog³am dziêki tekstom piosenek wtopiæ siê w nie i ukoisz strach i lêk... Przy niej zasypia³am przed pierwsz± operacj± jak i przed drug± a i potem dawa³a mi wyciszenie i koi³a lêk i ból...
Uwielbiam takie piosenki jak 10 przykazañ, £±ki pe³ne snów, Dwa serca, dwa smutki i  Ma³pa i ja. To s± dla mnie ikony polskiej Muzyki......
Teraz te¿ towarzyszy mi Bajm i jego piosenki bêd± mi towarzyszyæ do koñca moich dni.... chcê aby¶cie tak jak Beata Kozidrak która towarzyszy mi od 1996 roku tak i wy aby¶cie przy mnie byli jak najd³u¿ej.......
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 14, 2008, 12:35:30 wys³ane przez bejkerek87 » Zapisane

Adulka
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.022 sekund z 21 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

svcraft nwm polskiserwerzycia shd wilcze-zycie