bejkerek87
Administrator
zakochany w forum
ile piszemy 20
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 482
It's Me
|
|
« : Marzec 18, 2009, 16:05:59 » |
|
Dla ka¿dego wschodzi zawsze jakie¶ s³oñce Kiedy przebywasz w ciemno¶ciach, spójrz w górê. Tam czeka na ciebie s³oñce. Ono nie omija nikogo. Ciebie te¿ nie ominie, je¿eli nie schowasz siê w cieñ.
¯adna noc nie mo¿e byæ a¿ tak czarna, ¿eby nigdzie nie mo¿na by³o odszukaæ choæ jednej gwiazdy. Pustynia te¿ nie mo¿e byæ a¿ tak beznadziejna, ¿eby nie mo¿na by³o odkryæ oazy. Pogód¼ siê z ¿yciem, takim jakie ono jest. Zawsze gdzies czeka jaka¶ ma³a rado¶æ. Istniej± kwiaty, które kwitn± nawet w zimie.
Mo¿esz byæ sam, lecz nie wolno ci byæ samotnym. Samotno¶æ nie mo¿e byæ ¶mierteln± ran± w twoim sercu. Tylko ty mo¿esz co¶ zmieniæ. Musisz swoj± mi³o¶ci± budowaæ pomosty ku innym. Pomosty mi³o¶ci potrzebuj± du¿o cierpliwo¶ci, ale to siê op³aca. Na nich bowiem le¿y szczê¶cie twoje.
Nie ma wa¿niejszego zadanie na ¶wiecie, jak bycie mi³ym i pe³nym uroku. Krzewiæ rado¶æ doko³a siebie, promieniowaæ szczê¶ciem wokó³, rozlewaæ jasno¶æ na ciemnych drogach ¿ycia... Czy¿ nie jest to wy¶wiadczaniem innym najwiêkszej przys³ugi? (Victor Hugo)
Chcê zaj¶æ, jak daleko mnie nogi ponios± Chcê dotrzeæ do rado¶ci, która jest we mnie Pozbyæ siê barier, które mnie ograniczaj± I poczuæ, jak mój duch i umys³ rosn±; Chcê ¿yæ, istnieæ i "byæ" I odbieraæ prawdy, które s± we mnie.
Jest czas rodzenia i czas umierania czas sadzenia i czas wycinania tego co s±dzone; czas rozrzucania kamieni i czas zbierania kamieni; czas...
Nie ¿a³ujmy tego co stracone ¿a³ujmy tego co mo¿emy jeszcze straciæ (S. Wróblewski)
Bardziej szczê¶liwi s± ci, którzy mi³o¶æ zdobywaæ musz± ni¿ ci, którzy otrzymali j± za nic. (Patricia M.ST. John)
Kochaj czynem, a nie s³owem Tylko ³zy nadaj± mi³o¶ci warto¶æ, barwê czerwieni...
Na to dane mi s± oczy bym zauwa¿y³ innych uszy, bym ich s³ysza³, nogi, bym do nich spieszy³, rêce, bym ich podtrzymywa³, serce, bym ich kocha³.
|