bejkerek87
Administrator
zakochany w forum
ile piszemy 20
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 482
It's Me
|
|
« : Marzec 18, 2009, 16:26:47 » |
|
przemów do mnie ! - I oto s³owik za¶piewa³. Ale cz³owiek tego nie us³ysza³, wiêc krzykn±³: - Bo¿e, przemów do mnie ! - I oto b³yskawica przeszy³a niebo... Ale cz³owiek tego nie dostrzeg³, rzek³: - Bo¿e, pozwól mi siê zobaczyæ. I oto gwiazda zamigota³a ja¶niej. Ale cz³owiek jej nie zauwa¿y³, wiêc zawo³a³: - Bo¿e, uczyñ cud ! I oto urodzi³o siê dziecko. Ale cz³owiek tego nie spostrzeg³. P³acz±c w rozpaczy, powiedzia³: - Dotknij mnie, Bo¿e, niech wiem, ¿e jeste¶ tu. Bóg schyli³ siê wiêc i dotkn±³ cz³owieka. Ale cz³owiek strzepn±³ motyla ze swego ramienia i poszed³ dalej. Bóg jest w¶ród nas. Tak¿e w ma³ych i prostych rzeczach, nawet w dobie komputerów, wiêc cz³owiek p³aka³: - Bo¿e, potrzebujê Twojej pomocy ! I oto dosta³ maila z dobrym s³owem i s³owami zachêty. Ale cz³owiek usun±³ go i kontynuowa³ p³acz.... To dziwne, jak proste jest dla ludzi wyrzuciæ Boga, a potem dziwiæ siê, dlaczego ¶wiat zmierza do piek³a. To ¶mieszne, jak bardzo wierzymy w to, co napisane jest w gazetach, a podajemy w w±tpliwo¶æ to, co mówi Pismo ¦wiête. To dziwne, jak bardzo ka¿dy chce i¶æ do nieba pod warunkiem, ¿e nie bêdzie musia³ wierzyæ, my¶leæ, mówiæ ani te¿ robiæ czegokolwiek, co mówi S³owo Bo¿e. To dziwne, jak kto¶ mo¿e powiedzieæ: "Wierzê w Boga" i nadal i¶æ za szatanem, który tak a propos równie¿ wierzy w Boga. To dziwne, jak ³atwo os±dzamy, ale nie chcemy byæ os±dzeni. To dziwne, jak mo¿esz wysy³amy tysi±ce "dowcipów" przez e-mail, które rozprzestrzeniaj± siê jak nieokie³znany ogieñ, ale kiedy wysy³amy przes³ania dotycz±ce Pana Boga, dwa razy zastanawiamy siê, czy podzieliæ siê nimi z innymi. To dziwne, jak kto¶ mo¿e byæ zapalony dla Chrystusa w niedzielê, a przez resztê tygodnia jest niewidzialnym chrze¶cijaninem. To ¶mieszne, ¿e kiedy przeczytasz tê wiadomo¶æ, nie wy¶lesz jej do zbyt wielu osób z Twojej listy adresowej, poniewa¿ nie jeste¶ pewny, co pomy¶l± o Tobie, kiedy im to wy¶lesz. To ¶mieszne, jak bardzo mogê byæ przejêty tym, co inni ludzie pomy¶l± o mnie, zamiast tym, do czego wzywa mnie Bóg !!! Moim zadaniem by³o wys³aæ tego maila do osób, którym chcia³em, by Bóg im b³ogos³awi³. Wybra³em Ciebie.
|