Napromieniowani

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: "Przestañ ca³y czas my¶leæ, ¿e kogo¶ krêpujesz..  (Przeczytany 747 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
bejkerek87
Administrator
zakochany w forum

ile piszemy 20

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 482

It's Me

« : Marzec 18, 2009, 16:39:51 »

"Przestañ ca³y czas my¶leæ, ¿e kogo¶ krêpujesz, ¿e komu¶ przeszkadzasz! Je¶li ludziom siê to nie spodoba, upomn± siê o swoje! A je¶li nie bêd± mieli odwagi, to ju¿ ich sprawa"

"Wariaci, podobnie jak dzieci ,nie daj± za wygran± ,dopóki ich ¿yczenie nie zostanie spe³nione"

"Rodzice kochaliby j± tak czy inaczej, ale ona nie odwa¿y³a siê zap³aciæ ceny za swoje marzenie z obawy, ¿e ich zrani. By³o to marzenie zagrzebane g³êboko w jej pamiêci, które od czasu do czasu wydobywa³o siê na powierzchniê, na jakim koncercie czy przypadkowo s³uchanej p³ycie. Jednak ilekroæ siê budzi³o, towarzysz±ce mu uczucie frustracji by³o tak silne, ¿e usypia³a je jak najszybciej."

"Powinnam chyba byæ bardziej szalona. Ale jak to bywa z wiêkszo¶ci± ludzi, odkry³a to zbyt pó¼no."
"nie mo¿esz siê przyzwyczajaæ do s³uchania muzyki co wieczór. NIKT NIE POWINIEN SIÊ DO NICZEGO PRZYZWYCZAJAÆ ,Edwardzie."

"Dwie najtrudniejsze próby na drodze duchowej: cierpliwo¶ci oczekiwania na w³a¶ciwy moment i odwagi, pozwalaj±cej przezwyciê¿yæ rozczarowania tym, co napotykane."

"Czy nie uwa¿asz, ¿e staraæ siê zrozumieæ ¿ycie, to rzeczywisty problem"

"M³odo¶æ ju¿ taka jest, sama ustala granice wytrzyma³o¶ci, nie pytaj±c, czy cia³o to zniesie. A cia³o zawsze znosi."

"Byæ mo¿e. W istocie tylko my ponosimy winê za to, co zdarza siê w naszym ¿yciu. Wielu ludzi przesz³o przez te same trudno¶ci, co my, ale zareagowa³o inaczej. My wybrali¶my prostsze wyjcie -w³asn± rzeczywisto¶æ."

"Niektóre osoby poch³oniête tworzeniem wiata, do którego nie zdo³a przenikn±æ ¿adne zagro¿enie z zewn±trz, rozwijaj± w sposób przesadny mechanizmy obronne wobec obcych ludzi, nieznanych miejsc i nowych do¶wiadczeñ - zuba¿aj±c swój wewnêtrzny wiat. Wtedy nieodwracalne szkody zaczyna wyrz±dzaæ Gorycz. G³ównym celem ataku Goryczy -jest wola. Ludzie dotkniêci t± chorob± trac± chêæ do czegokolwiek i po up³ywie kilku lat nie s± w stanie wyj¶æ ze swego wiata, bo zu¿yli ju¿ przecie¿ zapasy energii na zbudowanie wysokich murów broni±cych dostêpu do upragnionej rzeczywisto¶ci."

"Chc±c zabezpieczyæ siê przed atakiem zewnêtrznym, ograniczyli równie¿ swój rozwój wewnêtrzny. Nadal chodz± do pracy, ogl±daj± telewizjê, narzekaj± na korki, wychowuj± dzieci, ale wszystko to dzieje siê automatycznie i bez wiêkszych emocji, bo wszystko maj± pod kontrol±."

"Chronicznie zgorzkniali miewaj± wiadomo¶æ swej choroby raz w tygodniu - w niedzielne popo³udnia, kiedy ani praca ani rutyna nie przychodz± im z pomoc±, by z³agodziæ objawy."

"Jedyn± zaleta tej choroby, ze spo³ecznego punktu widzenia, jest jej powszechno¶æ, dlatego odosobnienie - w jej przypadku- nie jest potrzebne........wiêkszo¶æ zgorzknia³ych mo¿e ¿yæ na wolno¶ci, nie stanowi±c niebezpieczeñstwa dla porz±dku publicznego ani dla bli¼nich. Za wysokimi murami wzniesionymi wokó³ siebie s± ca³kowicie odizolowani od wiata, choæ zdaj± siê stanowiæ jego czê¶æ."

"CZ£OWIEK POZWALA SOBIE NA LUKSUS SZALEÑSTWA TYLKO WTEDY GDY MA PO TEMU WARUNKI."

"W³a¶nie dlatego, ¿e uwa¿a³a wszystko za g³upstwa, pogodzi³a siê z tym, co nios³o jej ¿ycie. Jako nastolatka s±dzi³a, ¿e jeszcze zbyt wcze¶nie, by wybieraæ. Jako m³oda kobieta by³a przekonana, ¿e ju¿ zbyt pó¼no, by cokolwiek zmieniæ."

"- nie wygl±dasz wcale na wariatkê - powiedzia³a .-ale ni± jestem ,choæ mnie ju¿ ponoæ wyleczono. Mój przypadek by³ prosty. Wystarczy³o tylko podaæ mi dawkê pewnej substancji chemicznej . Mam nadziejê ,¿e ta substancja uwolni mnie tylko od chronicznej depresji ,bowiem NADAL PRAGNÊ BYÆ ZWARIOWANA I PRZE¯YÆ SWOJE ¯YCIE TAK JAK MNIE SIÊ PODOBA , A NIE TAK JAK SIÊ PODOBA INNYM ."

"b±d¼cie szalonymi ale zachowujcie siê jak normalni ludzie. Podejmijcie ryzyko bycia odmiennymi, ale nauczcie siê to robiæ, nie zwracaj±c na siebie uwagi."

Adulka
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.024 sekund z 20 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

wilcze-zycie polskiserwerfreeplay shd nwm kociaprzystan