Napromieniowani

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Jakie zmiany powinno wprowadziæ PKP aby mogli podro¿owaæ niepe³nosprawni???  (Przeczytany 21496 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

Wiadomo¶ci: 598

« Odpowiedz #50 : Kwiecieñ 09, 2009, 02:54:31 »

Trzeba.dlatego,piszny gdzie sie da, robmy co w naszej mocy.
bejkerek87
Administrator
zakochany w forum

ile piszemy 20

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 482

It's Me

« Odpowiedz #49 : Kwiecieñ 08, 2009, 20:02:29 »

Nigdy Norbert nie damy sie bo my Napromieniowani milo¶ci± jestesmy do ludzi ... poprzeæ mnie trzeba ..

Adulka
62norbi
Prezes
Administrator
zakochany w forum

ile piszemy 0

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 407

Prezes

« Odpowiedz #48 : Kwiecieñ 08, 2009, 19:22:36 »

Dok³adnie tak jest, nic dodaæ ani uj±æ....

Nie ogl±daj siê na rz±d, bo wyrêczaj±c go, mo¿esz zrobiæ du¿o dobrego, za¶ on nie wyrêczy ciê w niczym.
Antybudynek (kliknij tu...)
http://duetkolezenski.pl.tl/
http://duetkolezenski.phorum.pl/
gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

« Odpowiedz #47 : Kwiecieñ 08, 2009, 18:36:09 »

Bo,ONI S¡ ZDROWI IM JEST DOBRZE,MAJA SAMOCHODY.PA£ACE ONI SA WIELCY!!!!!!!!! MAJ¡ NAS W NOSIE
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 08, 2009, 18:41:03 wys³ane przez gruszka » Zapisane
izkaa189
Izka
Administrator
mieszkaniec

ile piszemy 0

Wiadomo¶ci: 245

« Odpowiedz #46 : Kwiecieñ 08, 2009, 16:24:23 »

tez jestem za bo jak my nie zaczniemy walczyc o swoje to nikt sie za to nie wezmie bo sie kazdy obawia nie wiem czemu a my musimy walczyc o swoje prawa
gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

« Odpowiedz #45 : Kwiecieñ 07, 2009, 23:12:03 »

JESTEM,ZA,MUSIMY WALCZYÆ O NASZE PRAWA
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 08, 2009, 18:34:02 wys³ane przez gruszka » Zapisane
62norbi
Prezes
Administrator
zakochany w forum

ile piszemy 0

Prezes

« Odpowiedz #44 : Kwiecieñ 07, 2009, 22:28:53 »

Co wy na to?? Jutro zaczynamy pisaæ (uk³adaæ)  petycje do Premiera i Marsza³ków Sejmu i Senatu... Kto za??? Na tej jednej petycji siê nie skoñczy bo ta pierwsza pójdzie na 100% w tamtejsze kosze na ¶mieci, wiêc ten proceder wysy³ania tej trzeba uporczywie (upierdliwie) powtarzaæ... A¿ do skutku....

Nie ogl±daj siê na rz±d, bo wyrêczaj±c go, mo¿esz zrobiæ du¿o dobrego, za¶ on nie wyrêczy ciê w niczym.
gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

« Odpowiedz #43 : Kwiecieñ 07, 2009, 21:12:34 »

No popieram,niestety.
izkaa189
Izka
Administrator
mieszkaniec

ile piszemy 0

Wiadomo¶ci: 245

« Odpowiedz #42 : Kwiecieñ 07, 2009, 20:02:04 »

No, niestety nie ma opcji ¿eby osoby On sami bez pomocy wsiedli do poci±gu...
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 07, 2009, 20:13:24 wys³ane przez 62norbi » Zapisane
gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

« Odpowiedz #41 : Kwiecieñ 07, 2009, 20:01:18 »

"mnie szlag trafia fakt ¿e "ON" nie mo¿e korzystaæ ze wszystkich praw jakie ma zapewniæ ka¿demu z obywateli...."
Mnie,te¿ a w szczególno¶ci ¿e osoby niepe³nosprawne.boj± siê o tym pisaæ.Ludzie czego my siê boimy,my powinni¶my,zarejestrowaæ,siê jako grupa i daæ politykom po pali...
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 07, 2009, 20:12:06 wys³ane przez 62norbi » Zapisane
62norbi
Prezes
Administrator
zakochany w forum

ile piszemy 0

Prezes

« Odpowiedz #40 : Kwiecieñ 07, 2009, 19:07:39 »

Powiem tak ..

Osobi¶cie nie je¿d¿ê PKP gdzie¶ tak ze 16 lat jak by³am jeszcze ma³ym dzieckiem a potem raz tylko na wczasy do Dusznik 1997 roku z Pomorskiego Kola dla dzieci i od tam tych dni nie mam styczno¶ci z PKP bo wole inne transporty np. lotnicze czy samochodowe a to dlatego, ¿e nie mam si³y na te przesiadywania i wdrapywania do w±skich drzwi w naszych regionalnych poci±gach... Nie têskniê za PKP ale jednak nieraz mam ochotê pojechaæ ale sama bez opiekunów lub rodziny... Nieraz w pamiêci je¿d¿ê np. do Buska Zdrój czy do Wis³y lecz nigdy tak naprawdê... Poniewa¿, niestety Polska  to nie Anglia czy nie Holandia, aby móc podró¿owaæ bezpiecznie i godnie po naszych kolejach po pierwsze brak dróg, po drugie nie ma odpowiednich miejsc ani wej¶æ gdzie mog³aby skorzystaæ osoba na wózku, czy na przyk³ad osoba chora z Mukowiscydoz± dla nich tez potrzebne s± inne warunki lepsze..... wiêcej przestrzeni i mniej zanieczyszczenia w naszych Poci±gach.  Sadzê, ¿e je¶li nie bêdziemy dzia³aæ jako spo³eczeñstwo Polskie, to nic nie da siê zrobiæ z tym dra¿liwym tematem...  Wiêc wzywam Was do roboty aby ¿y³o siê nam lepiej  (to nie has³o z Kampani PO). Po prostu moje  has³o.

Nadzieje, mam zawsze ¿e kiedy¶ ten kraj bêdzie w takiej ¶wietno¶ci jak za czasu po II WOJNIE ¶wiatowej mo¿e dopiero co budowa³ siê nasz kraj... Lecz, jak patrze na ten nas Sejm i nasz Parlament to sobie my¶lê po co by³o to wszystko po co walczyli¶my o ten nasz Polski Kraj.. Po to ¿eby teraz rozkrada³ Pis czy Sld lub PO... Powiem szczerze, ¿e siê wstydzê za t± tera¼niejsz± Polskê nie po to mój pradziadkowie walczyli o nasze spo³eczeñstwo ¿eby teraz Os³y z trybuny Sejmowej rozkradali nasz dobytek kulturalny czy z³y obraz Polski na Arenie Polityki ¦wiatowej... Nasi przodkowie walczyli o ten kraj po to, aby ¿y³o siê lepiej kolejnym pokoleniom po Wojennym czyli m.in nam i naszym dzieciom..
Tak, a¿ siê pop³aka³em, czytaj±c ten post Adusi, poniewa¿ do te¿ mnie szlag trafia fakt ¿e "ON" nie mo¿e korzystaæ ze wszystkich praw jakie ma zapewniæ konstytucja ka¿demu z obywateli....

Zmiany, jakich dokonano w tym okresie w porównaniu do liczby istniej±cych wci±¿ barier, nie pozostawiaj± z³udzeñ, jak niewiele posunêli¶my siê do przodu. Wystarczy przej¶æ siê g³ównymi ulicami wielu polskich miast, aby przekonaæ siê, z jak niewielu budynków mo¿e korzystaæ osoba maj±ca problem z poruszaniem siê. W ogromnej wiêkszo¶ci obiekty publiczne, obiekty administracji pañstwowej, s±dy, zak³ady ubezpieczeñ spo³ecznych, jak równie¿ restauracje, kawiarnie, ko¶cio³y, dworce i inne budynki u¿yteczno¶ci publicznej, s± w Polsce niedostêpne dla osób niepe³nosprawnych. Oznacza to, osoby niepe³nosprawne w naszym kraju w znacznym stopniu nie mog± korzystaæ ze swoich praw i wolno¶ci. Stawia to pod znakiem zapytania realno¶æ konstytucyjnych zasad pañstwa prawnego, równego wobec wszystkich obywateli.   
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 07, 2009, 20:09:01 wys³ane przez 62norbi » Zapisane

gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

« Odpowiedz #39 : Kwiecieñ 07, 2009, 16:32:23 »

Elu,wa¿ne,jest co ty czujesz? A co do naszej akcji to musimy walczyæ
Elka
oj ma³o nam piszesz:)
*

ile piszemy 0

Wiadomo¶ci: 4

« Odpowiedz #38 : Kwiecieñ 07, 2009, 15:52:21 »

ELKA,ty to masz marzenia:) ale czemu nie?mo¿na spróbowaæ
Gosiu gdyby nie moje marzenia, mój syn by³by dzisiaj taki jak okre¶li³a go pierwsza diagnoza.A¿ nie chce przej¶æ przez gard³o co ona oznacza

El¿bieta mama niepe³nosprawnego Paw³a

http://swiatpawelka.blogspot.com/
gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

« Odpowiedz #37 : Kwiecieñ 07, 2009, 13:23:31 »

Popieram,dlatego musimy,zaczepiaæ,ró¿ne instytucjie,by,glo¶no,mówiæ o nas
bejkerek87
Administrator
zakochany w forum

ile piszemy 20

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 482

It's Me

« Odpowiedz #36 : Kwiecieñ 07, 2009, 13:04:37 »

Powiem tak ..

Osobiście nie jeżdżę PKP gdzieś tak ze 16 lat jak byłam jeszcze małym dzieckiem a potem raz tylko na wczasy do Dusznik 1997 roku z Pomorskiego Kola dla dzieci i od tam tych dni nie mam styczności z PKP bo wole inne transporty np. lotnicze czy samochodowe a to dlatego, że nie mam siły na te przesiadywania i wdrapywania do wąskich drzwi w naszych regionalnych pociągach... Nie tęsknię za PKP ale jednak nieraz mam ochotę pojechać ale sama bez opiekunów lub rodziny... Nieraz w pamięci jeżdżę np. do Buska Zdrój czy do Wisły lecz nigdy tak naprawdę... Ponieważ, niestety Polska  to nie Anglia czy nie Holandia, aby móc podróżować bezpiecznie i godnie po naszych kolejach po pierwsze brak dróg, po drugie nie ma odpowiednich miejsc ani wejść gdzie mogłaby skorzystać osoba na wózku, czy na przykład osoba chora z Mukowiscydozą dla nich tez potrzebne są inne warunki lepsze..... więcej przestrzeni i mniej zanieczyszczenia w naszych Pociągach.  Sadzę, że jeśli nie będziemy działać jako społeczeństwo Polskie, to nic nie da się zrobić z tym drażliwym tematem...  Więc wzywam Was do roboty aby żyło się nam lepiej  (to nie hasło z Kampani PO). Po prostu moje  hasło.

Nadzieje, mam zawsze że kiedyś ten kraj będzie w takiej świetności jak za czasu po II WOJNIE światowej może dopiero co budował się nasz kraj... Lecz, jak patrze na ten nas Sejm i nasz Parlament to sobie myślę po co było to wszystko po co walczyliśmy o ten nasz Polski Kraj.. Po to żeby teraz rozkradał Pis czy Sld lub PO... Powiem szczerze, że się wstydzę za tą teraźniejszą Polskę nie po to mój pradziadkowie walczyli o nasze społeczeństwo żeby teraz Osły z trybuny Sejmowej rozkradali nasz dobytek kulturalny czy zły obraz Polski na Arenie Polityki Światowej... Nasi przodkowie walczyli o ten kraj po to, aby żyło się lepiej kolejnym pokoleniom po Wojennym czyli m.in nam i naszym dzieciom..
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 07, 2009, 18:48:29 wys³ane przez 62norbi » Zapisane

Adulka
gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

« Odpowiedz #35 : Kwiecieñ 07, 2009, 01:08:20 »

ELKA,ty to masz marzenia:) ale czemu nie?mo¿na spróbowaæ
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 07, 2009, 12:17:38 wys³ane przez gruszka » Zapisane
Elka
*

ile piszemy 0

« Odpowiedz #34 : Kwiecieñ 06, 2009, 23:54:29 »

Kochani,a mo¿e by,tak zaprosiæ pare osób z pkp?

Pewno ¿e to dobry pomys³, a ju¿ konfrontacja pos³owie-a dyrekcja pkp, to wprost wymarzony scenariusz do debaty

gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

« Odpowiedz #33 : Kwiecieñ 06, 2009, 23:40:35 »

Kochani,a mo¿e by,tak zaprosiæ pare osób z pkp?
62norbi
Prezes
Administrator
zakochany w forum

ile piszemy 0

Prezes

« Odpowiedz #32 : Kwiecieñ 06, 2009, 23:00:03 »

Witam!
Powiem tak, mój syn jest ON chodz±c±, ale z racji tego ¿e jest ON, zwracam te¿ uwagê na inne aspekty ¿ycia ON.Pochodzê z Opolskiego.W gronie moich przyjació³ s± rodziny z ON na wózkach.Wchodz±c na Opolski dworzec PKP, mo¿na krzyczeæ z w¶ciek³o¶ci.W przej¶ciu podziemnym z miasta na perony, na schodach nie ma podjazdów, jest wprawdzie wyznaczone miejsce naziemne do przejazdu wózkiem, ale zamkniête na ³añcuch z k³ódk±.Z tego co s³ysza³am od zaprzyja¼nionych mam, doproszenie siê kogo¶ o otwarcie tego przybytku graniczy z cudem, a jak to siê uda to wygl±da na to ¿e jest to wielka ³aska ze strony obs³ugi PKP.Poci±gi te¿ pozostawiaj± wiele do ¿yczenia, do¶æ ¿e stopnie nie do pokonania, to wej¶cia tak w±skie, ¿e trzeba tak± osobê ¶ci±gaæ z wózka, wózek sk³adaæ bo nawet w przedzia³ach nie ma siê jak poruszaæ.Pose³ Plura nie jest jedyny.Bêd±c ostatnio na spotkaniu w komisji sejmowej, widzia³am co najmniej dwóch pos³ów na wózkach.Dziwi mnie zatem, ¿e bêd±c lud¼mi na pewnych stanowiskach, maj±c wp³yw na jako¶æ ¿ycia ON, nic do tej pory nie zmienili.Mo¿e zatem stare Polskie przys³owie mówi±ce ¿e  "w miarê siedzenia , zmienia siê punkt widzenia" ma szczególny wymiar w tej sytuacji.Widzê ¿e " gruszka"pokusi³a siê o zaproszenie do dyskusji s³awetnego pos³a.My¶lê, ¿e to dobry pomys³.......
Witam Ciê Elu. Oby by³o takich ludzi wiêcej jak ty... Nisko siê k³aniamy za to ¿e zechcia³a¶ zapisaæ siê na nasze forum i zauwa¿asz te wszystkie problemy oraz g³o¶no dyskutujesz na nie... Zapraszam...
Niestety, bardzo ma³o siê robi w tych sprawach z u³atwieniami na dworcach dla "ON", prawie nic... A to ¿e s± ludzie którzy mogliby co¶ zmieniæ w tym kierunku i jak¿e s³usznie zauwa¿y³a¶ nie tylko pose³ Plura a wiele innych i tak¿e "ON", lecz jak znowu s³usznie mierzysz i¿ stare Polskie przys³owie mówi±ce ¿e "w miarê siedzenia, zmienia siê punkt widzenia" ma szczególny wymiar w tej sytuacji. [/size][/b]

Elka
*

ile piszemy 0

« Odpowiedz #31 : Kwiecieñ 06, 2009, 22:40:07 »

My¶lê, ¿e administrator, b±d¼ administratorzy tego forum, powinni wystosowaæ oficjalne pismo zapraszaj±ce Niepe³nosprawnych Pos³ów do dyskusji na ³amach tego forum....kwestie spraw ON s± w naszym kraju mocno zaniedbane.....pora poprosiæ o istotne wyja¶nienia tych kwestii, osoby które powinny [ z racji zajmowanych stanowisk] mieæ wiele do powiedzenia i do zrobienia......

Strony: [1] 2 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.028 sekund z 20 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

svcraft brazylia2014 shd polskiserwerzycia ostrovirsk