Napromieniowani

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie zmiany powinno wprowadziĂŚ PKP aby mogli podroÂżowaĂŚ niepeÂłnosprawni???  (Przeczytany 21626 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

« Odpowiedz #50 : Kwiecień 09, 2009, 02:54:31 »

Trzeba.dlatego,piszny gdzie sie da, robmy co w naszej mocy.
bejkerek87
Administrator
zakochany w forum

ile piszemy 20

It's Me

« Odpowiedz #49 : Kwiecień 08, 2009, 20:02:29 »

Nigdy Norbert nie damy sie bo my Napromieniowani miloÂściÂą jestesmy do ludzi ... poprzeĂŚ mnie trzeba ..

Adulka
62norbi
Prezes
Administrator
zakochany w forum

ile piszemy 0

Prezes

« Odpowiedz #48 : Kwiecień 08, 2009, 19:22:36 »

Dok³adnie tak jest, nic dodaÌ ani uj¹Ì....

Nie oglÂądaj siĂŞ na rzÂąd, bo wyrĂŞczajÂąc go, moÂżesz zrobiĂŚ duÂżo dobrego, zaÂś on nie wyrĂŞczy ciĂŞ w niczym.
Antybudynek (kliknij tu...)
http://duetkolezenski.pl.tl/
http://duetkolezenski.phorum.pl/
gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

« Odpowiedz #47 : Kwiecień 08, 2009, 18:36:09 »

Bo,ONI SÂĄ ZDROWI IM JEST DOBRZE,MAJA SAMOCHODY.PAÂŁACE ONI SA WIELCY!!!!!!!!! MAJÂĄ NAS W NOSIE
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2009, 18:41:03 wysłane przez gruszka » Zapisane
izkaa189
Izka
Administrator
mieszkaniec

ile piszemy 0

« Odpowiedz #46 : Kwiecień 08, 2009, 16:24:23 »

tez jestem za bo jak my nie zaczniemy walczyc o swoje to nikt sie za to nie wezmie bo sie kazdy obawia nie wiem czemu a my musimy walczyc o swoje prawa
gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

« Odpowiedz #45 : Kwiecień 07, 2009, 23:12:03 »

JESTEM,ZA,MUSIMY WALCZYÆ O NASZE PRAWA
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2009, 18:34:02 wysłane przez gruszka » Zapisane
62norbi
Prezes
Administrator
zakochany w forum

ile piszemy 0

Prezes

« Odpowiedz #44 : Kwiecień 07, 2009, 22:28:53 »

Co wy na to?? Jutro zaczynamy pisaĂŚ (ukÂładaĂŚ)  petycje do Premiera i MarszaÂłkĂłw Sejmu i Senatu... Kto za??? Na tej jednej petycji siĂŞ nie skoĂączy bo ta pierwsza pĂłjdzie na 100% w tamtejsze kosze na Âśmieci, wiĂŞc ten proceder wysyÂłania tej trzeba uporczywie (upierdliwie) powtarzaĂŚ... AÂż do skutku....

Nie oglÂądaj siĂŞ na rzÂąd, bo wyrĂŞczajÂąc go, moÂżesz zrobiĂŚ duÂżo dobrego, zaÂś on nie wyrĂŞczy ciĂŞ w niczym.
gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

« Odpowiedz #43 : Kwiecień 07, 2009, 21:12:34 »

No popieram,niestety.
izkaa189
Izka
Administrator
mieszkaniec

ile piszemy 0

« Odpowiedz #42 : Kwiecień 07, 2009, 20:02:04 »

No, niestety nie ma opcji Âżeby osoby On sami bez pomocy wsiedli do pociÂągu...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 07, 2009, 20:13:24 wysłane przez 62norbi » Zapisane
gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

« Odpowiedz #41 : Kwiecień 07, 2009, 20:01:18 »

"mnie szlag trafia fakt Âże "ON" nie moÂże korzystaĂŚ ze wszystkich praw jakie ma zapewniĂŚ kaÂżdemu z obywateli...."
Mnie,teÂż a w szczegĂłlnoÂści Âże osoby niepeÂłnosprawne.bojÂą siĂŞ o tym pisaĂŚ.Ludzie czego my siĂŞ boimy,my powinniÂśmy,zarejestrowaĂŚ,siĂŞ jako grupa i daĂŚ politykom po pali...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 07, 2009, 20:12:06 wysłane przez 62norbi » Zapisane
62norbi
Prezes
Administrator
zakochany w forum

ile piszemy 0

Prezes

« Odpowiedz #40 : Kwiecień 07, 2009, 19:07:39 »

Powiem tak ..

OsobiÂście nie jeÂżd¿ê PKP gdzieÂś tak ze 16 lat jak byÂłam jeszcze maÂłym dzieckiem a potem raz tylko na wczasy do Dusznik 1997 roku z Pomorskiego Kola dla dzieci i od tam tych dni nie mam stycznoÂści z PKP bo wole inne transporty np. lotnicze czy samochodowe a to dlatego, Âże nie mam siÂły na te przesiadywania i wdrapywania do wÂąskich drzwi w naszych regionalnych pociÂągach... Nie tĂŞskniĂŞ za PKP ale jednak nieraz mam ochotĂŞ pojechaĂŚ ale sama bez opiekunĂłw lub rodziny... Nieraz w pamiĂŞci jeÂżd¿ê np. do Buska ZdrĂłj czy do WisÂły lecz nigdy tak naprawdĂŞ... PoniewaÂż, niestety Polska  to nie Anglia czy nie Holandia, aby mĂłc podró¿owaĂŚ bezpiecznie i godnie po naszych kolejach po pierwsze brak drĂłg, po drugie nie ma odpowiednich miejsc ani wejœÌ gdzie mogÂłaby skorzystaĂŚ osoba na wĂłzku, czy na przykÂład osoba chora z MukowiscydozÂą dla nich tez potrzebne sÂą inne warunki lepsze..... wiĂŞcej przestrzeni i mniej zanieczyszczenia w naszych PociÂągach.  SadzĂŞ, Âże jeÂśli nie bĂŞdziemy dziaÂłaĂŚ jako spoÂłeczeĂąstwo Polskie, to nic nie da siĂŞ zrobiĂŚ z tym draÂżliwym tematem...  WiĂŞc wzywam Was do roboty aby ÂżyÂło siĂŞ nam lepiej  (to nie hasÂło z Kampani PO). Po prostu moje  hasÂło.

Nadzieje, mam zawsze Âże kiedyÂś ten kraj bĂŞdzie w takiej ÂświetnoÂści jak za czasu po II WOJNIE Âświatowej moÂże dopiero co budowaÂł siĂŞ nasz kraj... Lecz, jak patrze na ten nas Sejm i nasz Parlament to sobie myÂślĂŞ po co byÂło to wszystko po co walczyliÂśmy o ten nasz Polski Kraj.. Po to Âżeby teraz rozkradaÂł Pis czy Sld lub PO... Powiem szczerze, Âże siĂŞ wstydzĂŞ za tÂą teraÂźniejszÂą PolskĂŞ nie po to mĂłj pradziadkowie walczyli o nasze spoÂłeczeĂąstwo Âżeby teraz OsÂły z trybuny Sejmowej rozkradali nasz dobytek kulturalny czy zÂły obraz Polski na Arenie Polityki ÂŚwiatowej... Nasi przodkowie walczyli o ten kraj po to, aby ÂżyÂło siĂŞ lepiej kolejnym pokoleniom po Wojennym czyli m.in nam i naszym dzieciom..
Tak, aÂż siĂŞ popÂłakaÂłem, czytajÂąc ten post Adusi, poniewaÂż do teÂż mnie szlag trafia fakt Âże "ON" nie moÂże korzystaĂŚ ze wszystkich praw jakie ma zapewniĂŚ konstytucja kaÂżdemu z obywateli....

Zmiany, jakich dokonano w tym okresie w porĂłwnaniu do liczby istniejÂących wci¹¿ barier, nie pozostawiajÂą zÂłudzeĂą, jak niewiele posunĂŞliÂśmy siĂŞ do przodu. Wystarczy przejœÌ siĂŞ g³ównymi ulicami wielu polskich miast, aby przekonaĂŚ siĂŞ, z jak niewielu budynkĂłw moÂże korzystaĂŚ osoba majÂąca problem z poruszaniem siĂŞ. W ogromnej wiĂŞkszoÂści obiekty publiczne, obiekty administracji paĂąstwowej, sÂądy, zakÂłady ubezpieczeĂą spoÂłecznych, jak rĂłwnieÂż restauracje, kawiarnie, koÂścioÂły, dworce i inne budynki uÂżytecznoÂści publicznej, sÂą w Polsce niedostĂŞpne dla osĂłb niepeÂłnosprawnych. Oznacza to, osoby niepeÂłnosprawne w naszym kraju w znacznym stopniu nie mogÂą korzystaĂŚ ze swoich praw i wolnoÂści. Stawia to pod znakiem zapytania realnoœÌ konstytucyjnych zasad paĂąstwa prawnego, rĂłwnego wobec wszystkich obywateli.   
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 07, 2009, 20:09:01 wysłane przez 62norbi » Zapisane

gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

« Odpowiedz #39 : Kwiecień 07, 2009, 16:32:23 »

Elu,waÂżne,jest co ty czujesz? A co do naszej akcji to musimy walczyĂŚ
Elka
oj maÂło nam piszesz:)
*

ile piszemy 0

« Odpowiedz #38 : Kwiecień 07, 2009, 15:52:21 »

ELKA,ty to masz marzenia:) ale czemu nie?moÂżna sprĂłbowaĂŚ
Gosiu gdyby nie moje marzenia, mój syn by³by dzisiaj taki jak okreœli³a go pierwsza diagnoza.A¿ nie chce przejœÌ przez gard³o co ona oznacza

ElÂżbieta mama niepeÂłnosprawnego PawÂła

http://swiatpawelka.blogspot.com/
gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

« Odpowiedz #37 : Kwiecień 07, 2009, 13:23:31 »

Popieram,dlatego musimy,zaczepiaÌ,ró¿ne instytucjie,by,gloœno,mówiÌ o nas
bejkerek87
Administrator
zakochany w forum

ile piszemy 20

It's Me

« Odpowiedz #36 : Kwiecień 07, 2009, 13:04:37 »

Powiem tak ..

Osobiście nie jeżdżę PKP gdzieś tak ze 16 lat jak byłam jeszcze małym dzieckiem a potem raz tylko na wczasy do Dusznik 1997 roku z Pomorskiego Kola dla dzieci i od tam tych dni nie mam styczności z PKP bo wole inne transporty np. lotnicze czy samochodowe a to dlatego, że nie mam siły na te przesiadywania i wdrapywania do wąskich drzwi w naszych regionalnych pociągach... Nie tęsknię za PKP ale jednak nieraz mam ochotę pojechać ale sama bez opiekunów lub rodziny... Nieraz w pamięci jeżdżę np. do Buska Zdrój czy do Wisły lecz nigdy tak naprawdę... Ponieważ, niestety Polska  to nie Anglia czy nie Holandia, aby móc podróżować bezpiecznie i godnie po naszych kolejach po pierwsze brak dróg, po drugie nie ma odpowiednich miejsc ani wejść gdzie mogłaby skorzystać osoba na wózku, czy na przykład osoba chora z Mukowiscydozą dla nich tez potrzebne są inne warunki lepsze..... więcej przestrzeni i mniej zanieczyszczenia w naszych Pociągach.  Sadzę, że jeśli nie będziemy działać jako społeczeństwo Polskie, to nic nie da się zrobić z tym drażliwym tematem...  Więc wzywam Was do roboty aby żyło się nam lepiej  (to nie hasło z Kampani PO). Po prostu moje  hasło.

Nadzieje, mam zawsze że kiedyś ten kraj będzie w takiej świetności jak za czasu po II WOJNIE światowej może dopiero co budował się nasz kraj... Lecz, jak patrze na ten nas Sejm i nasz Parlament to sobie myślę po co było to wszystko po co walczyliśmy o ten nasz Polski Kraj.. Po to żeby teraz rozkradał Pis czy Sld lub PO... Powiem szczerze, że się wstydzę za tą teraźniejszą Polskę nie po to mój pradziadkowie walczyli o nasze społeczeństwo żeby teraz Osły z trybuny Sejmowej rozkradali nasz dobytek kulturalny czy zły obraz Polski na Arenie Polityki Światowej... Nasi przodkowie walczyli o ten kraj po to, aby żyło się lepiej kolejnym pokoleniom po Wojennym czyli m.in nam i naszym dzieciom..
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 07, 2009, 18:48:29 wysłane przez 62norbi » Zapisane

Adulka
gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

« Odpowiedz #35 : Kwiecień 07, 2009, 01:08:20 »

ELKA,ty to masz marzenia:) ale czemu nie?moÂżna sprĂłbowaĂŚ
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 07, 2009, 12:17:38 wysłane przez gruszka » Zapisane
Elka
*

ile piszemy 0

« Odpowiedz #34 : Kwiecień 06, 2009, 23:54:29 »

Kochani,a moÂże by,tak zaprosiĂŚ pare osĂłb z pkp?

Pewno Âże to dobry pomysÂł, a juÂż konfrontacja posÂłowie-a dyrekcja pkp, to wprost wymarzony scenariusz do debaty

gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

« Odpowiedz #33 : Kwiecień 06, 2009, 23:40:35 »

Kochani,a moÂże by,tak zaprosiĂŚ pare osĂłb z pkp?
62norbi
Prezes
Administrator
zakochany w forum

ile piszemy 0

Prezes

« Odpowiedz #32 : Kwiecień 06, 2009, 23:00:03 »

Witam!
Powiem tak, mĂłj syn jest ON chodzÂącÂą, ale z racji tego Âże jest ON, zwracam teÂż uwagĂŞ na inne aspekty Âżycia ON.PochodzĂŞ z Opolskiego.W gronie moich przyjació³ sÂą rodziny z ON na wĂłzkach.WchodzÂąc na Opolski dworzec PKP, moÂżna krzyczeĂŚ z wÂściekÂłoÂści.W przejÂściu podziemnym z miasta na perony, na schodach nie ma podjazdĂłw, jest wprawdzie wyznaczone miejsce naziemne do przejazdu wĂłzkiem, ale zamkniĂŞte na ÂłaĂącuch z k³ódkÂą.Z tego co sÂłyszaÂłam od zaprzyjaÂźnionych mam, doproszenie siĂŞ kogoÂś o otwarcie tego przybytku graniczy z cudem, a jak to siĂŞ uda to wyglÂąda na to Âże jest to wielka Âłaska ze strony obsÂługi PKP.PociÂągi teÂż pozostawiajÂą wiele do Âżyczenia, doœÌ Âże stopnie nie do pokonania, to wejÂścia tak wÂąskie, Âże trzeba takÂą osobĂŞ ÂściÂągaĂŚ z wĂłzka, wĂłzek skÂładaĂŚ bo nawet w przedziaÂłach nie ma siĂŞ jak poruszaĂŚ.PoseÂł Plura nie jest jedyny.BĂŞdÂąc ostatnio na spotkaniu w komisji sejmowej, widziaÂłam co najmniej dwĂłch pos³ów na wĂłzkach.Dziwi mnie zatem, Âże bĂŞdÂąc ludÂźmi na pewnych stanowiskach, majÂąc wpÂływ na jakoœÌ Âżycia ON, nic do tej pory nie zmienili.MoÂże zatem stare Polskie przysÂłowie mĂłwiÂące Âże  "w miarĂŞ siedzenia , zmienia siĂŞ punkt widzenia" ma szczegĂłlny wymiar w tej sytuacji.WidzĂŞ Âże " gruszka"pokusiÂła siĂŞ o zaproszenie do dyskusji sÂławetnego posÂła.MyÂślĂŞ, Âże to dobry pomysÂł.......
Witam CiĂŞ Elu. Oby byÂło takich ludzi wiĂŞcej jak ty... Nisko siĂŞ kÂłaniamy za to Âże zechciaÂłaÂś zapisaĂŚ siĂŞ na nasze forum i zauwaÂżasz te wszystkie problemy oraz gÂłoÂśno dyskutujesz na nie... Zapraszam...
Niestety, bardzo maÂło siĂŞ robi w tych sprawach z uÂłatwieniami na dworcach dla "ON", prawie nic... A to Âże sÂą ludzie ktĂłrzy mogliby coÂś zmieniĂŚ w tym kierunku i jakÂże sÂłusznie zauwaÂżyÂłaÂś nie tylko poseÂł Plura a wiele innych i takÂże "ON", lecz jak znowu sÂłusznie mierzysz iÂż stare Polskie przysÂłowie mĂłwiÂące Âże "w miarĂŞ siedzenia, zmienia siĂŞ punkt widzenia" ma szczegĂłlny wymiar w tej sytuacji. [/size][/b]

Elka
*

ile piszemy 0

« Odpowiedz #31 : Kwiecień 06, 2009, 22:40:07 »

Myœlê, ¿e administrator, b¹dŸ administratorzy tego forum, powinni wystosowaÌ oficjalne pismo zapraszaj¹ce Niepe³nosprawnych Pos³ów do dyskusji na ³amach tego forum....kwestie spraw ON s¹ w naszym kraju mocno zaniedbane.....pora poprosiÌ o istotne wyjaœnienia tych kwestii, osoby które powinny [ z racji zajmowanych stanowisk] mieÌ wiele do powiedzenia i do zrobienia......

Strony: [1] 2 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.093 sekund z 21 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

shd wilcze-zycie kociaprzystan brazylia2014 blackspider