Napromieniowani

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Powiedz nie b±dz bierny skorzystaj z demokracji - Stop cenzurze  (Przeczytany 1055 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
izkaa189
Izka
Administrator
mieszkaniec

ile piszemy 0

Wiadomo¶ci: 245

« : Maj 06, 2009, 18:06:18 »

Ju¿ 5 maja odbêdzie siê wa¿ne dla nas g³osowanie w Parlamencie Europejskim dotycz±ce tak zwanego Pakietu Telekomunikacyjnego. Brukselscy oficjele postanowili ograniczyæ nam dostêp do Internetu i podzieliæ go na tak zwane "pakiety". Co to oznacza w praktyce? Daje to prawo dostawcom us³ug internetowych na ograniczenie u¿ytkownikom (klientom) dostêpu do zasobów ¶wiatowej sieci. Przyk³adowo: w najtañszym pakiecie dostaniesz dostêp do czê¶ci witryn, a do innych ju¿ nie - zale¿y to od zasobno¶ci portfela w³a¶ciciela portalu. Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e dostêp do niszowych, ale wa¿nych dla Ciebie stron internetowych zostanie zablokowany. Winne s± korporacje, które lobbuj± na rzecz tych zmian pod
etekstem obrony przed piractwem. Jest prawie pewne, ¿e dostêp do sieci p2p (wymiana plików) zostanie zablokowany, bo ¿adnemu us³ugodawcy nie bêdzie siê to op³acaæ.

Co mo¿emy zatem zrobiæ? Musimy zareagowaæ, zaprotestowaæ przeciw takim praktykom. S³u¿y do tego ta w³a¶nie witryna, któr± oddali¶my do Pañstwa dyspozycji. Najgorsza jest niewiedza i na to licz± urzêdnicy brukselscy. Bo czy wcze¶niej s³yszeli Pañstwo o Pakiecie Telekomunikacyjnym, b±d¼ prawie do odcinania u¿ytkownikom Internetu?

Poni¿ej, po lewej stronie znajduje siê list otwarty. Z kolei po prawej stronie, lista wszystkich polskich europarlamentarzystów, z podzia³em na frakcje. Naszym celem jest zebranie jak najwiêkszej liczby podpisów i wys³anie ich wraz z listem otwartym do wspomnianych osób. Je¿eli zatem zgadzasz siê z nami i postanowi³e¶/postanowi³a¶ zaprotestowaæ, wype³nij proszê poni¿szy formularz. Bardzo prosimy o podanie prawdziwych i pe³nych danych osobowych (imiê i nazwisko) oraz adresu e-mail. Na adres ten zostanie wys³ana pro¶ba o potwierdzenie oddania g³osu - dokonaj i tego kroku. Adres e-mail jest wykorzystywany tylko do potwierdzenia oddania g³osu. Lista osób, które podpisa³y list bêdzie publicznie dostêpna.

Co jeszcze mo¿na zrobiæ? Przeka¿ adres tej strony swoim znajomym, poinformuj ich o akcji. Sprawa jest naprawdê powa¿na i dotyczy nas wszystkich!

Podobne informacje znajdziesz na ogólnoeuropejskiej witrynie blackouteurope.eu. Informacje o Pakiecie Telekomunikacyjnym (po angielsku) znajdziesz na witrynie http://www.laquadrature.net/wiki/Telecoms_Package

Masz pytanie? Nie wahaj siê go zadaæ! Pisz na adres redakcja@jakilinux.org lub zadzwoñ do Borysa Musielaka: +447972761605 (numer brytyjski)

Drogi Panie Po¶le/Droga Pani Pos³anko

Chcia³bym zwróciæ uwagê na Telecoms Package, który bêdzie poddany pod g³osowanie w Parlamencie Europejskim. Mam uzasadnione obawy, ¿e zmiany, które proponuje Parlament, powa¿nie utrudni± ¿ycie w Unii Europejskiej. Mam pe³n± ¶wiadomo¶æ, ¿e propozycja Parlamentu wp³ynie na mój dostêp do Internetu, ograniczy go, a tak¿e na³o¿y ograniczenia na mój dostêp do serwisów internetowych i us³ug.

U¿ywam Internetu do pracy, do robienia zakupów, komunikowania siê z innymi lud¼mi, dokonywania rezerwacji, pozyskiwania wiedzy. Za jego po¶rednictwem poznajê kulturê, rozmawiam ze znajomymi i rodzin±, zamawiam bilety, wybieram oferty na wakacje, rozwijam zainteresowania i moje hobby… i wiele wiêcej.

Zmiany w prawie, które proponuje Parlament Europejski, umo¿liwi± mojemu dostawcy us³ug Internetowych dostarczenie limitowanych, ograniczonych lub warunkowych us³ug. Obawiam siê, ¿e takie zmiany zabij± internetowe ¿ycie, które znamy, oraz bêd± mia³y powa¿ny i krzywdz±cy wp³yw na rynek europejski.

Piszê do Pana/Pani, jako mojego reprezentanta w Parlamencie Europejskim, by zag³osowa³/a Pan/Pani za ochron± naszego prawa do handlu i us³ug w Internecie.
Poniewa¿ ¿yjemy w spo³eczeñstwie demokratycznym, musimy otwarcie debatowaæ nad tymi kwestiami, a tak¿e ustaliæ zasady internetowego spo³eczeñstwa.

Proszê o wsparcie poprawek, które zapewni± moje prawo do dostêpu i dystrybucji tre¶ci i us³ug, a odrzuc± ka¿dy tekst mówi±cy o „prawnej zawarto¶ci” lub ograniczeniach i warunkowym dostêpie do Internetu. Szczególnie chcia³bym, by zapewni³/a mi Pan/Pani swobodne prawo do u¿ywania Internetu, tak aby wszystkie strony internetowe i us³ugi by³y dostêpne dla nas wszystkich
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.026 sekund z 20 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

shd brazylia2014 blackspider svcraft polskiserwerzycia