gruszka
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #21 : Luty 10, 2008, 17:18:20 » |
|
powinnismy sprobowac sie zmienic
|
|
|
|
|
|
|
mietek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #20 : Luty 10, 2008, 16:50:34 » |
|
a czy niepe³nosprawni umi± sie zmieniæ? mentalnie np
|
|
|
|
|
|
|
gruszka
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #19 : Luty 09, 2008, 22:18:28 » |
|
popieram wujku ja z tym wujkiem zartuje
|
|
|
|
|
|
|
mietek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #18 : Luty 09, 2008, 19:10:55 » |
|
jak sie komu¶ nie podoba to znaczy ¿e mu sie nie chce robiæ bo jakby co¶ robi³ to by ju¿ mu sie podoba³o bo by mia³ tu co¶ od siebie
|
|
|
|
|
|
|
gruszka
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #17 : Luty 09, 2008, 16:23:43 » |
|
fenix bo znajda sie wrogowie ale wrogowie sa naszymi przyjacólmi my z kotem sie nie dajemy walczymy z usmichem na twarzy z innymi promykami a zmienic hmm to wszyscy musimy sie starac by bylo fajnie pozdrawiam pa pa:)
|
|
|
|
|
|
|
fenix
zaanga¿owany
ile piszemy 0
Wiadomo¶ci: 115
|
|
« Odpowiedz #16 : Luty 07, 2008, 14:18:59 » |
|
moje pytanie polega na tym powiedzcie mi czemu wasze forum jest wy¶miewane u kilku osob i co zrobicie by ono by³o lepsze?
|
|
|
|
|
|
|
fenix
zaanga¿owany
ile piszemy 0
Wiadomo¶ci: 115
|
|
« Odpowiedz #15 : Luty 07, 2008, 14:17:54 » |
|
moim zdaniem to nie ma znaczenia bo ka¿dy wie co jest dobre je¶li jest w stanie umo¿liwiaj±cym myslenie
|
|
|
|
|
|
|
basia
zaanga¿owany
ile piszemy 0
Wiadomo¶ci: 114
|
|
« Odpowiedz #14 : Luty 07, 2008, 11:31:18 » |
|
gosia mam pytanie , czy osoby opu¼nione umi± rozro¿niaæ co jest dobre a co nie? i czy umi± czytaæ ze zrozumieniem
|
|
|
|
|
|
|
Namida
oj ma³o nam piszesz:)
ile piszemy 0
Wiadomo¶ci: 1
|
|
« Odpowiedz #13 : Luty 05, 2008, 12:14:08 » |
|
Witam wszystkich ....(je¶li ¿le to umiescie gdzies ten post) Jestem tu 1 raz tydzien przegladalam i obserwowalam jak tu jest az wkoncu jestem tu nadal zastanawiam czy dobrze zrobilam.... 1 lubie pisac duzo wkleja i obrazki tez a tu tego nie ma ... Zycze wam duzo zdrowia i wszystkiego najlepszego na ca³y rok...
|
|
|
|
|
|
|
gruszka
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #12 : Luty 02, 2008, 04:27:43 » |
|
udawac super od dzis udaje ze jestem lama:) jestem nieplnosprawna i dobrze mi z tym:)
|
|
|
|
|
|
|
gosiamucha1992
oj ma³o nam piszesz:)
ile piszemy 0
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 10
600-920-680
|
|
« Odpowiedz #11 : Styczeñ 31, 2008, 16:42:54 » |
|
Owszem mozna udawac,ze jest sie zdrowym,i udawanie to niejest najtrudniejsze...ale jesli chodzi o poczucie wartosci to juz niejest to samo co przed tem...Pad³o pytanie:"Jak by wasze zycie sie zmiein³o bez choroby"?I to pytanien nien ialezy juz do naj³atwiejszych...z pewnoscia bez choroby kazdemu z was,Nas by³o by duzo lepiej,bardziej samodzielne i dla was lub Nas samych milsze.Ale czy bylibysmy wewnetrznie tacy sami?Wydaje mi sie,ze nie...Cz³owiek chory spoglada na swiat ca³kiem z innej perspektywy,niz cz³owiek zdrowy...z pewnoscia nie czulibysmy sie wewnetrznie tak samo...
Serdecznie POzdrawiam Ma³gosia
|
|
|
|
Panie wskaz ludziom droge,by nigdy nie b³adzili....
|
|
|
jerychiasz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #10 : Styczeñ 31, 2008, 04:03:15 » |
|
a co by by³o jakby tak zaczeli¶cie udawaæ ¿e jeste¶cie zdrowi? chodzi mi o poczucie warto¶ci jak by wasze ¿ycie sie zmieni³o bez choroby? czy byliby¶cie wewnêtrznie tacy sami?
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 31, 2008, 04:45:06 wys³ane przez jerychiasz »
|
|
|
|
|
gruszka
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #9 : Styczeñ 30, 2008, 15:02:20 » |
|
anula swieta slowa jestesmy rodzina:)
|
|
|
|
|
|
|
gruszka
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #8 : Styczeñ 27, 2008, 18:11:53 » |
|
ANULA dobry pomysl zróbmy tak
|
|
|
|
|
|
|
jerychiasz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #7 : Styczeñ 26, 2008, 22:01:47 » |
|
czy wam sie udaje pokonywaæ mentaln± niechêæ na ulicach? i czy da³o by sie to zmieniæ
|
|
|
|
|
|
|
gruszka
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #6 : Styczeñ 23, 2008, 05:54:15 » |
|
przepraszam a co to za roznica czy zdrowy czy nie? czy masz rêce nogi czy nie ? wazne ze bys byl ok
|
|
|
|
|
|
|
jerychiasz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #5 : Styczeñ 23, 2008, 03:51:37 » |
|
pytanie do was dlaczego odwa¿yli¶cie sie na wspo³prace z kim¶ zdrowym:)
|
|
|
|
|
|
|
gruszka
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #4 : Styczeñ 22, 2008, 16:43:17 » |
|
margolcia masz racie to chore:)
|
|
|
|
|
|
|
Margolcia
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #3 : Styczeñ 22, 2008, 15:11:42 » |
|
niepe³nosprawni sie wstydza swej niep³nosprawnosci mowienia o tym co ich boli by kogos nie urazic i zostac odrzuconym z grupy przyjaciól.niektórzy niep sa wstydliwi bo ktos ich kiedys uwiezi³ we w³asnym ich ciele wiem dla zdrowych to smieszne ale tak jest dlatego musi byc wiecej akcj nawet przez internet by niep siê otwarli na zdrowych. a zdrowi nie byli sztywni dla niep pozdarawiam gruszka ( nauczymy sie tego) pa Nie dokoñca siê z tym zgodze choæ Masz oczywi¶cie wiele racji wg mnie problem tkwi PRZEDEWSZYSTKIM w g³owie os niepe³nosprawnej JESTEM INNA\INNY OD RESZTY WIÊC AUTOMATYCZNIE JESTEM GORSZA\GORSZY JE¦LI DODAMY DO TEGO STEREOTYPY POPRZEZ KTÓRE POSTRZEGANA JEST NIEPE£NOSPRAWNO¦Æ ( na szczê¶cie powoli ¶wiadomo¶æ spo³eczna siê zmienia ale jeszcze sporo czasu up³ynie zanim cz³owiek niepe³nosprawny poczuje siê pe³noprawnym OBYWATELEM a nie kim¶ 2 kategorii ) Jednak to czy tak sie stanie zale¿y ta¿ w du¿ym stopniu od Nas samych od tego w jakim stopniu jeste¶my wstanie wyj¶æ naprzeciw steorotypom i pokonaæ tkwi±ce w nas bariery i ograniczenia bo to jak My siebie postrzegamy czêsto ma sie nijak do rzeczywisto¶ci (tzn do tego jak widz± nas inni)BO TO CO NAS OGRANICZA I POWODUJE OWY WSTYD RODZI SIE W G£OWIE bo kto¶ dajmy na to co¶ tam negatywnego kiedy¶ powiedzia³ np TY SIE DO NICZEGO NIENADAJESZ PRZECIE¯ JESTE¦ KALEK¡( przepraszam za okre¶lenie)umys³ pod¶wiadomie zapisa³ to w pamiêci i tak ko³o sie zamyka bo skoro kto¶ tak powiedzia³ to pewnie WSZYSCY tak my¶l± wiêc po co sie staraæ????W obawie przed zranieniem i odrzuceniem zamykamy siê w tym naszym swoistym bezpiecznym kokonie. ALE CZY TAK JEST LEPJEJ???Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
gruszka
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #2 : Styczeñ 21, 2008, 02:53:28 » |
|
niepe³nosprawni sie wstydza swej niep³nosprawnosci mowienia o tym co ich boli by kogos nie urazic i zostac odrzuconym z grupy przyjaciól.niektórzy niep sa wstydliwi bo ktos ich kiedys uwiezi³ we w³asnym ich ciele wiem dla zdrowych to smieszne ale tak jest dlatego musi byc wiecej akcj nawet przez internet by niep siê otwarli na zdrowych. a zdrowi nie byli sztywni dla niep
pozdarawiam gruszka ( nauczymy sie tego) pa:)
|
|
|
|
|
|
|
|