Napromieniowani

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: PROSZÊ O INFORMACJÊ  (Przeczytany 3257 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
izkaa189
Izka
Administrator
mieszkaniec

ile piszemy 0

Wiadomo¶ci: 245

« Odpowiedz #11 : Wrzesieñ 13, 2009, 11:54:31 »

dofinansowanie na sanatorium mozna sie starac takze z pefronu
ROBERTO
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Sierpieñ 19, 2009, 20:37:47 »

wszelakie dofinansowania przys³uguj± z NFZ-u i z PCPR-u.
gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

Wiadomo¶ci: 598

« Odpowiedz #9 : Czerwiec 23, 2009, 00:49:35 »

DROGA EDYTO DOWIEDZIA£AM SIÊ Z PEWNGO ¬RÓD£A ¯E

" Po skierowanie / wniosek do sanatorium nale¿a³oby siê udaæ do lekarza w swoim rejonie , czyli do lekarza tzw pierwszego kontaktu. w przypadku Julii do pediatry, który j± leczy. On doradzi w kwestii potrzeby tej formy leczenia dla Julii. Lekarz ten mo¿e wypisaæ skierowanie, które nale¿y przes³aæ do Narodowego Funduszu Zdrowia (np. Katowice).
Tam wniosek weryfikuje specjalista i je¶li wynik weryfikacji jest pozytywny, otrzymuje siê skierowanie do odpowiedniego z uwagi na schorzenie sanatorium. Dziecko ma leczenie sanatoryjne bezp³atne, natomiast opiekun nie (lub nie w ca³o¶ci). Takie dok³adne dane mo¿na poza tym uzyskaæ w Wydziale Zdrowia Urzêdu Miejskiego (
Inn± form± rehabilitacji z której Julia mog³aby skorzystaæ s± turnusy rehabilitacyjne , które mog± siê odbywaæ w placówkach sanatoryjnych . Wówczas nale¿a³oby siê skontaktowaæ z najbli¿szym Centrum Pomocy Rodzinie  i zg³osiæ chêæ udzia³u w turnusie, wype³niæ stosowny wniosek na uzyskanie dofinansowania dla dziecka i dla opiekuna, czyli w tym wypadku mamy Julii. Mogê jeszcze poprzegl±daæ inne formy, ale takiej zupe³nie bezp³atnej to chyba niema. Wiem, ¿e w okresie jesiennym mo¿na skorzystaæ z bardzo tanich turnusów"

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2009, 17:34:55 wys³ane przez gruszka » Zapisane
gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

« Odpowiedz #8 : Czerwiec 22, 2009, 16:38:01 »

O dofinansowanie. mo¿na siê straæ z CARITASU,wytarczy z³ózyæ wniosek,
 ka¿dy przypadek jest rozpatrywany odzielnie.
  pyta³am te¿  na profiu nk DZIECI Z ZESPO£EM DOWNA
   o to odpowwiedz

"Witam!

Dofinansowanie mo¿na otrzymaæ Starostwa lub Urzêdu Gminy, pomoc taka przyznawana jest na podstawie orzeczenia o niepe³nosprawno¶ci, finansowany jest pobyt dziecka oraz opiekuna.

Pozdrawiam " http://nasza-klasa.pl/profile/15571471

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2009, 00:37:42 wys³ane przez gruszka » Zapisane
gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 22, 2009, 13:31:12 »

O dofinansowanie. mo¿na siê straæ z CARITASU,wytarczy z³ózyæ wniosek,
 ka¿dy przypadek jest rozpatrywany odzielnie.
izkaa189
Izka
Administrator
mieszkaniec

ile piszemy 0

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 22, 2009, 11:06:57 »

te¿ mo¿na sie zapytaæ o dofinansowanie w pefronie w pani miescie.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2009, 13:27:14 wys³ane przez gruszka » Zapisane
gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 21, 2009, 22:40:12 »

Je¶li dziecko ma rehblitcjie w o¶rodku rehblitcyjnym, tam powinni mieæ  informacjie, o o¶rodkach. lub jakie¶ fundacje lub w Narodowym Funduszu Zdrowia na pewno wiedz±, bo to oni finansuj± turnusy. 
zawsze maj± wydzielone pieni±dze na turnusy, trzeba siê dowiadywaæ lub w fudajiach.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 21, 2009, 22:46:24 wys³ane przez gruszka » Zapisane
bejkerek87
Administrator
zakochany w forum

ile piszemy 20

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 482

It's Me

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 21, 2009, 20:32:34 »

B. dobrym adresem jest www.gorka.med.pl dobrzy s± lekarze, mo¿na siê dopytaæ i do wiedzieæ..
 Maj± prawie 100 letnia tradycje leczenia i wiedzy na temat ZD, mpd itd..
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2009, 02:48:45 wys³ane przez bejkerek87 » Zapisane

Adulka
izkaa189
Izka
Administrator
mieszkaniec

ile piszemy 0

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 21, 2009, 19:55:46 »

o Dofinansowanie mozna sie popytac w centrum pomocy rodzinie skrot CPR ale z tego co wiem malo w tym roku jest pieniedzy
edytkax
oj ma³o nam piszesz:)
*

ile piszemy 0

Wiadomo¶ci: 1

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 21, 2009, 18:58:51 »

Witam. Je¶li chodzi o miejsca w o¶rodkach rehabilitacyjnych to obawiam siê, ¿e terminy na ten rok ju¿ s± pozajmowane. Ja akurat je¿d¿ê do tzw. prywatnych o¶rodków i mam ju¿ zaklepane miejsca na przysz³y rok i z tego co wiem to powoli rok 2010 siê zape³nia. Niestety tak jest, ze chêtnych jest wielu, tym bardziej do dobrych o¶rodków lub do tañszych (tylko tam jednak rehabilitacji jest zdecydowanie mniej). Co do dofinansowania to mo¿esz siê staraæ z PFRON u nas zajmuj± siê tym PCPR'y sk³adasz wniosek razem z za¶wiadczeniem lekarskim (druki do wype³nienia w PFRON/PCPR) i czekasz. Dofinansowanie mo¿na dostaæ raz w roku w wys. ok 1000 z³ (dziecko plus opiekun). Nie wiem czy twoje dziecko jest niepe³nosprawne ruchowo i jak bardzo. Polecam ci forum Dar ¯ycia http://forum.darzycia.pl/ jest to forum stworzone dla rodzin z dzieæmi niepe³nosprawnymi ale g³ównie z ZD. Jest tam masa informacji na temat choroby, turnusów rehabilitacyjnych, gdzie pojechaæ najlepiej z jakim schorzeniem.... my¶lê, ¿e powinna¶ zaznajomiæ siê z tym forum. ¯yczê powodzenia Edyta
gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 19, 2009, 15:14:08 »

Witaj spróbujemy wam pomóc,co wiem to  jest sporo  szpitali sanatoryjnych np. http://www.szpitalgorka.pl/ wiecej  informacji udziel± ci  izkaa189 numer gg 8182490 lub bejkerek87 gg 1584177
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 19, 2009, 15:33:40 wys³ane przez gruszka » Zapisane
EVITA42
oj ma³o nam piszesz:)
*

ile piszemy 0

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 7

moja kochana Julenka

« : Czerwiec 02, 2009, 22:57:35 »

Mam 17 miesiêczn± córeczkê z Zespo³em downa.Chcialabym jechaæ z córka do o¶rodka sanatoryjno rehabilitacyjnego.Nie pracuje wiêc nie jest mnie staæ na prywatny wyjazd z dzieckiem.Chcialabym sie staraæ o jakiekolwiek dofinansowanie .Prosze pokierujcie mnie gdzie mam sie udaæ.

EWA -mama Julenki ur.15.01.2008r.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.026 sekund z 21 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

svcraft blackspider wilcze-zycie nwm polskiserwerfreeplay