Napromieniowani

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Szukaj pracy aktywnie – z Integracj±  (Przeczytany 3866 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
62norbi
Prezes
Administrator
zakochany w forum

ile piszemy 0

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 407

Prezes

« Odpowiedz #14 : Wrzesieñ 14, 2009, 22:10:28 »

Robercie, wejd¼ i poczytaj moje nasze posty tzn. gruszki, izkaa89, koko-zieloneoko nachbara, czapka5-z ma³ych liter, Williego i buziaczka08 na http://forum.niepelnosprawni.pl/ a dowiesz siê jak nasz tam traktuj±... A ten artyku³  "Szukaj pracy aktywnie – z Integracj±" to tylko dla ³atwowiernych, to jest tak zwane "BICIE PIANY"jak to:
Kurs bicia piany, czyli tajemna sztuka pisania CV -->>kliknij tu<<--
To jest najszczersza prawda o Stowarzyszeniu Przyjació³ Integracji
Na forum ( http://forum.niepelnosprawni.pl/ ) "Stowarzyszenia Przyjació³ Integracja" wydalaj± u¿ytkowników pisz±cych o barierach budowlanych i innych... Najpierw zalogowa³em siê tam jako 62norbi, by³o fajnie a nawet super, ale do czasu... Od momentu gdy napisa³em co przyci±ga³o i nadal przyci±ga moj± uwagê, a mianowicie, to ¿e ¿ycie niepe³nosprawnych nie jest takie kolorowe, ¿e jest ono przeplatane barierami architektonicznymi, prawnymi, mentalnymi, ¿e ludzie ci ¿yj± na krawêdzi ubóstwa. W tym momencie zacz±³em traciæ przyjació³... Niemal w ka¿dym w±tku w którym poruszano sprawy barier budowlanych i uczestniczyli moi nowi przyjaciele, byli¶my atakowani, nasi oponenci starali m±ciæ, pisaæ nie na temat tak aby skutecznie wybijaæ z toku tematu... Administracja tego forum usuwa³a niewygodne posty, przyzwalaj±c naszym oponentom aby przeszkadzali, zniekszta³cali, m±cili w tych tematach i prowokowali k³ótnie, zamiast rzetelnej dyskusji, doprowadzania ka¿dego w±tku do martwego punktu w dyskusji. A¿ dosta³em bana jako u¿ytkownik 62norbi, a nastêpnie tak¿e jako czapka5...Uwa¿am, ¿e Stowarzyszeniu Przyjació³ Integracja na tym zale¿y aby ludziom z co prowadz± Ogólnopolsk± kampaniê spo³eczn± na rzecz osób niepe³nosprawnych ANTYBUDYNEK nie powiod³a siê ta akcja... A dlaczego??? Poniewa¿ Stowarzyszenie Przyjació³ integracja chc± wzi±æ ten ca³y projekt ANTYBUDYNEK na siebie i nadal mydliæ "ON" oczy, tak jak to robi± do dzi¶...
Cytat: Ryszard Jakubowski
Wywo³ano mnie do tablicy wiêc jestem.

Ile razy widzê jakie¶ wielkie akcje internetowe i nie tylko internetowe na rzecz niepe³nosprawnych, przypomina mi siê tytu³ mojego artyku³u, zdjêtego przez cenzurê w czasach gdy podobno od 10 lat cenzura nie istnia³a, czyli 8 lat temu. Tytu³ ten brzmia³ "Niepe³nosprawni to z³oty interes" i obna¿a³ prawdê o tym, jak na cudzym nieszczê¶ciu mo¿na siê bardzo ³atwo wzbogaciæ. By³y konkretne przyk³ady, z tym ¿e SPI nie by³o "uprzywilejowane", poniewa¿ nie ono robi najwiêksze pieni±dze na zajmowaniu siê ON. Tekst pisa³em po tym, jak ci "dobroczyñcy niepe³nosprawnych" zorganizowali pod sejmem manifestacjê w obronie PFRON, przy czym wiêkszo¶æ manifestantów, a rozmawia³em chyba z po³ow± obecnych, nie mia³a pojêcia w jakim celu i przeciwko czemu jest ta manifestacja. Powtarza³y siê argumenty: szef kaza³, szef wynaj±³ autokary, szef obieca³ podwy¿ki w podziêkowaniu za udzia³, szef zagrozi³ zwolnieniamui tych co nie pójd± manifestowaæ itp.  Cenzorzy, prawdopodobnie po zasiêgniêciu opinii "najbardziej wiarygodnej organizacji", której wiarygodno¶æ wielokrotnie by³a stawiana na róznych forach pod du¿ym znakim zapytania, zdjêcie tekstu t³umaczyli tym, ¿e przyniesie on wiêcej szkody, ni¿ po¿ytku, bo stawia niepe³nosprawnych w niew³a¶ciowym ¶wietle ("nie kieruj± siê rozumem, ale tym, co im kto¶ narzuca"), a pracodawców zniechêci do zatrudniania ich. Tak wiêc manifestacja w obronie PFRON, która w rzeczywisto¶ci uderza³a w samych niepe³nosprawnych i ich interesy, okaza³a siê "donios³± akcj± w obronie ON", choæ broni³a jedynie oszustów, wy³udzaj±cych z PFRON pieni±dze na rzekome dzia³anie dla dobra ON, oraz w prezesów PFRON, którzy straciliby posadki i wielkie, jak na polskie warunki, pensje. 

Potem wielokrotnie próbowa³em pisaæ tu i ówdzie o dzia³alno¶ci SPI i stosowanych przez ni± metodach wymuszania pieniêdzy od ON i od ró¿nych instytucji. Niestety, w Polsce s± ¶wiête krowy, ¶wiêtsze nawet od Pana Boga, o których mo¿na pisaæ tylko dobrze albo wcale - tak jak kiedy¶ o PZPR i komunistach. Wiêc ¿aden z tych tekstów nie ukaza³ siê nigdzie wiêcej, poza nieocenzurowan± czê¶ci± internetu, i wszystko pozosta³o po staremu. To SPI decyduje, co jest dobre dla ON, a co z³e i musimy siê do tego przyzwyczaiæ, albo z tym walczyæ. Sêk w tym ¿e motyk± nikt do tej pory nie pokona³ s³oñca, a na razie innych narzêdzi nie mamy. Próby tworzenia niezaleznej gazety internetowej dla ON skoñczy³y siê fiaskiem: nie mia³ kto do niej pisaæ, bo trzeba by³o pisaæ ZA DARMO. Tak, jak do pisma "Integracja" ale tam  "dawanie siê wydoiæ" nikomu nie przeszkadza.

Poza tym forum "Niepe³nosprawni" zarz±dzane przez SPI jest forum prywatnym i w³a¶cicel mo¿e manipulowaæ jego tematyk± i tre¶ciami wypowiedzi ca³kowicie dowolnie - takie jego zbójeckie prawo!  Dziwi mnie jedno: skoro ludzie wiedz±, ¿e tam jest szambo, to po co w to szambo chc± wej¶æ na si³e? Licz±, ¿e ich obecno¶æ zadzia³a jak "Septifos" czy inny ¶rodek, zamieniaj±cy ¶cieki w czyst± wodê?
Nie odpisuj na ten post a jedynie przemy¶l sprawê bo w±tek jest zamkniêty w celu unikniêcia dalszej k³ótni...  Nie chcemy siê upodobniæ do http://forum.niepelnosprawni.pl/ 
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 14, 2009, 22:12:17 wys³ane przez 62norbi » Zapisane

Nie ogl±daj siê na rz±d, bo wyrêczaj±c go, mo¿esz zrobiæ du¿o dobrego, za¶ on nie wyrêczy ciê w niczym.
Antybudynek (kliknij tu...)
http://duetkolezenski.pl.tl/
http://duetkolezenski.phorum.pl/
ROBERTO
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Wrzesieñ 14, 2009, 19:26:13 »

JU¯ tak sie uno¶...NIE znam Twego zyciorysu...wiêc przepraszam.i tyle.
irenaanna
troche tu wchodzisz
**

ile piszemy 0

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 48

Kocham zwierzêta Ludzi toleruje

« Odpowiedz #12 : Wrzesieñ 14, 2009, 18:59:54 »

Lito¶æ ja Cie nie atakuje tylko ty piszesz ¿e dla osoby po studiach znaleziono prace to super to mnie cieszy ale ja nie mam studiów nie mam nawet matury Chodzi³am w czasach do szko³y kiedy dyslekcia i dyzgrafia by³y ¿le  pojmowane .A jak kto¶ na dok³adkê by³ leworêczny to mia³ przechlapane .Ja i tak mimo tych wad  mam techniczne wykszta³cenie mimo ¿e nie mam matury .Ale dla mnie pracy niema jestem za stara mam 53 lata i na dok³adkê kuleje.Wiêc nie mierz wszystkich jedna miark± .Dzi¶ s± inne czasy .Mam syna który tez pomnie odziedziczy³ te wady ale on ¿yje  trochê w innych czasach zrobi³ maturê i nikt mu rêki do ³awki nie przywi±zywa³ .I nie wrzeszcza³ na niego ze Kszysztof pisze siê przez rz  to znaczy Krzysztof to tylko jeden z wielu przyk³adów .mnie do dzi¶ uje zawsze siê kreskóje .I na tym zakañczam ta dyskusje .Wiêcej nie odpowiadam bo nie lubiê siê denerwowaæ
 I na zakoñczenie .Inaczej siê ¿yje jak ma siê rodziców i wsparcie a inaczej jak jeste¶ zdany na samego siebie .I ja nie lamentuje
zawsze st±pa³am twardo po ziemi to co mam  to tylko dziêki w³asnemu uporowi .

Irena Anna
ROBERTO
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Wrzesieñ 14, 2009, 16:30:37 »

ja te¿ siê nie k³ocê a broniê przed atakiem p.Ireny Anny,
a Integracja co¶ tam robi,moze za ma³o,ale robi,dzisiaj dowiedzia³em siê,¿e pomog³a np.znale¶c pracê osobie po studiach...po dzieciecym porazeniu w firmie w której ta osoba ON zarabia ponad 3.ty¶ brutto.I maj± oferty pracy ró¿ne.
izkaa189
Izka
Administrator
mieszkaniec

ile piszemy 0

Wiadomo¶ci: 245

« Odpowiedz #10 : Wrzesieñ 14, 2009, 14:55:42 »

Gdzie to trzeba te podania skladac?
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 14, 2009, 15:01:52 wys³ane przez gruszka » Zapisane
irenaanna
troche tu wchodzisz
**

ile piszemy 0

« Odpowiedz #9 : Wrzesieñ 14, 2009, 14:53:57 »

Ja siê z nikim nie k³ócê ani mi to w g³owie .Ale na lito¶æ boska przestañcie pisaæ o tym Konstancin -Jeziorna .Przecie¿ to totalna pomy³ka .Czy ta osoba co tak chwali te warsztaty to by³a na nich .Ja by³am i wiem co pisze .Naprawdê po 2 godzinach siedzenia i s³uchania tego co ma ten pan do powiedzenia po³owa s³uchaczy d¿ema³a druga po³owa ziewa³a i gada³a miêdzy sob± co chwila kto¶ ucisza³ gadaj±cych .
A moja rozmowa na koniec wygl±da³a tak:
Chce otworzyæ w³asna dzia³alno¶æ gospodarcz±
pytanie :Jak±
odpowiedzi:Kawiarenkê w zieleni w kwiatach a w klatkach ozdobne ptaki.
pytanie:jaki mam wk³ad w³asny.
odpowiedzi: Kwiaty i ptaki
pytanie:a inna dzia³alno¶æ
odpowiedzi: nie nic innego nie planuje
pytanie: A mo¿e jednak kawiarenka ale z akwarium morskim to bêdzie lepiej wygl±da³o
odpowiedzi: nie mnie akwarium  morskie nie interesuje .
pytanie:a mo¿e jednak na to by siê znalaz³a dotacja na ryby
odpowiedzi :moje plany s± na kawiarenkê ale z kwiatami i ptakami nic innego nie planuje
Na t± moja ostateczn± odpowiedzi us³ysza³am ¿e to na pewno nie wypali i na tak± dzia³alno¶æ dofinansowania nie dostane
A mam naprawdê piêkne ptaki egzotyczne w³asnej hodowli i bardzo du¿o w³asnych kwiatów.
Potrzebny mnie jest lokal i pieni±dze na rozpoczêcie dzia³alno¶æ .By³am w Niemczech gdzie moja dobra znajoma ma kawiarenkê w kwiatach ca³± masê ptaków z klatkach tak mnie siê to spodoba³o ze chcia³am co¶ takiego  u nas  otworzyæ .
Ta moja znajoma tez jest inwalidka porusza siê na wózku i dosta³a dofinansowanie na lokal i na zaczêcie dzia³alno¶ci .Ju¿ prowadzi t± kawiarenkê 3 rok cze¶æ jej po¿yczki umorzono a resztê ju¿ prawie sp³aci³a A mam takie same ptaki bo znamy siê od 10 lat dziêki ptakom .Obie wpad³y¶my na ten pomys³ .Jej siê uda³o a mnie nie .I ma naprawdê spor± liczbê sta³ych bywalców.
My ¿yjemy w ¶wiecie ABSURDU .Dlatego ja ju¿ nie wie¿ê w ¿adne dofinansowanie 
My mo¿emy sobie gadaæ i marzyæ to tylko nam zosta³o Du¿y u¶miech

Irena Anna
62norbi
Prezes
Administrator
zakochany w forum

ile piszemy 0

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 407

Prezes

« Odpowiedz #8 : Wrzesieñ 14, 2009, 13:45:37 »

Szukaj pracy aktywnie – z Integracj±
Autor: Anna Godziuk.

Centrum Integracja w Warszawie zaprasza osoby ze znacznym stopniem niepe³nosprawno¶ci ruchowej na warsztaty "Aktywnie Szukam Pracy".

Znak: OK. Fot.: www.sxc.huWarsztaty odbêd± siê w dniach 24-28 sierpnia w Konstancinie Jeziornej.

W programie m.in.:
• symulacja rozmowy kwalifikacyjnej,
• tworzenie dokumentów aplikacyjnych (listów motywacyjnych, CV),
• techniki poszukiwania pracy,
• sztuka autoprezentacji,
• informacje prawne,
• najczêstsze pytania pojawiaj±ce siê na rozmowie kwalifikacyjnej.

Szkolenie jest bezp³atne. Centrum Integracja finansuje równie¿ koszty dojazdu na warsztaty, nocleg, asystenta i posi³ki.

Zainteresowani proszeni s± o kontakt z Dorot± Krawczyk lub Ann± Bartuzi do 18 sierpnia: telefonicznie: 022 831 85 82 w godz. 9.00-17.00, lub e-mailowo: dorota.krawczyk@integracja.org, anna.bartuzi@integracja.org. Mo¿na te¿ zapisaæ siê osobi¶cie w siedzibie Centrum Integracja przy ulicy Dzielnej 1 w Warszawie.

Warsztaty s± realizowane w ramach projektu "Wsparcie osób niepe³nosprawnych ruchowo w rynku pracy", wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Spo³ecznego.
Robercie, napisz co "Centrum Integracja" takiego ju¿ zrobi³a dla "ON" po za ->>"TYM<<- ->>KLIKNJ TU<<-... Centrum Integracja, to nic innego jak Stowarzyszenie Przyjació³ Integracja ("SPI") do której nale¿y te nieprzyjazne forum http://forum.niepelnosprawni.pl/ 
"SPI" TO JEST ORGANIZACJA Z KTÓR¡ POWINNA SIÊ ZAJ¡Æ PROKURATURA... !!!

Nie ogl±daj siê na rz±d, bo wyrêczaj±c go, mo¿esz zrobiæ du¿o dobrego, za¶ on nie wyrêczy ciê w niczym.
Antybudynek (kliknij tu...)
http://duetkolezenski.pl.tl/
http://duetkolezenski.phorum.pl/
gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

Wiadomo¶ci: 598

« Odpowiedz #7 : Wrzesieñ 14, 2009, 13:06:11 »

WITAM.JAKO JEDNA z OSÓB CO TYM FORUM  KIERUJE PROSZE O SPOKÓJ WAS KOCHANI.
   ZNAJDZIEMY PRZEPISY ZWI¡ZANE Z TYM I NIE BAWEM UMIESCIMY JA W TYM W¡TKU
 LUB W DZIALE PRACA. SPOKOJNIE  KOCHANI POCO SIÊ K£ÓCIÆ.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 14, 2009, 13:16:23 wys³ane przez gruszka » Zapisane
ROBERTO
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Wrzesieñ 14, 2009, 06:53:46 »

ale bardzo proszê bez dogadywania,wiem,ze cie¿ko siê robi interesy w naszym dziwnym kraju,ale trzeba i nalezy dzia³aæ.a nie biadoliæ. Mrugniêcie Mrugniêcie
irenaanna
troche tu wchodzisz
**

ile piszemy 0

« Odpowiedz #5 : Wrzesieñ 13, 2009, 23:19:32 »

Ja o chlebie Ty o niebie i tak w kó³ko Macieju .Jak siê prowadzi dzia³alno¶æ gospodarcza to ja akurat wiem przez 10 lat prowadzi³am i wiem najlepiej znam siê na ksiêgowo¶ci .A dotacje to mo¿e i s± ale dla kogo .I naprawdê jak czytam takie rzeczy to nie wiem czy ¶miaæ  siê czy p³akaæ .Przede wszystkim trzeba zrobiæ Biznes-Plan ale dobry i taki ¿eby siê im podoba³ a nie taki który pasowa³ by tobie ty chcesz otworzyæ dla przyk³adu kawiarenkê w kwiatach z ptakami a oni ci proponuj± kawiarenkê z Akwarium i to takim Morskim .Albo bierzesz co oni ci zaleca albo do widzenia i nie mów mi ¿e nie mam racji .Ju¿ ten temat przerabia³am .Zawiesi³am dzia³alno¶æ bo mia³am na minusie i dok³ada³am do interesu .A ja nie bêdê robi³a czego¶ do czego nie mam przekonania .A pisaæ to mo¿na du¿o a le z wykonaniem tego nie zawsze jest tak jak powinno.
Tylko jedno mnie dziwi jak mo¿na obiecywaæ co¶ czego nie mo¿na zrealizowaæ

Irena Anna
ROBERTO
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Wrzesieñ 12, 2009, 14:17:56 »

nie ma Pani racji...wcale.....s± dotacje na rozpoczêcie w³asnej dzia³alno¶ci...spore dotacje.Tylko trzeba chcieæ a nie TYLKO narzekaæ,ze jest ¿le....ja dzia³am a nie narzekam.
irenaanna
troche tu wchodzisz
**

ile piszemy 0

« Odpowiedz #3 : Wrzesieñ 11, 2009, 16:04:50 »

Panie ROBERCIE przepraszam ze tak napisze ale znam Konstancin jak w³asn± kieszeñ i poco te cuda cudeñka wypisuje siê tu przeciez to pic na wodê fotomontaz by³am w KONSTANCINIE -JEZIORNA i to bzdura to jest czcze gadanie a siedzieæ i s³uchac wyk³adu jak znalesæ prace to bezsesu przeciez tam po trzech godzinach s³uchania to mia³am taki metlik w g³owie na poczatku robi³am notatki i na koniec stwierdzi³am ze jestem w punkcie wyj¶cia .Jedno jest pewne trzeba mieæ kase na zaczecie pracy a wiekszo¶æ z inwalidów jej niema a na otwarcie w³asnej dzia³alnosæ nie stac jest przeciêtnego inwalidy .Wiêc poco te deklaracje .

Irena Anna
ROBERTO
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Wrzesieñ 11, 2009, 06:39:32 »

a jak szukasz tej pracy?? trzeba przeglądać strny internetowe z pracą i duzo pisać maili,ja w ten sposób mam pracę.TAk NALEŻY POSTĘPOWAĆ A NIE PROSIĆ O ŚMIERĆ, BO TO GŁUPAWY POMYSŁ I ŻART JESZCZE GŁUPSZY.
irenaanna
troche tu wchodzisz
**

ile piszemy 0

« Odpowiedz #1 : Wrzesieñ 10, 2009, 00:23:00 »

No ja ju¿ tyle szukam pracy ze ju¿ w ¿adne cuda nie wierze chêtnie popracuje tylko kto mnie zatrudni mam 53 lata 2 gr.inwalidzka  umiem szyæ na maszynie i na owerloku poruszam siê wzglêdnie jeszcze mogê posprz±taæ .w swoim zawodzie nie mam szans popracowaæ mia³am pocz±tki o³owicy i za d³ugi okres przerwy w zawodzie ¿aden lekarz mnie nie dopu¶ci .
A wiecie na jaki pomys³ wpad³am ,a mo¿e tak wszyscy popro¶my o ¶mieræ na ¿yczenie to dla nas siê praca znajdzie i pieni±dze na ¿ycie .Wiem ze to kiepski ¿art ale ju¿ mam do¶æ tego  .Od 3 miesiêcy szukam pracy jakiejkolwiek i zero niema . P³acz

Irena Anna
ROBERTO
Go¶æ
« : Sierpieñ 17, 2009, 10:56:11 »

Szukaj pracy aktywnie – z Integracj±
Autor: Anna Godziuk.

Centrum Integracja w Warszawie zaprasza osoby ze znacznym stopniem niepe³nosprawno¶ci ruchowej na warsztaty "Aktywnie Szukam Pracy".

Znak: OK. Fot.: www.sxc.huWarsztaty odbêd± siê w dniach 24-28 sierpnia w Konstancinie Jeziornej.

W programie m.in.:
• symulacja rozmowy kwalifikacyjnej,
• tworzenie dokumentów aplikacyjnych (listów motywacyjnych, CV),
• techniki poszukiwania pracy,
• sztuka autoprezentacji,
• informacje prawne,
• najczêstsze pytania pojawiaj±ce siê na rozmowie kwalifikacyjnej.

Szkolenie jest bezp³atne. Centrum Integracja finansuje równie¿ koszty dojazdu na warsztaty, nocleg, asystenta i posi³ki.

Zainteresowani proszeni s± o kontakt z Dorot± Krawczyk lub Ann± Bartuzi do 18 sierpnia: telefonicznie: 022 831 85 82 w godz. 9.00-17.00, lub e-mailowo: dorota.krawczyk@integracja.org, anna.bartuzi@integracja.org. Mo¿na te¿ zapisaæ siê osobi¶cie w siedzibie Centrum Integracja przy ulicy Dzielnej 1 w Warszawie.

Warsztaty s± realizowane w ramach projektu "Wsparcie osób niepe³nosprawnych ruchowo w rynku pracy", wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Spo³ecznego.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.027 sekund z 21 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

nwm polskiserwerzycia ostrovirsk kociaprzystan polskiserwerfreeplay