gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum
ile piszemy 0
Wiadomo¶ci: 598
|
|
« : Wrzesieñ 12, 2009, 19:29:24 » |
|
1)Za kogo ludzie uwa¿aj± Syna Cz³owieczego? 2)A Ty za kogo Mnie uwa¿asz? 3)Jezu kim jeste¶ dla mnie osobi¶cie i Twoja ewangelia?i czy jestem gotowa/wy przyj±æ j± bez zastrze¿eñ? 4)Czy ja dojrza³am /em ,aby wiare uczniów Chrystusa uczyniæ swoj± w³asn±? 5)Kogo Jezu dla mnie stanowisz?Jezu Kim jeste¶ dla mnie? Jezu daj mi ze ¶w.Piotrem wyznaæ moj± wiare w Ciebie i udziel mi Swego ¦wiat³a i Swej £aski.Pragne ka¿dego dnia potwierdzaæ swoim ¿yciem wiare w Syna Bo¿ego.Moj± modlitw± i postêpowaniem pragnê wspieraæ Ko¶ció³.Panie Jezu poprzez pos³uge Ojca ¦wiêtego i Biskupów dokonaj Swego dzie³a zbawienia ka¿dego cz³owieka.Niech Twoje S³owa Panie Jezu bêd± dla mnie przynagleniem do wiêkszej troski o wype³nianie Woli Bo¿ej.Daj mi Jezu odwagê szukania uczciwej odpowiedzi na pytania,które mi stawiasz i na pytania,które rodz± siê w moim sercu i w mojej duszy,a tak¿e w trakcie medytacji S³owa Bo¿ego,a które rysuj± siê w bolesny kszta³t Krzy¿a ¿ycia.Daj mi pamiêtaæ,¿e w perspektywie jawi siê nadzieja Zmartwychwstania.Wiem Panie Jezu,¿e od s³owa do wiary potwierdzonej ca³ym ¿yciem prowadzi d³uga droga.Niech w mojej codzienno¶ci dokonuje siê"Credo" wypowiadane ju¿ od tylu lat.Daj mi za ¶w.Janem Vianneyem potwierdzaæ ¿yciem,to co wyznaje ustami.Niech duchowa ¶wi±tynia ko¶cio³a oprze siê niszcz±cym moc± z³a i niech oprze siê na Szymonie,który sta³ siê ska³±.Pragnê siê wczytywaæ i ws³uchiwaæ w teksty i g³os S³ugi Bo¿ego Papie¿a Jana Paw³a II,który pomaga³ mi i nadal pomaga mi w moim pielgrzymowaniu do Domu Ojca.Dziêkuje Ci Bo¿e za S³uge Bo¿ego Jana Paw³a II,którego pos³uga wyzwoli³a na ca³ym ¶wiecie ogromne pok³ady dobra.Moja wiara musi nadal dojrzewaæ.Panie Jezu niech Twoje S³owa przynaglaj± mnie do wiêkszej troski o wype³nianie Woli Bo¿ej. Tak Panie Ty wiesz,¿e Ciê Kocham.Panie Ka¿ mi przyj¶æ do siebie.Panie,Ratuj mnie!.Panie Jezu pragnê osi±gn±æ szczê¶cie wieczne ju¿ tu na ziemi i dawaæ je innym.Niech,to moje szczê¶cie bêdzie dalszym ci±giem mojego ¿ycia wiecznego.Panie Jezu,Ty jeste¶ Chrystus,Syn Boga ¯ywego.Panie Jezu pragnê byæ gotowa zdaæ sprawe ze swego zarz±du,bo bêdzie to znak wielkiej gotowo¶ci duchowej.Panie Jezu pragnê ws³uchiwaæ siê w Twój g³os i w³±czyæ siê we wspólnotê tych,którzy dom swojego ¿ycia buduj± na Skale.Panie Bo¿e daj mi ¶wiat³o i ³aske,abym potrafi³a za Piotrem z³o¿yæ wyznanie mojej wiary.Panie Jezu daj Swojemu Ko¶cio³owi wiarê i wewnêtrzn± moc do wype³niania swojej misji.Bo¿e objaw siê i potwierd¼ Swoj± Bosko¶æ.Panie Jezu dziêkuje Ci za ³aske Chrztu ¦wiêtego,dziêki któremu zosta³am w³±czona w ¿ywy organizm Ko¶cio³a,który prowadzi ówczesny Piotr-Ojciec ¦w.Benedykt XVI.Jezu udziel mi Bo¿ego Pokoju i ³aski,abym mog³a odpowiedzieæ ca³ym moim ¿yciem na Twoje pytanie.Daj mi Jezu wiarê i wewnêtrzn± moc od Boga do wype³niania mojej misji.Daj mi moj± duchow± ¶wi±tynie oprzeæ o Ska³e.Panie Jezu liczy siê dla mnie tylko Twoje zdanie o mnie.Nie daj mi Jezu niczego siê baæ i daj mi wolno¶æ.Daj mi Jezu byæ szczê¶liw± ju¿ tu na ziemi,a nie tylko w Niebie.Daj mi Jezu zrozumieæ,¿e szczê¶cie wieczne jest dalszym ci±giem tego ¿ycia ziemskiego-takiego ¿ycia.Niech dyspozycje wydane przez Piotra na ziemii maj± moc tak¿e w Niebie.Psalm 23,34,51,84,138 Jezu,to pytanie staje przede mn± ka¿dego dnia.Moj± wiary godn± odpowiedzi± na to pytanie Jezu ma byæ codzienne ¿ycie w duchu Ewangelii i ¿ycie w Przyja¿ni z Tob± Jezu,który pragniesz dzieliæ wszystkie moje chwile.Wiem Jezu masz byæ tre¶ci± mojego ¿ycia,ci±g³ym u¶miechem na mojej twarzy,ka¿dym kogo spotkam na mojej drodze ¿ycia.Zaufa³am Ci,odda³am Ci ca³e moje ¿ycie i wkroczy³am w nie.Podnosisz mnie kiedy upadam,szukasz mnie kiedy siê gubie,nape³niasz moje serce rado¶ci± i pokojem.Jeste¶ ze mn±,Kocham Ciê i uczysz mnie Kochaæ innych.Jeste¶ powiernikiem moich tajemnic,problemów,trosk,zmartwieñ,upadków i niepowodzeñ oraz niedomagañ,a Ty wci±¿ mnie wys³upociechaesz i przychodzisz mi z pomoc±.Nigdy nie zostawiasz mnie samej,jeste¶ dla mnie jedyn± i ca³± prawd±,której tak do koñca nie rozumiem,ale nie mam odwagi wcia¿ mówiæ i prosiæ o przebaczenie.Nada³e¶ mojemu ¿yciu nowy sens i cel,dajesz mi szczê¶cie wieczne.Stworzy³e¶ mnie na swój obraz i podobieñstwo i zes³a³e¶ mnie tu na ziemie.Powiedzia³e¶ mi kim jestem ,przedstawi³e¶ mi prawde o cz³owieku i o ¶wiecie.Jeste¶ ze mn± w ka¿dym momencie mojego ¿ycia i mnie samej.Jezu Kocham Ciê ,ale Kocham Ciê wci±¿ za ma³o i wci±¿ za s³abo.Zbyt rzadko pytam Ciê o Twoj± Bo¿± Wole,a za du¿o od Ciebie wymagam i ¿±dam.Ty jeste¶ Chrystus-Syn Boga ¯ywego.Panie do kogo¶ pójde?Ty Panie masz S³owa ¯ycia Wiecznego.Panie Jezu pragnê pój¶æ za Tob±,pragnê zaprzeæ siê samej siebie,pragne wzi±¶æ mój Krzy¿ i Ciebie na¶ladowaæ.Chcê zachowaæ swoje ¿ycie,aby je straciæ z powodu Ciebie i Ewangelii,aby je zachowaæ.Nie daj mi Jezu zaznaæ ¶mierci,a¿ ujrze Królestwo Bo¿e przychodz±ce w mocy.Panie Jezu umocnij moj± wiarê i daj mi j± ¶wiadczyæ moimi uczynkami.Panie Jezu przymnó¿ mi wiary.Jezu pragnê zaufaæ w Twoj± Moc i zdaæ siê tylko na Ciebie Jezu Chryste. Jezu udziel mi pokory w dialogu z Tob±.Jezu Cierpi±cy na Krzy¿u,Ty mnie odkupi³e¶ od grzechu.Jezu daj mi s³u¿yæ Tobie i Ewangelii i daj mi byæ ¶wiadkiem rozwoju Ko¶cio³a,który jest Królestwem Bo¿ym na ziemii.Jezu Twoje Królestwo jest ju¿ obecne tu na ziemii i po¶ród nas w Twojej osobie.Daj mi Jezu wytrwaæ do koñca i daj mi byæ ¶wiadkiem Twojego Zmartwychwstania i Wniebowst±pienia.Jezu daj mi my¶leæ po Bozemu,a nie po ludzku i daj mi byæ woln±.Jezu pragnê Ciê mi³owaæ jak ¶w.Jan i ¶w.Piotr.Jezu udziel mi Swej Mocy i daj mi prêdko dotrzeæ do Ciebie.Jezu naucz mnie jak ¿yæ,aby dawaæ szczê¶cie innym i bym by³a szczê¶liwa równie¿ tu na ziemii.Niech ¿ycie wieczne bêdzie dalszym ci±giem tego ¿ycia i tej szczê¶liwo¶ci.Jezu daj mi za ¦w.Piotrem wyznaæ moj± wiarê w Ciebie i udziel mi Swego ¦wiat³a i Swej £aski.Niech duchowa ¶wi±tynia Ko¶cio³a oprze siê niszcz±cej mocy z³a i niech oprze siê na Szymonie,który sta³ siê Ska³±.Niech dyspozycje wydane przez Piotra na ziemi maj± moc tak¿e w niebie.Ps:34,51,84,102,138.("Poemat o Chrystusie Dzieciêcym" K.K.Baczyñski i "Idê Ku Tobie"-W³.Orkan).
|