Napromieniowani

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Nasza mowa i pisownia Polska  (Przeczytany 1107 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
irenaanna
troche tu wchodzisz
**

ile piszemy 0

Kocham zwierzĂŞta Ludzi toleruje

« : Wrzesień 15, 2009, 21:12:34 »

DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech MĂłwta jak  chceta, piszta jak chceta  ale piszta po Polsku DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech
Jo ja znom kilko gwaro w ró¿no gwaro piszo i mówio ale starom sie po polsku
A wieto czemo bom polka i ni mnie po inemu pisoĂŚ czy godoĂŚ .No tylo tylko wtedo jako byc dano region tom starom sie gadoĂŚ po tutejszemo .bywÂłam dlogo w goroch i dekle,szlory,chaÂłaty ,chochle ni sÂą mnie obco ale jao czytom opowiadonie popolsu to niech ono da poski anie pokrĂŞcono polsko -gĂłralsko-kasusko toc nie kaÂżdo zno tylo gwar i pewno czytaĂŚ nie wszystko sie da .

Dobra trochĂŞ siĂŞ po wygÂłupiaÂłam sama siĂŞ Âłapie na tym Âże zdarza  mnie siĂŞ wsadziĂŚ jakiÂś zwrot w innej gwarze ale zanim to wÂło¿ê to najpierw kilka razy przeczytam Âżeby kaÂżdy kto mnie czyta w miarĂŞ moÂżliwoÂści mĂłgÂł mnie przeczytaĂŚ .KiedyÂś nie Âźle obrywaÂłam za przekrĂŞcenie wyrazĂłw .TrochĂŞ szperam po forum czytam to i owo i zauwaÂżyÂłam Âże niektĂłre osoby moÂże bezwiednie wstawiajÂą w zdania inne sÂłowa ale mimo Âże zdanie ma sens sÂłowo wstawione niema sensu z caÂłym tekstem napisanym .
 ;DA moÂże ktoÂś napisze coÂś o swoich problemach z pisaniem w innej gwarze  DuÂży uÂśmiech
ChciaÂłam poznaĂŚ osoby ktĂłre majÂą problemy z pisaniem i majÂą dyslekcje i dysgrafie i sÂą leworĂŞczni
moÂże coÂś napiszÂą na temat swoich problemĂłw w szkole i w Âżyciu.
Czekam na takich co chcÂą coÂś ciekawego napisaĂŚ .
Pisze opowiadania mogĂŞ jakiÂś ciekawy materiaÂł wykorzystaĂŚ oczywiÂście za zgodÂą osoby piszÂącej.
No to tyle na razie czekam na odzew .

Irena Anna
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.023 sekund z 20 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

svcraft wilcze-zycie kociaprzystan ostrovirsk brazylia2014