Napromieniowani

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Nasza mowa i pisownia Polska  (Przeczytany 1079 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
irenaanna
troche tu wchodzisz
**

ile piszemy 0

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 48

Kocham zwierzêta Ludzi toleruje

« : Wrzesieñ 15, 2009, 21:12:34 »

Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Mówta jak  chceta, piszta jak chceta  ale piszta po Polsku Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech
Jo ja znom kilko gwaro w ró¿no gwaro piszo i mówio ale starom sie po polsku
A wieto czemo bom polka i ni mnie po inemu pisoæ czy godoæ .No tylo tylko wtedo jako byc dano region tom starom sie gadoæ po tutejszemo .byw³am dlogo w goroch i dekle,szlory,cha³aty ,chochle ni s± mnie obco ale jao czytom opowiadonie popolsu to niech ono da poski anie pokrêcono polsko -góralsko-kasusko toc nie ka¿do zno tylo gwar i pewno czytaæ nie wszystko sie da .

Dobra trochê siê po wyg³upia³am sama siê ³apie na tym ¿e zdarza  mnie siê wsadziæ jaki¶ zwrot w innej gwarze ale zanim to w³o¿ê to najpierw kilka razy przeczytam ¿eby ka¿dy kto mnie czyta w miarê mo¿liwo¶ci móg³ mnie przeczytaæ .Kiedy¶ nie ¼le obrywa³am za przekrêcenie wyrazów .Trochê szperam po forum czytam to i owo i zauwa¿y³am ¿e niektóre osoby mo¿e bezwiednie wstawiaj± w zdania inne s³owa ale mimo ¿e zdanie ma sens s³owo wstawione niema sensu z ca³ym tekstem napisanym .
 ;DA mo¿e kto¶ napisze co¶ o swoich problemach z pisaniem w innej gwarze  Du¿y u¶miech
Chcia³am poznaæ osoby które maj± problemy z pisaniem i maj± dyslekcje i dysgrafie i s± leworêczni
mo¿e co¶ napisz± na temat swoich problemów w szkole i w ¿yciu.
Czekam na takich co chc± co¶ ciekawego napisaæ .
Pisze opowiadania mogê jaki¶ ciekawy materia³ wykorzystaæ oczywi¶cie za zgod± osoby pisz±cej.
No to tyle na razie czekam na odzew .

Irena Anna
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.018 sekund z 20 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

shd ostrovirsk nwm polskiserwerzycia polskiserwerfreeplay