Napromieniowani

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Herezje i bzdury na temat ADOPCJI  (Przeczytany 3049 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
irenaanna
troche tu wchodzisz
**

ile piszemy 0

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 48

Kocham zwierzêta Ludzi toleruje

« Odpowiedz #6 : Wrzesieñ 24, 2009, 20:32:54 »

wklei³am ca³± dyskusje na temat adopcji bo naprawdê jestem zdegustowana tym co siê wypisuje siê .Jak siê robi z mózgu wodê i wmawia siê w drugiego tego co nie napisa³.¯yczê mi³ej lektury .

Irena Anna
irenaanna
troche tu wchodzisz
**

ile piszemy 0

« Odpowiedz #5 : Wrzesieñ 24, 2009, 20:17:53 »

forum.niepelnosprawni.pl - U¿ytkownik: Koko-zieloneoko
Strona g³ówna forum Regulamin i pomoc Szukaj Wiadomo¶ci Twój profil Wyloguj siê
  W±tek ogólne / Komentarze do artyku³ów / Adopcja dziecka a w³asna niepe³nosprawno¶æ!!! (178 - wy¶wietleñ)
Obserwuj Nowe posty Nieprzeczytane
   Autor Agnieszka123456 Dodany 2009-09-22 12:01
Jak uwa¿acie, czy s³uszne jest za³o¿enie o¶rodków adopcyjnych, ¿e aby adoptowaæ dziecko nale¿y byæ m.in. sprawnym fizycznie. Nie wiem jak to wygl±da w praktyce, czy faktycznie osoby niepe³nosprawne nie mog± satarac siê o adopcjê dziecka, czy zale¿y to od indywidualnego podej¶cia do tej sprawy i decyzji o¶rodka adopcyjnego.
Mo¿e kto¶ z Was spotka³ siê z tak± sytuacj±, napiszcie , proszê. S³ysza³am, ¿e tak naprawdê ,to zalezy od rodzaju niepe³nosprawno¶ci (ale co to oznacza, to ¿e kto¶ samodzielnie porusza siê i jest samowystarczalny je¿eli chodzi o samoobs³ugê??? ). To ,¿e kto¶ je¼dzi na wózku albo nie ma rêki nie oznacza, ¿e nie mo¿e sprawowaæ opieki nad powierzonym dzieckiem. Mo¿e znacie jakie¶ o¶rodki adopcyjne, które s± "przychylne" potencjalnym rodzicom - ma³¿eñstwom, gdzie 1 z nich jest niepe³nosprawne (ale w pe³ni sprawne je¿eli chodzi o zaradno¶æ ¿yciow± i normalne funkcjonowanie)
Odpowiedz Zg³o¶
   Autor bluengel Dodany 2009-09-22 12:46
W Polsce to, niestety, potworny za¶cianek ci±gle... Od lat obserwujê to zjawisko i akurat tu niewiele drgnê³o...
Aczkolwiek - osobi¶cie znam rodzinê, która zaadoptowa³a ju¿ dwójkê dzieciaczków a obydwoje s± niepe³nosprawni:) Ona ma wadê genetyczn±, dosyæ mocno niesprawna fizycznie (b. niski wzrost, trochê k³opotów z krêgos³upem, koñczynami dolnymi itd.), ale jest samodzielna. M±¿ ma tylko czê¶ciowo wykszta³con± jedn± rêkê (w³a¶ciwie prawie jej nie ma). Trochê to trwa³o, kosztowa³o duuuu¿o ich uporu i determinacji, ale w kolejnym o¶rodku z³amali tabu niechêci i s± szczê¶liwymi rodzicami (to by³o ³adnych parê lat temu - starsza ma ju¿ chyba z 11 lat). Oczywi¶cie, pocz±tkowo o¶rodki ich wysy³a³y w kosmos i nie chcia³y gadaæ, ale oni brnêli - i dobrnêli:)
Przede wszystkim wiêc siê nie zniechêcaj i próbuj!
W Warszawie tym przyja¼niejszym o¶rodkiem by³ taki mieszcz±cy siê gdzie¶ na Pradze Po³udnie (w okolicach ul. Grochowskiej - nie pamiêtam ju¿ dok³adnie), w siedzi na pewno znajdziesz.
Powodzenia!
Blueangel
Odpowiedz Zg³o¶
  Autor Agnieszka123456 Dodany 2009-09-22 18:11
Bardzo dziêkujê za odpowied¼. Bêdê szukaæ o¶rodków tych "przyja¼niejszych" niepe³nosprawnym  , ale muszê uzbroiæ siê w cierpliwo¶æ i mieæ si³ê walki. Pozdrawiam
Odpowiedz Zg³o¶
   Autor Koko-zieloneoko Dodany 2009-09-23 12:40
Agnieszka123456 na jakim Ty ¶wiecie ¿yjesz lekko niepe³nosprawnym odbieraj± dzieci a ty chcesz jako niepe³nosprawna adoptowaæ dziecko
Wiesz mo¿e gdyby¶ mieszka³a w Stanach Zjednoczonych albo gdziekolwiek indziej za granic± i mia³a du¿o kasy to mog³aby¶ adoptowaæ dziecko .Ale nie u nas w Polsce w kraju absurdu i nie zrozumienia ,pomarzyæ to dobra rzecz .Ale tylko marzenia Ci zosta³y .Jak nie urodzisz sobie dziecka to raczej nie ma mo¿liwo¶æ aby¶ mog³a kiedykolwiek adoptowaæ. Mam kole¿ankê która zawsze marzy³a o w³asnym dziecku niestety los nie da³ jej tej ³aski ale ca³a swoja mi³o¶æ macierzyñsk± przela³a na swoj± siostrzenice .Mimo ze jest dobrze sytuowana i ma warunki na dziecko .Niestety wszystkie jej próby spe³z³y na niczym .Za ka¿dym razem s³ysza³a jest pani niepe³nosprawna fizycznie.
I choæ by¶ góry przestawi³ i tak bêd± o tobie ¼le pisaæ .Najgorsza jest DWU-LICOWO¦Æ.
i.a.c.
Odpowiedz Edytuj Usuñ
   Autor bluengel Dodany 2009-09-23 12:54
Agnieszko, nie zniechêcaj siê os±dami podobnymi do tych wyra¿anych przez Koko - to margines.
Jak ju¿ wspomnia³am, kiedy siê próbuje - zawsze jest szansa! Sama to stwierdzi³am obserwuj±c w³a¶nie to moje znajome ma³¿eñstwo.

Czy wg Koko to te¿ wymys³ - czy wszystko, twoim zdaniem, jest tak beznadziejne jak Twoje smutne my¶li na ka¿dy temat...? Otó¿, na szczê¶cie, tak nie jest i nawet Ty tego nie zmienisz:) Twój jeden przyk³ad o niepowodzeniu absolutnie nie mo¿e byæ dla nikogo wyrokiem - proponujê byæ bardziej ostro¿n± z takimi zdecydowanymi opiniami, bo na pewno nie pomo¿esz a zaszkodziæ mo¿esz. Nie ka¿dy musi tkwiæ w tak szarej rzeczywisto¶ci jak Twoja... Ró¿nie mo¿e byæ, ale nie ma powodu, aby tak smuciæ...
Blueangel
Odpowiedz Zg³o¶
   Autor Koko-zieloneoko Dodany 2009-09-23 14:15
bluengel ja jestem margines czy moje wypowiedzi s± marginesem mo¿na to dwojako zrozumieæ .Ja pisze co my¶lê i st±pam po ziemi na trze¼wo .Ja mam smutne my¶li -nie ja mam realne my¶li .Lubie marzyæ .Nie mam zamiaru nikomu szkodziæ ani nikogo do³owaæ .Ja po prostu ¿yje w ¶wiecie realnym a nie w tym wymy¶lonym .I napisze szczerze nie wierze w to ma³¿eñstwo inwalidów co dosta³o dzieci i to jeszcze 2 do adopcji .Dla os³odzenia komu¶ jego z³ego samo poczucia mo¿na takie rzeczy pisaæ tylko po co robiæ komu¶ nadzieje .Wiem ze mnie nie lubisz i twoja niechêæ do mojej osoby a¿ wyskakuje z twoich postów ale trudno nie takich z³o ¿ycz±cych przetrwa³am .No pomy¶l tak realnie i na zimno .Jakie trzeba spe³niaæ warunki materialne i bytowe i zdrowotne aby móc mieæ dziecko do adopcji .W takich o¶rodkach robi± tobie wszystkie badania .Przechodzisz ca³y do¶æ skomplikowany test sprawdzaj± ca³a twoj± rodzinê .Sprawdzaj± twoje dochody twoje mo¿liwo¶æ twoje oszczêdno¶æ .To jest kilkuletnie staranie siê .Ja znam ludzi zdrowych bogatych a nie mog±cych mieæ w³asnych dzieci i wiem ile ju¿ przeszli i ile jeszcze przed nimi aby mog³o to ich wymarzone dziecko do nich trafiæ .Widzia³am w ich oczach ³zy jak trzymali na rekach ma³e dziecko i naprawdê ¿al mi takich ludzi .Ale rzeczywisto¶æ jest straszna i okrutna .Ale nadzieje trzeba mieæ bo nadzieja daje nam kopa aby¶my mogli ¿yæ w miarê normalnie.
I choæ by¶ góry przestawi³ i tak bêd± o tobie ¼le pisaæ .Najgorsza jest DWU-LICOWO¦Æ.
i.a.c.
Odpowiedz Edytuj Usuñ
   Autor bluengel Dodany 2009-09-23 15:05
Jej, koko, ale ci siê porobi³o...
Blueangel
Odpowiedz Zg³o¶
  Autor maltabar Dodany 2009-09-23 15:27
koko,wspó³czuje
jest jak jest bo gdyby mia³o byæ inaczej,to by by³o
Odpowiedz Zg³o¶
   Autor Ella Dodany 2009-09-23 14:18
Agnieszko chcesz adoptowaæ maluszka. walcz o nie tak d³ugo a¿ ci siê uda. rzeczy niemo¿liwe s± mo¿liwymi. uwierz mi.

Do koko.... nie masz racji moja droga. Nikt nie odbiera dzieci osobom niepe³nosprawnym no chyba, ¿e z marginesu spo³ecznego. czasem czytaj±c twoje posty my¶lê ¿e nigdy nie pogodzi³a¶ siê sama ze sob±. je¶li tak jest to ju¿ nikt nie jest w stanie ci pomóc.
¯ycie to podró¿ w¶ród burz,ludzkich uczuæ mórz i piêkna ró¿
Odpowiedz Zg³o¶
   Autor Koko-zieloneoko Dodany 2009-09-23 19:14
Nie trzeba byæ  z marginesu spo³ecznego aby zabrano dziecko .Ty nawet nie wiesz ile nieszczê¶æ spotyka ludzi u³omnych którym przytrafi³a siê ci±¿a ja siê nie pogodzi³am i nigdy nie pogodzê siê z tym ze przez czyj±¶ g³upotê i po¶piech dzi¶ jestem inwalidk± ale to insza inszo¶æ to inny temat .A wracaj±c do adopcji i osób niepe³nosprawnych .Ja mam bardzo du¿o znajomych którzy s± osobami niepe³nosprawnymi .Ja mam kole¿ankê której parê lat temu chciano w szpitalu odebraæ dziecko tylko dlatego ¿e by³a stanu wolnego i by³a niepe³nosprawna .Podsuniêto jej zaraz po porodzie papiery do podpisania ale by³a bardzo zmêczona i mia³a to podpisaæ pó¼niej ,ca³e szczê¶cie ¿e jej partner ¿yciowy przejrza³ te papiery z koleg± który widzia³ i to ich uratowa³o przed nieszczê¶ciem utraty dziecka .Takich sytuacji jest bardzo du¿o .Wykorzystuje siê nie ¶wiadomo¶æ kobiety i jej zmêczenie porodem czasami s³ucha siê opiekunki ¶rodowiskowej która wymy¶la nie stworzone rzeczy .I odbiera siê dziecko matce która pragnie mieæ to dziecko przy sobie .Mam dobr± znajom± która nie widzi i ma mê¿a nie do widz±cego i dzi¶ ich córka jest ich oczami a tak niewiele brakowa³o a by nie mieli dziecka jak by z³o¿y³a podpis to by zrzek³a siê praw do nowo narodzonego dziecka  .I takich przyk³adów mo¿na mno¿yæ.W woj Mazowieckim jest taki budynek gdzie s± w³asnie dzieci odebrane rodzicom niepe³nosprawnym tam s± dzieci z ca³ej polski i wierz mi ile p³aczu jest bo wiêkszo¶ci nie mo¿e odzyskaæ  dzieci .Tylko dlatego ¿e jest osob± niepe³nosprawn± i jest stanu wolnego albo bezwiednie podpisa³a dokumenty zaraz po porodzie  .Ale o tym siê nie mówi to temat do dzi¶ TABU. Bo zawsze siê uwa¿a ¿e inwalidzi do ludzie drugiej kategorii .Nie wa¿ne ¿e my mamy uczucia nie wa¿ne ze my te¿ kochamy i chcemy byæ kochani .Wa¿ne jest to aby nas usuwaæ na drugi plan .I nie pisz ¿e ¿ycie inwalidy jest super ¿e wszystko jest wspania³e .Bo nasza rzeczywisto¶æ jest szara , smutna,okropna i pod³a .Jedno wiem ¿e inwalida zawsze bêdzie mia³ pod górkê.
i.a.c.
Odpowiedz Edytuj Usuñ
   Autor bluengel Dodany 2009-09-23 20:26
koko, daj spokój. Ca³y ¶wiat nie krêci i nie bêdzie siê krêci³ wy³±cznie wokó³ ciebie. Zero zwi±zku z postem. Jak sobie po¶cieli³a¶ - tak siê wy¶pisz.
A pozosta³e wywody ka¿dy pozbierany cz³owiek w³o¿y miêdzy smutne bajki...
Blueangel
Odpowiedz Zg³o¶
  Autor Agnieszka123456 Dodany 2009-09-23 20:47
Dziêkuje za informacjê, aczkolwiek te negatywne nie napa³aj± wiar± w to, ¿e mo¿e siê uda. Ale kto nie próbuje, ten nic nie ma
Z drugiej strony to bardzo wspó³czuje, ¿yæ z takimi podej¶ciem do ¶wiata, ¿e wszystko i wszyscy sa przeciwko Tobie....
Ca³e szcze¶cie jestem daleka od takich my¶li
Odpowiedz Zg³o¶
   Autor Agnieszka123456 Dodany 2009-09-23 20:51
Koko, jestem realistk± a¿ do bólu, ale mój realizm nie ma nic wspólnego z negatywnym podej¶ciem do siebie i ca³ego ¶wiata. Nie ¿yjemy w USA (mo¿e ca³e szczê¶cie), my¶lisz, ¿e w Stanach wszystko samo spada z niebe.... niestety tak nie jest...
Koko ¿yczê wiêcej optymizmu i pozytywnego my¶lenia, bêdzie Ci ³atwiej ¿yæ. Powodzenia
Odpowiedz Zg³o¶
   Autor maltabar Dodany 2009-09-23 21:00
A JaTobie  ¿yczê powodzenia Agnieszko123456 w Twoich staraniach :::
Odpowiedz Zg³o¶
   Autor Koko-zieloneoko Dodany 2009-09-23 22:43
Jacy wy wszyscy jeste¶cie dziwni dlaczego tak mnie zile oceniacie ze co to co pisze to s± wed³ug was bajki niech tak wam zostanie .S±dzicie ¿e ja my¶lê ze ¶wiat siê wokó³ mnie kreci .Nie .nie krêci i nigdy siê nie krêci³ .Ale ja znam ¿ycie zbyt dobrze przesz³am ciê¿k± szko³ê ¿ycia .Tego realnego takiego prawdziwego .Mnie nikt nic nie poda³ na tacy wszystko musia³am zdobywaæ .I ja nie opowiadam bajek i wcale nie jestem nastawiona do ¿ycia negatywnie .Ale jestem realistka i wszystkie mrzonki zostawiam w strefie marzeñ .Urodzi³am 2 wspania³ych dzieci mam syna i córkê i 3 wnucz±t .Jestem kobieta spe³nion± . To co mam w ¿yciu zawdziêczam swemu uporowi .A tobie Agnieszko 123456 ¿yczê aby¶ mia³a wspania³± córkê i by³a z ni± szczê¶liwa .Bo dziecko to dar Bo¿y .Mam malutk± wnuczkê urodzi³a siê w maju najm³odsza z ca³ej trójki i jak j± trzymam na rêkach to wiem ze to cz±stka mnie .
i.a.c.
Odpowiedz Edytuj Usuñ
    Autor bluengel Dodany 2009-09-24 08:43
Koko, no i znowu piszesz wy³±cznie o sobie, o sobie, o sobie... To jest w³a¶nie krêcenie siê wy³±cznie wokó³ w³asnej ikony. A dziewczynie jak nie powiedzia³a¶ nic pozytywnego tak nie powiedzia³a¶. Gdyby by³a przewra¿liwiona, mog³aby¶ j± nawet bardzo mocno uraziæ swoimi ckliwymi opowie¶ciami o tym, jak to cudownie tobie jest byæ mam± - no bo ona przecie¿ ni± nigdy (wed³ug ciebie) nie bêdzie... Nie uwa¿asz, ¿e to okrutne...?
Najpierw uzna³a¶ j± za wariatkê, ¿e porywa siê na adopcjê a teraz ¿yczysz aby mia³a córkê...? Chyba nie trudno wysnuæ wniosek, ¿e inna opcja nie wchodzi w grê...? Naprawdê, warto czasami postawiæ siê w sytuacji drugiej osoby i spu¶ciæ z tonu. Szczególnie je¶li nie ma siê dostatecznej wiedzy ani wyczucia w danej materii.
Blueangel
Odpowiedz Zg³o¶
   Autor Koko-zieloneoko Dodany 2009-09-24 18:19
bluengel wiesz napisze Ci tak dosadnie mo¿e mnie za to dadz± bana ale ci napisze Dla mnie TO TY jeste¶ skoñczonym OSZO£OMEM .Czepiasz siê mnie i mnie podobnym .Jak nie znasz przepisów adopcyjnych to proponuje opcje SPACER do pierwszego w twoim rejonie o¶rodka adopcyjnego i poproszenie o wytyczne w sprawie adopcji dziecka .to wtedy pogadamy .A robienie komu¶ z³udnych nadziei i wpêdzanie kogo¶ w ob³êd ze mo¿e adoptowaæ skoro nie mo¿e to jest jeszcze gorsze .Ja nigdy nikomu ¼le nie ¿yczy³am ,zawsze popieram m±dre decyzje .Ale jak czytam ze kto¶ pisze  BZDURY i HEREZJE to mnie krew zalewa .Nie wiem jak o tobie my¶leæ ale mnie siê tylko jedna my¶l nasuwa .I proszê Ciê nie wypisuj takich bzdur . I przestañ czepiaæ siê mnie . i jeszcze jedno jakim prawem wk³adasz w moje pisania wyrazy których nigdy nie napisa³am ale  Ty usi³ujesz we mnie to wmówiæ .Cytuje [ -no bo ona nigdy [wed³ug Ciebie]nie bêdzie mam± jakim prawem tak piszesz jak nie umiesz czytaæ moich postów to ich nie czytaj a je¿eli czytasz to na nie nie odpisuj bo twoje wypociny doprowadzaj± mnie do szewskiej w¶ciek³o¶ci .Nikogo nie nazwa³am wariatk± .A ¿yczê jej córki albo syna .A wiedza to tobie by siê przyda³a nie mnie jak nie znasz przepisów to je sobie poczytaj a robienia komu¶ z mózgu piany to naprawdê nie takt .
i.a.c.
Odpowiedz Edytuj Usuñ
    Autor lidian Dodany 2009-09-24 07:29
Agnieszko jestem przekonana, ¿e bêdziesz wspania³± mam±. Pewnie d³uga droga przed Tob±, ale nie poddawaj siê. Powodzenia. ))))))))))))))
Odpowiedz Zg³o¶
   Autor maltabar Dodany 2009-09-24 08:56
Mam nadziejê,¿e Agnieszka nie we¼mie sobie do serca autoreklamy koko, bo nie warto
Odpowiedz Zg³o¶
    Autor Ella Dodany 2009-09-24 17:21
I ja s±dzê ¿e Agnieszka nie ugnie siê przed problemami urzêdowymi i da szczê¶cie jakiemu¶ maluszkowi. Za¶ urz±d przychyli sie do pro¶by Agnieszki.
Odpowiedz Zg³o¶
    Autor Agnieszka123456 Dodany 2009-09-24 17:45
Dziêkuje za s³owa otuchy. Wiem, ¿e nie bêdzie ³atwo, ale spróbujemy, a nó¿ spotkam urzêdnika z ludzk± twarz±
Odpowiedz Zg³o¶
   Autor maltabar Dodany 2009-09-24 17:46

Odpowiedz Zg³o¶
  Autor Ella Dodany 2009-09-24 18:25
Agnieszko ju¿ trzymam kciuki za Ciebie .... naprawdê czasem warto o co¶ powalczyæ )))))))

Irena Anna
£asuch
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Wrzesieñ 24, 2009, 13:59:13 »

Irenaanna,wszyscy juz wiemy,ze dla ciebie tamta wypowiedz jest bzdur±,ale czy o¶wieci³a¶ tego kogos w jego z³ym mysleniu,ale wiesz tak spokojnie i rzeczowo,a nie z krzykiem?Krzyk nie pozwala otwierac oczu,wrêcz przeciwnie gdy ktos krzyczy automatycznie zaciskamy powieki.To tak na marginesie,pozdrawiam.
irenaanna
troche tu wchodzisz
**

ile piszemy 0

« Odpowiedz #3 : Wrzesieñ 24, 2009, 01:48:21 »

I ta uparta osoba w dalszym ci±gu przekonuje mnie i wszystkich, ¿e ja nie mam racji, ¿e ja wygaduje bzdury. I jeszcze wypisuje pod moim adresem bardzo ciekawe teksty. Zastanawiam siê, czy ta osoba jest tak ¶wiêcie przekonana tego co pisze, ¿e uwierzy³a w w³asna g³upotê i nieznajomo¶æ przepisów. Ja wiem i rozumiem ludzi, ¿e ten co nie ma dziecka, to bardzo tego pragnie. Du¿o ludzi niepe³nosprawnych fizycznie na pewno by³oby wspania³ym rodzicem, mo¿e nawet lepszym i bardziej troskliwym ni¿ zdrowy. Ale, Nasze Prawo, jest takie jest i tego nie przeskoczymy. Ja urodzi³am dwoje dzieci mam syna i córkê i mimo ¿e ryzykowa³am du¿o w ci±¿y, to by³am szczê¶liwa ¿e mam, ¿e bêdzie to moje i dlatego rozumiem tych, co by bardzo chcieli, ale z takich czy innych powodów nie maj± i mieæ nie mog±. Jest to niestety tragedia dla takiego cz³owieka ale nie rozumiem, po co takiemu cz³owiekowi robiæ z³udne nadzieje i jeszcze wypisywaæ publicznie takie herezje. Dla mnie s± to herezje nie poparte ¿adnymi dowodami.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 24, 2009, 16:59:55 wys³ane przez 62norbi » Zapisane

Irena Anna
Kasia
Moderator Globalny
mieszkaniec

ile piszemy 0

Wiadomo¶ci: 167

« Odpowiedz #2 : Wrzesieñ 23, 2009, 20:32:04 »

no masz racje irennanna
izkaa189
Izka
Administrator
mieszkaniec

ile piszemy 0

Wiadomo¶ci: 245

« Odpowiedz #1 : Wrzesieñ 23, 2009, 20:02:08 »

bo niestety tak jest bardzo czesto ludzie czasem sie nie znaja na pewnych tematach i wypisuja bzdury nie raz tylko po to by pokazac ze sie niby znaja sie na tym
irenaanna
troche tu wchodzisz
**

ile piszemy 0

« : Wrzesieñ 23, 2009, 15:48:30 »

Nie wiem i nie rozumiem ludzi którzy dla w³asnego poprawienia sobie samopoczucia czy dla wykazania siê wypisuj± bzdury .Dopiero co by³am na Niepe³nosprawnych i znalaz³am tekst który zszokowa³ mnie .Czyta³am 2 razy i naprawdê by³am tak bardzo zdziwiona tym co przeczyta³am ¿e jeszcze mam wra¿enie ze chyba ¼le czyta³am .Kto¶ napisa³ ¿e jest niepe³nosprawny i marzy mu siê adopcja dziecka a druga osoba napisa³a ¿e zna ma³¿eñstwo niepe³nosprawnych którym dano do adopcji a¿ 2 dzieci .I jeszcze na mnie naskoczy³a ¿e ja ludzi do³uje .A ja napisa³am ¯e my ¿yjemy w kraju absurdu i zak³amania gdzie matce lekko upo¶ledzonej zabiera siê dziecko a daje siê do adopcji  Ma³¿eñstwu 2 niepe³nosprawnym 2 dzieci .Jak mo¿na pisaæ takie bzdury i takie dawaæ ludziom nadzieje .Znam ma³¿eñstwa zdrowe dobrze sytuowane i bezdzietne które latami staraj± siê o dziecko nie raz widzia³am moich znajomych jak trzymaj± ma³e dziecko na rêkach i ich oczy pe³ne ³ez .Przecie¿ jest to procedura kilku letnia sprawdzaj± dok³adnie takich rodziców wymagania s± naprawdê straszne .A tu nagle czytam ¿e ma³¿eñstwo niepe³nosprawnych dostaje 2 dzieci do adopcji .Mo¿e ja czego¶ nie wiem mo¿e jakie¶ przepisy zmieniono .Ale do dzi¶ moi znajomi jeszcze nie maj± tego wymarzonego dzidziusia w domu .

Irena Anna
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.049 sekund z 20 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

polskiserwerzycia brazylia2014 nwm blackspider shd