Marek JastrzÂąb (Owsianko)
oj maÂło nam piszesz:)
ile piszemy 0
|
 |
« : Wrzesień 26, 2009, 13:52:58 » |
|
ProszĂŞ nie traktowaĂŚ tego tekstu jako reklamy: w moim mieÂście (Bydgoszcz) istnieje komora termiczna (dziaÂłanie na organy wewnĂŞtrzne - skrajnie niskimi temperaturami: -160 stopni przez 3 minuty). MobilizujĂŞ siĂŞ i chodzĂŞ na te zabiegi. ChodzĂŞ, to duÂżo powiedziane. PrzejdĂŞ parĂŞ metrĂłw i muszĂŞ odpocz¹Ì. WiĂŞc nie chodziÂłem, a jeÂździÂłem wĂłzkiem…
Podj¹Ì kuracjĂŞ moÂżna w Centrum Rekreacji 85 – 850 Sport Factory ul. ToruĂąska 151). JuÂż po czterech wejÂściach do kriokomory zaszÂły we mnie bardzo dziwne i zaskakujÂące zmiany. Przede wszystkim czĂŞÂściowo ustÂąpiÂły „kurcze”. JeÂżeli przed zabiegami przydarzaÂły mi siĂŞ ze dwa lub trzy razy dziennie, to teraz ich czĂŞstotliwoœÌ ograniczaÂła siĂŞ do jednego na tydzieĂą. Drugim objawem polepszenia byÂło zmniejszenie zaburzeĂą rĂłwnowagi. Trzecim, istotnym, byÂło rzucenie palenia. Czwartym, moje jazdy tramwajem i codzienne piesze wĂŞdrĂłwki. Dla czÂłowieka, ktĂłry od dziesiĂŞciu lat nie korzystaÂł z usÂług miejskiej komunikacji, paliÂł i bez opamiĂŞtania ÂłykaÂł tabletki na wszystkie swoje dolegliwoÂści, otworzyÂły siĂŞ nowe i nieznane perspektywy.
Leczenie szokiem termicznym przynosi efekty zwÂłaszcza w schorzeniach neurologicznych (np. SM), w depresjach...Krioterapia ogĂłlnoustrojowa znosi czĂŞÂściowo lub likwiduje caÂłkowicie nieznoÂśny bĂłl, poprawia cyrkulacjĂŞ krwi, przez co wzrasta dotlenienie wszystkich koĂączyn oraz wszystkich narzÂądĂłw wewnĂŞtrznych. Zmniejsza siĂŞ teÂż usztywnienie miĂŞÂśni, co jest wykorzystywane podczas ĂŚwiczeĂą rehabilitacyjnych. StÂąd jest stosowana przy leczeniu schorzeĂą reumatycznych.
InteresujÂące wyniki przynosi uÂżycie tej metody wobec ludzi zdrowych. Na przykÂład sportowcĂłw, ktĂłrzy chcÂą podnieœÌ ogĂłlnorozwojowÂą sprawnoœÌ swojego organizmu. Ten rewelacyjny system terapeutyczny jest powszechnie znany i propagowany w Âświecie jako doskonaÂły sposĂłb wspomagania medycyny tradycyjnej. W Âświecie, ale nie w Polsce. Nam europejski rozsÂądek nie przystoi. My mamy swĂłj. A podpowiada on naszym pociesznym urzĂŞdnikom od zdrowia, Âże optymalnym sposobem leczenia jest nie nowoczesna profilaktyka, lecz Âśredniowieczne metody pod swojskÂą nazwÂą „szklana kula”.
|