Marek Jastrz±b (Owsianko)
oj ma³o nam piszesz:)
ile piszemy 0
Wiadomo¶ci: 13
|
|
« : Wrzesieñ 26, 2009, 13:52:58 » |
|
Proszê nie traktowaæ tego tekstu jako reklamy: w moim mie¶cie (Bydgoszcz) istnieje komora termiczna (dzia³anie na organy wewnêtrzne - skrajnie niskimi temperaturami: -160 stopni przez 3 minuty). Mobilizujê siê i chodzê na te zabiegi. Chodzê, to du¿o powiedziane. Przejdê parê metrów i muszê odpocz±æ. Wiêc nie chodzi³em, a je¼dzi³em wózkiem…
Podj±æ kuracjê mo¿na w Centrum Rekreacji 85 – 850 Sport Factory ul. Toruñska 151). Ju¿ po czterech wej¶ciach do kriokomory zasz³y we mnie bardzo dziwne i zaskakuj±ce zmiany. Przede wszystkim czê¶ciowo ust±pi³y „kurcze”. Je¿eli przed zabiegami przydarza³y mi siê ze dwa lub trzy razy dziennie, to teraz ich czêstotliwo¶æ ogranicza³a siê do jednego na tydzieñ. Drugim objawem polepszenia by³o zmniejszenie zaburzeñ równowagi. Trzecim, istotnym, by³o rzucenie palenia. Czwartym, moje jazdy tramwajem i codzienne piesze wêdrówki. Dla cz³owieka, który od dziesiêciu lat nie korzysta³ z us³ug miejskiej komunikacji, pali³ i bez opamiêtania ³yka³ tabletki na wszystkie swoje dolegliwo¶ci, otworzy³y siê nowe i nieznane perspektywy.
Leczenie szokiem termicznym przynosi efekty zw³aszcza w schorzeniach neurologicznych (np. SM), w depresjach...Krioterapia ogólnoustrojowa znosi czê¶ciowo lub likwiduje ca³kowicie niezno¶ny ból, poprawia cyrkulacjê krwi, przez co wzrasta dotlenienie wszystkich koñczyn oraz wszystkich narz±dów wewnêtrznych. Zmniejsza siê te¿ usztywnienie miê¶ni, co jest wykorzystywane podczas æwiczeñ rehabilitacyjnych. St±d jest stosowana przy leczeniu schorzeñ reumatycznych.
Interesuj±ce wyniki przynosi u¿ycie tej metody wobec ludzi zdrowych. Na przyk³ad sportowców, którzy chc± podnie¶æ ogólnorozwojow± sprawno¶æ swojego organizmu. Ten rewelacyjny system terapeutyczny jest powszechnie znany i propagowany w ¶wiecie jako doskona³y sposób wspomagania medycyny tradycyjnej. W ¶wiecie, ale nie w Polsce. Nam europejski rozs±dek nie przystoi. My mamy swój. A podpowiada on naszym pociesznym urzêdnikom od zdrowia, ¿e optymalnym sposobem leczenia jest nie nowoczesna profilaktyka, lecz ¶redniowieczne metody pod swojsk± nazw± „szklana kula”.
|