Napromieniowani
 
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
 
Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Zapraszam Zapraszam, nowe zadanie og³aszam  (Przeczytany 1748 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum
*****

ile piszemy 0
Offline Offline

Wiadomo¶ci: 598


« Odpowiedz #6 : Pa¼dziernik 15, 2009, 18:46:46 »

   Co tu tak cicho?
Zapisane
Kuchcik22
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Pa¼dziernik 15, 2009, 00:02:56 »

Czas na cos dobrego i zarazem makabrycznego U¶miech czyli...
 
Odciêta d³oñ na talerzu:

sk³adniki:
1 bu³ka z sezamem
5 parowek foliowanych
1/4 op migda³ów w plastrach
ketchup
i inne przyprawy jak kto¶ lubi

Bierzemy bu³ke i kroimy normalnie na pó³. Czê¶æ z sezamem k³adziemy na talerzu
wierzchem do góry. Nastêpnie zajmujemy sie parowkami, jak ktos lubie to je gotujemy ale tez i mozna bez tego.
po i kroimy na pó³( chyba ¿e s± dosyæ krótkie to wtedy nie, wa¿ne by robi³y dobra imitacje palców).
Bierzemy 5 plasterków migda³a i wbijamy je w parówki tak by wyg³adaly jak paznokcie. Na koniec polewamy ketchupem tak by wygl±dalo (juz pewno wiecie jak U¶miech. i poodajemy
 
P.S. Je¶li chcecie by do d³oni by³o jeszcze ramiê to bierzemy po³ówke bagietki kroimy gdzies na pó³ nastepnie wydr±¿amy ¶rodek i wk³adamy np. parówki lub inne rzeczy, (np jeszcze czerwona paprykê, jak to lubi byle by wygladalo z wierzchu jaka naprawde odciêta) jak to woli i z przyk³adamy do d³oni.
 I pamiêtajcie " Nie pozwólcie by stó³ pozosta³ pusty".
 
Zapisane
gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum
*****

ile piszemy 0
Offline Offline

Wiadomo¶ci: 598


« Odpowiedz #4 : Pa¼dziernik 06, 2009, 03:11:21 »

OK,rozumiem ¿e w lodówce:)
Zapisane
Kuchcik22
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Pa¼dziernik 06, 2009, 02:52:18 »

Dziêki Gruszka, tylko trzymajcie duszki w zamkniêciu przed podaniem. Ostatnio jeden uciek³ i zacz±³ mi siê objawiaæ w lustrze ³azienkowym oraz dzwoniæ mi ³añcuszkami mamy nad uchem (przez 2 godz siê w szufladzie chowa³em). I pamiêtajcie " Nie pozwólcie by stó³ pozosta³ pusty". Pozdrawiam U¶miechU¶miech
Zapisane
gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum
*****

ile piszemy 0
Offline Offline

Wiadomo¶ci: 598


« Odpowiedz #2 : Pa¼dziernik 06, 2009, 02:42:16 »

Opis:
Pyszne, a zarazem strrraszne (ale tylko trochê) babeczki bêd± w sam raz na przyjêcie z okazji Halloween. Warto wykorzystaæ tak± okazjê, ¿eby zaprosiæ maluchy do kuchni - chêtnie pomog±.

Sk3adniki:
1/2 kostki mas³a;
1/2 kg m±ki;
3 jajka;
szklanka (250 ml) ma¶lanki;
1 i 1/2 ³y¿eczki proszku do pieczenia;
3/4 ³y¿eczki sody;
40 dag cukru;
foremki oraz papierowe wk³adki do muffinów.
Wykonanie:

1. Jajka wbij do wysokiego naczynia, dodaj cukier i miksuj razem a¿ do uzyskania jednolitej jasnej masy.

2. Na parze roztop mas³o i dodaj go jajecznej masy. Wymieszaj.

3. Dodaj te¿ ma¶lankê i dok³adnie wymieszaj ciasto. Nastêpnie wsyp do powstaj±cego ciasta proszek do pieczenia oraz sodê.

4. Na koniec stopniowo dodawaj m±kê.

5. Rozgrzej piekarnik do temperatury oko³o 180 st. C. Do foremek w³ó¿ papierowe os³onki do babeczek i nape³nij ka¿dy z otworów foremki mniej wiêcej do 3/4. Wstaw do piekarnika i zapiekaj oko³o 20 minut.

6. Gotowe babeczki wyjmij z foremek i odstaw do wystygniêcia.

Jak zrobiæ bia³e duszki?

Wbrew pozorom to nie takie trudne.

Ubij bia³ko ze szklank± cukru na sztywn± bia³± pianê.
Roz³ó¿ na brytfannie papier do pieczenia i za pomoc± ³y¿eczki nak³adaj masê tak, ¿eby kszta³tem przypomina³a ³ezki. Nastêpnie patyczkiem lub drug± stron± ³y¿eczki ?powyci±gaj" z masy r±czki.
Wstaw gotowe duszki do piekarnika i zapiekaj je na bardzo wolnym ogniu (musza bardziej wyschn±æ, ni¿ siê zapiec - wówczas ciasto siê nie zarumieni i duszki zachowaj± bia³y kolor.
Na koniec, kiedy figurki bêd± gotowe i ostygn± - czekoladowym lukrem za pomoc± patyczka lub wyka³aczki narysuj im oczka i bu¼ki.
Czekoladow± polewê zrobisz dok³adnie mieszaj±c ze sob± dwie ³y¿ki cukru - pudru, dwie ³y¿eczki kakao oraz 2 ³y¿ki wrz±tku. Gotowym lukrem posmaruj wierzchy babeczek, a lukier, który zostanie, wykorzystaj do przyklejenia duszków do babeczek.

 

Zapisane
Kuchcik22
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Pa¼dziernik 06, 2009, 02:25:50 »

Nied³ugo Halloween. Dzieñ , w którym upiory i strzygi wychodz± na ulice, pukaj± do naszych drzwi i wydzieraj± nam nasze...cukierki!!! Nawet sam Geralt z Rivii przed nimi siê chowa ( Wied¼min, A. Sapkowski  ) ale tez jest okazja do niezwyk³ych przyjêæ, na których mo¿na zaserwowaæ ciekawe  i makabryczne niekiedy dania, wiêc mo¿e macie jakie¶ pomys³y na co¶ mistycznego i niezwyk³ego podanego na talerzu. Ja ju¿ parê pomys³ów mam ale o tym pó¼niej. Wiec nie krêpowaæ mi siê tu pisaæ i bawiæ siê. TO JEST ROZKAZ!!! U¶miechU¶miech 
Zapisane
Kuchcik22
Go¶æ
« : Pa¼dziernik 06, 2009, 02:12:54 »

Witam i do mej Napromieniowanej kuchni zapraszam U¶miechU¶miech
Wirtualny stó³ ju¿  nakryty!!
Ale co to !? Puste talerze i szklanki, I co teraz ??
I tutaj mam zadanie dla was nasi forumowicze bo
sam nie dam rady podaæ dla nas wszystkiego wiec potrzebuje
waszej pomocy mo¿ecie mi podawaæ przepisy, doradzaæ w niektórych
sprawach, ale oczywi¶cie ja sam nie bêdê spoczywa³ na laurach i równie¿
co jaki¶ czas co¶ dobrego wam zaserwujê, doradzê itp. Wiêc piszcie bo pusty stó³ czeka
Zapraszam i pozdrawiam.
Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.022 sekund z 21 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

wilcze-zycie blackspider ostrovirsk svcraft nwm