Czas na cos dobrego i zarazem makabrycznego
czyli...
Odciêta d³oñ na talerzu:
sk³adniki:
1 bu³ka z sezamem
5 parowek foliowanych
1/4 op migda³ów w plastrach
ketchup
i inne przyprawy jak kto¶ lubi
Bierzemy bu³ke i kroimy normalnie na pó³. Czê¶æ z sezamem k³adziemy na talerzu
wierzchem do góry. Nastêpnie zajmujemy sie parowkami, jak ktos lubie to je gotujemy ale tez i mozna bez tego.
po i kroimy na pó³( chyba ¿e s± dosyæ krótkie to wtedy nie, wa¿ne by robi³y dobra imitacje palców).
Bierzemy 5 plasterków migda³a i wbijamy je w parówki tak by wyg³adaly jak paznokcie. Na koniec polewamy ketchupem tak by wygl±dalo (juz pewno wiecie jak
. i poodajemy
P.S. Je¶li chcecie by do d³oni by³o jeszcze ramiê to bierzemy po³ówke bagietki kroimy gdzies na pó³ nastepnie wydr±¿amy ¶rodek i wk³adamy np. parówki lub inne rzeczy, (np jeszcze czerwona paprykê, jak to lubi byle by wygladalo z wierzchu jaka naprawde odciêta) jak to woli i z przyk³adamy do d³oni.
I pamiêtajcie " Nie pozwólcie by stó³ pozosta³ pusty".