Napromieniowani

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Jak potrafi uderzyæ zakonnica!!??  (Przeczytany 11469 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
62norbi
Prezes
Administrator
zakochany w forum

ile piszemy 0

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 407

Prezes

« Odpowiedz #7 : Pa¼dziernik 22, 2009, 00:41:52 »

Siostry zakonne tak¿e maj± obowi±zek zdobycia odpowiedniego wykszta³cenia. Nie chcê usprawiedliwiaæ tej siostry - uwa¿am, ¿e czyn, którego siê dopu¶ci³a jest karygodny. Rozumiem jednak, ¿e mog³a byæ zmêczona, mieæ gorszy dzieñ - jest tylko cz³owiekiem. Byæ mo¿e powinna wtedy oddaæ komu¶ innemu opiekê nad dzieæmi - choæ wiem, ¿e czêsto jest to niemo¿liwe...

Albo zatrudniæ ludzi znaj±cych siê na tym i posiadaj±cych solidne wykszta³cenie... A. nie kosztem tych dzieci uczyæ, ich na w³asne kopyto, wed³ug w³asnych metod... To te¿ nasuwa siê my¶l ¿e takie o¶rodki oszczêdzaj± ale dla prowadz±cych a nie dla potrzebuj±cych...
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 28, 2009, 01:04:58 wys³ane przez 62norbi » Zapisane

Nie ogl±daj siê na rz±d, bo wyrêczaj±c go, mo¿esz zrobiæ du¿o dobrego, za¶ on nie wyrêczy ciê w niczym.
Antybudynek (kliknij tu...)
http://duetkolezenski.pl.tl/
http://duetkolezenski.phorum.pl/
destinyunknown
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Pa¼dziernik 21, 2009, 22:56:14 »

ja uwa¿am  ¿e w osrodkach powiny pracowac osoby odpowiednio wyszklacone i wykwalfkowane  ktore maja w sobie mnostwa  ,ciepla milosc i cierpliwosci a nie stare siostry zakone  , one do tej pracy sie wogule nie nadaja.

Siostry zakonne tak¿e maj± obowi±zek zdobycia odpowiedniego wykszta³cenia. Nie chcê usprawiedliwiaæ tej siostry - uwa¿am, ¿e czyn, którego siê dopu¶ci³a jest karygodny. Rozumiem jednak, ¿e mog³a byæ zmêczona, mieæ gorszy dzieñ - jest tylko cz³owiekiem. Byæ mo¿e powinna wtedy oddaæ komu¶ innemu opiekê nad dzieæmi - choæ wiem, ¿e czêsto jest to niemo¿liwe...
Kasia
Moderator Globalny
mieszkaniec

ile piszemy 0

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 167

« Odpowiedz #5 : Pa¼dziernik 21, 2009, 20:35:09 »

ja uwa¿am  ¿e w osrodkach powiny pracowac osoby odpowiednio wyszklacone i wykwalfkowane  ktore maja w sobie mnostwa  ,ciepla milosc i cierpliwosci a nie stare siostry zakone  , one do tej pracy sie wogule nie nadaja.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 21, 2009, 20:54:37 wys³ane przez gruszka » Zapisane
gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

Wiadomo¶ci: 598

« Odpowiedz #4 : Pa¼dziernik 21, 2009, 16:26:44 »

WCZORAJ NA CZACIE "KATOLIK" ROZMAWIA£AM Z 23 LETNI¡ ZAKONIC¡ NA TEMAT WY¯EJ WYMIENIONY.ÓW ROZMÓWCZYNI BARDZO P£AKA£A NAD SIOSTR¡ JAKA ONA TO BIEDNA.......BO ONA TE¯ PRACUJE Z ON I JEST CIʯKO.NAWET MAM PRZYJECHAÆ ZOBACZYÆ  JAK TO WYGL¡DA.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 21, 2009, 20:55:20 wys³ane przez gruszka » Zapisane
62norbi
Prezes
Administrator
zakochany w forum

ile piszemy 0

Prezes

« Odpowiedz #3 : Pa¼dziernik 21, 2009, 15:36:45 »

Nasi... Mam tu na my¶li osoby przebywaj±ce w takich o¶rodkach jak w tym opisanym  powy¿ej, liczy siê tylko to co powie opiekun, a nie to co czuje jego podopieczny, czyli s± traktowani gorzej ni¿ nie pos³uszne pieski na spacerze... Czyli nie traktuj± nas w takich o¶rodkach jak istoty ¿ywe, które te¿ maj± swoje uczucia, tak samo têskni± za dobrym s³owem, jedynie jako z³o konieczne, które nie mo¿na siê pozbyæ... Niczym rzecz...
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 28, 2009, 01:04:14 wys³ane przez 62norbi » Zapisane

Nie ogl±daj siê na rz±d, bo wyrêczaj±c go, mo¿esz zrobiæ du¿o dobrego, za¶ on nie wyrêczy ciê w niczym.
bejkerek87
Administrator
zakochany w forum

ile piszemy 20

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 482

It's Me

« Odpowiedz #2 : Pa¼dziernik 21, 2009, 15:13:31 »

W³a¶nie dlaczego?. Nie rozumiem jak mo¿na znêcaæ siê nad dzieæmi. Mo¿e mi kto¶ to wyja¶ni?.

Adulka
gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

Wiadomo¶ci: 598

« Odpowiedz #1 : Pa¼dziernik 15, 2009, 17:41:19 »

KOSZMAR. JAK TAK MO¯NA  BIEDNE DZIECI ...... MAM PYTANKO DLACZEGO SIE  WYDZIERA£Y NA TE DZIECI? BO S¡ NIEPE£NOSPRAWNE? BIEDNE KOBIETY.
62norbi
Prezes
Administrator
zakochany w forum

ile piszemy 0

Prezes

« : Pa¼dziernik 15, 2009, 15:24:00 »

Jak potrafi uderzyæ zakonnica!!?? (Kliknij, aby zobaczyæ film)
Powinny byæ przyk³adem. Jednak zachowanie sióstr zakonnych ze Studzienicznej - bo o nich mowa - nie zawsze jest wzorowe. "Uwaga!" TVN dotar³a do szokuj±cego filmu, na którym widaæ jak jedna z sióstr z Domu Pomocy Spo³ecznej dla Dzieci i M³odzie¿y Zgromadzenia Sióstr Franciszkanek w Studzienicznej bije po twarzy i szarpie za w³osy swojego niepe³nosprawnego podopiecznego.
W Domu Pomocy Spo³ecznej w Studzienicznej mieszka piêædziesiêcioro dzieci z pora¿eniem mózgowym, chorob± Downa, autyzmem, niepe³nosprawnych fizycznie. Placówkê prowadzi Zgromadzenie Sióstr Franciszkanek Rodziny Maryi.

Wrzeszcza³a, targa³a, bi³a

Skandaliczne zachowanie jednej z sióstr zosta³o nagrane przez przebywaj±cego na urlopie w s±siedztwie DPS przypadkowego turystê.

- Domek, który wynajmowa³em, graniczy³ z domem opieki spo³ecznej dla dzieci niesprawnych intelektualnie. Którego¶ dnia zobaczy³em jak zakonnica idzie za dzieckiem. Nagle dziecko zatrzymuje siê i ¶ci±ga buty. Zakonnica zaczyna na dziecko wrzeszczeæ. Nastêpnie bierze buty i zaczyna nimi dziecko ok³adaæ po g³owie. Zaczê³a je targaæ za w³osy, biæ po twarzy. To by³a jedna z dwóch takich scen, kiedy widzia³em ewidentn± przemoc wobec dzieci – mówi Piotr Banaszek. Mê¿czyzna uwieczni³ wszystko na filmie, który trafi³ do reporterów programu "Uwaga!".

Dziennikarze TVN zainteresowali siê ca³± spraw± i pojechali do Studzienicznej. Reporterom bez trudu uda³o siê nagraæ kolejne przyk³ady fatalnego zachowania sióstr zakonnych w stosunku do dzieci.

"W obronie koniecznej"

Siostry na nagranie Piotra Banaszka zareagowa³y jednoznacznie: - Ta siostra po prostu siê broni. To by³o w jakiej¶ obronie koniecznej. Ja tutaj nie widzê wyra¼nie, ¿eby ona targa³a j± za w³osy. Ona trzyma j± za g³owê.

Podobnie t³umaczy³y prze³o¿one z Warszawy. Ca³a sprawa zosta³a te¿ zupe³nie zbagatelizowana przez instytucjê nadzoruj±c± DPS w Studzienicznej.

Reakcj± prze³o¿onych o¶rodka oraz urzêdników zszokowana jest Dorota Pawlak z programu "Uwaga!" TVN. - Zszokowa³y mnie i zaskoczy³y reakcje na pokazany materia³. Zakonnice i podlascy urzêdnicy zachowywali siê jak wytrawni politycy, twierdz±c ¿e na tym filmie nie ma przemocy, co przecie¿ widaæ na pierwszy rzut oka - komentowa³a w TVN24

Pawlak wyja¶ni³a, ¿e film nagra³ wczasowicz, którego zaniepokoi³ p³acz dziecka. - Scena uspokajania trwa³a 20 minut - mówi³a. Doda³a, ¿e zarejestrowano jedynie koñcówkê "akcji".

WIÊCEJ W CZWARTEK O GODZ. 19.50. W "UWADZE!". Czytaj te¿ na uwaga.onet.pl.    

« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 05, 2009, 22:40:42 wys³ane przez 62norbi » Zapisane

Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.034 sekund z 20 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

shd polskiserwerzycia blackspider kociaprzystan ostrovirsk