Napromieniowani

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Moja przygoda z klubem studenckim Warszawskim / STODO£A/  (Przeczytany 2089 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Maria Brylka
oj ma³o nam piszesz:)
*

ile piszemy 0

Wiadomo¶ci: 15

« Odpowiedz #3 : Pa¼dziernik 17, 2009, 12:11:39 »

Mial byc ciekawy wieczor a tu okazalo sie,ze przezyliscie Panstwo horror!Wspolczuje!!!! Ale jest to koleja sytuacja,ba jaskrawa sytuacja co do kutury,niewiedzy... i braku zrozumienia ze strony ochroniarzy.A co za tym idzie,Organizatora tej imprezy!Ochroniarze powinni byc poinformowani,ze zaproszeni zostali rowniez ludzie chorzy,ktorzy bez wsparcia lekow nie zawsze normalnie funkcjonuja ;uczulenia na zapachy-czesto zbyt mocne perfumy w miejsce wody toaletowej itd.Jedno mnie zastanawia,czy wyslala Pani tej samej tresci list do Pani Blaszczyk lub Kogos z fundacji?Uwazam,ze powionni byc o tym incydencie wiedziec!Bo w tym wszystkim to chodzilo o wsparcie finansowe FundacjiÄ kogo... "Swoja droga kolejni zaproszeni goscie -chorzy z uczuleniami itd-musza liczyc sie z podobna sytuacja.Wspolczuje!
62norbi
Prezes
Administrator
zakochany w forum

ile piszemy 0

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 407

Prezes

« Odpowiedz #2 : Pa¼dziernik 16, 2009, 22:24:17 »

Tak jest wszêdzie w Polsce... Ja jako m³ody absolwent zawodówki, za³atwia³em sobie pracê w miejscowej Hucie, na stanowisko w narzêdziowni, mia³em wydawaæ narzêdzia... Mia³em ju¿ wszystkie podpisy na karcie obiegowej, nawet od kierownika wydzia³u i mistrza zmianowego, od lekarza i dyrektora a na koñcu zosta³ mi dzia³ kard... Tam pracowa³ jedyny inwalida, jednorêki kadrowiec...  Wiêc zostawi³em sobie dzia³ kadr na ostatni± sprawê w zdobywaniu podpisów na karcie obiegowej w za³atwianiu procedur przyjmowaniu siê do pracy... W koñcu zadowolony docieram do dzia³u kard, czekam cierpliwie, a¿ przyjdzie moja kolej... W koñcu da³em temu kadrowemu t± kartê obiegow± i inne dokumenty, czekam i czekam, a kadrowiec jak nie sk³ada tego podpisu tak nie sk³ada... W koñcu, zrobi³o siê pó¼no i spyta³em grzecznie... Dlaczego pan nie podpisuje mi tej karty obiegowej??? A ten odburkn±³ mi: Tu nie ma miejsca dla kaleków, kulawych i flegmatyków... I we mnie zawrza³o, odpali³em: A pan to kto, pan te¿ inwalida i to jeszcze bardziej jest pan poszkodowany ni¿ ja... On jak to us³ysza³ to pogniót³ mi moje dokumenty porozrzucawszy je pod moje nogi... A z przyjêcia do Huty zosta³y tylko marzenia... Dziêki takiemu kadrowemu musia³em szukaæ pracy 60 km dalej.. A Hutê mia³em dos³ownie 400 m od mojego miejsca zamieszkania... Przez takiego krn±brnego, zawistnego, kalekiego kadrowego... To jest kolejny przyk³ad, dlaczego nie usuwa siê barier z jakimi borykaj± siê niepe³nosprawni, nie koniecznie musz± to byæ bariery budowlane, ale i prawne, moralne i mentalne...  Oto ca³a Polska, nasz ukochany kraj w kraju nie dla niepe³nosprawnych...

Nie ogl±daj siê na rz±d, bo wyrêczaj±c go, mo¿esz zrobiæ du¿o dobrego, za¶ on nie wyrêczy ciê w niczym.
Antybudynek (kliknij tu...)
http://duetkolezenski.pl.tl/
http://duetkolezenski.phorum.pl/
Kasia
Moderator Globalny
mieszkaniec

ile piszemy 0

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 167

« Odpowiedz #1 : Pa¼dziernik 16, 2009, 09:38:29 »

to straszne i oburzajace
irenaanna
troche tu wchodzisz
**

ile piszemy 0

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 48

Kocham zwierzêta Ludzi toleruje

« : Pa¼dziernik 16, 2009, 03:16:43 »

To co mnie spotka³o dzi¶, to naprawdê, szok !!!

Dosta³am zaproszenie dla dwóch osób na Koncert P³onie Stodo³a!
A kogo to obchodzi ?
By³ to koncert charytatywny, zorganizowany z udzia³em dziennikarzy konkurencyjnych mediów, businessmanów z konkurencyjnych firm, realizatorów konkuruj±cych agencji oraz polityków z ró¿nych partii politycznych .
Wszyscy wspieraj± jeden cel: zbiórkê pieniêdzy na wyposa¿enie nowo powsta³ej Kliniki BUDZIK – projekt  Fundacji Ewy B³aszczyk
„Akogo”...
Dosta³am zaproszenie na koncert i nie zosta³am wpuszczona poniewa¿:  Mam Tarczyce, Astmê - oskrzelow± i cukrzyce... Z tego powodu, mam zawsze przy sobie leki, inhalator i tabletki. Zawsze jak wychodzê z domu na d³u¿ej, to mam tak¿e, ze sob± dwie kanapki i butelkê z piciem... A  po kieszeniach cukierki, czekoladê lub kostki z cukrem. Równie¿ przy sobie, mam za¶wiadczenia lekarskie, w oprawie foliowej, ¿e jestem na sta³ych lekach i wymagam regularnego jedzenia. Te za¶wiadczenia s± honorowane wszêdzie na granicy, jak i poza granicami Polski. Jak wyje¿d¿a³am z kraju, to zawsze mnie przepuszczano bez problemu z lekami które z sob± miewam przy sobie, razem z jedzeniem i piciem... Nawet w okresie ptasiej grypy, przepuszczano mnie z moim prowiantem i lekami. Niestety, w klubie STODO£A w Warszawie, takie za¶wiadczenia nie s± honorowane.
Przy wej¶ciu, trzech ochroniarzy w wieku od 20-30 lat kaza³o mi zostawiæ jedzenie, leki i picie.  Powiedziano mi, ¿e jak bêdê wychodziæ to mi wszystko oddadz±. A po za tym, jedzenie i picie mogê sobie kupiæ w barze... Jestem na diecie i nie wszystko mogê je¶æ. Pokazywa³am ochroniarzom za¶wiadczenie, to patrzyli w sufit... Jak im m±¿ t³umaczy³, ¿e ja nie mogê je¶æ wszystkiego, to zaczêli krêciæ kó³ka na czole. Nawet sprowadzony policjant na to nic nie poradzi³, tylko spisa³ ochroniarza i obejrza³ moje za¶wiadczenia i stwierdzi³ ¿e mam prawo mieæ ze sob± leki i jedzenie. Niestety, ochrona mimo tego, nie wpu¶ci³a mnie na koncert. By³am w¶ciek³a, p³aka³am ze z³o¶ci a ochroniarz na koniec wmawia³ mi, ¿e jestem pobudzona lekami i dlatego mnie nie wpu¶ci poniewa¿ mogê stanowiæ zagro¿enie dla innych. Ochroniarze widzieli, jak u¿ywam inhalatora poniewa¿ zaczê³o mnie dusiæ, to na odchodne, powiedzia³ mi, ¿e jak siê jest tak± chor± osob±,  to powinnam siedzieæ w domu, przed telewizorem a nie chodziæ na koncerty.

autor: IrenaAnna
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 16, 2009, 22:15:21 wys³ane przez 62norbi » Zapisane

Irena Anna
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.022 sekund z 20 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

nwm kociaprzystan polskiserwerfreeplay shd polskiserwerzycia