Napromieniowani
 
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
 
Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Ciasto kruche z jablkami i cynamonem  (Przeczytany 6101 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Hania47
oj ma³o nam piszesz:)
*

ile piszemy 0
Offline Offline

Wiadomo¶ci: 20


« : Pa¼dziernik 18, 2011, 22:45:19 »

rzygotowanie: 15 minut

Pieczenie: 1 godzina

Trudno¶æ: ³atwe


Sk³adniki na 12 porcji


•      3 szklanki m±ki, 1 szklanka cukru,
      
•      4 zó³tka, kostka mas³a lub margaryny, opakowanie cukru waniliowego,
      
•      Â³y¿eczka proszku do pieczenia, 3 ³y¿ki kwasnej ¶mietany
      
•      1 kg jab³ek (winnych), cynamon, cukier do posypania
      Etapy przygotowania


1.      Z m±ki,cukru,¿ó³tek,mas³a (margaryny), cukru waniliowego, proszku do pieczenie i ¶mietany zagniatamy g³adkie ciasto.
            
2.      Smarujemy brytfankê mas³em i posypujemy bu³k± tart±. Jab³ka ¶cieramy na grubych oczkach na tarce, mieszamy z cynamonem.
            
3.      3/4 ciasta wyk³adamy na brytfankê i rozci±gamy po ca³ej powierzchni, a resztê wk³adamy do zamra¿alnika ¿eby troszkê stward³o. Na cie¶cie k³adziemy jab³ka (je¿eli maj± du¿o soku mo¿na odcisn±æ).Po wierzchu sypiemy jeszcze trochê cynamonu i ewentualnie cukrem.Na koniec ¶cieramy ciasto wyjête z zamra¿alnika na grubych oczkach.
            
4.      Wk³adamy do piekarnika nagrzanego do 180 st C na godzinê. Po upieczeniu mo¿na posypaæ cukrem pudrem. Smacznego
            

   
   


   
   

 
Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.034 sekund z 20 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

ostrovirsk wilcze-zycie kociaprzystan polskiserwerfreeplay polskiserwerzycia