Napromieniowani

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Czy cierpienie musi byc przyt³aczaj±ce?  (Przeczytany 8778 razy)
0 u¿ytkowników i 5 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

Wiadomo¶ci: 598

« Odpowiedz #21 : Wrzesieñ 23, 2009, 23:04:00 »

WYSTARCZY POPATRZEÆ NA CHORE DZIECI.ZA CO CIERPI DZIECKO Z BIA£ACZK¡? CHYBA ZA NIE WINNO¦Æ? ALBO DLACZEGO LUDZIE TRAC¡ WZROK? TEGO NIE WIEM. ALE  WIECIE CO? DZI¦ RANO PISA£AM Z KIM¦ NA GG. BY£Y TO PORADY PSYCHOLOGICZNE. JAKIE BY£O MOJE ZDZIWIENIE JAK TA OSOBA NAPISA£A MI "JESTEM NIEWIDOMYM PSYCHOLOGIEM" TAK WIEM ZASKOCZENIE ALE SERIO TEN MʯCZYZNA PISA£ NA GG ZA POMOC¡ SPECJALNEGO PROGRAMU.... NO WIÊC MY WIDZIMY TAK? TO ZACZNIJMY WIDZIEÆ CO SIÊ W POLSCE DZIEJE. ZACZNIJMY PISAÆ.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 23, 2009, 23:24:22 wys³ane przez 62norbi » Zapisane
sylwenka
oj ma³o nam piszesz:)
*

ile piszemy 0

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 16

POZDRAWIAM WSZYSTKICH SERDECZNIE

« Odpowiedz #20 : Maj 13, 2009, 16:30:14 »

Czujesz siê osamotniony. Postaraj siê odwiedziæ kogo¶, kto jest jeszcze bardziej samotny.
PISA£ JAN PAWE£ II. GDY PRZEZWASZ PROBLEMY I SMUTKI CIÊ OGARNIAJ¡ PAMIÊTAJ NIE JESTE¦ SAM. BÓG JEST Z TOB¡. KOCHA I PIELÊGNUJE. ZGADZAM SIÊ ZE STWIERDZENIEM ¯E BÓG NIE JEST WINNY CIERPIENIU ON JE DOPUSZCZA ALE NIE ZOSTAWIA NAS SAMYCH Z TYM.

sYLWIA jASKÓLSKA
adamo80
*

ile piszemy 0

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 8

to jedna krótka historia z mojego ¿ycia

« Odpowiedz #19 : Marzec 04, 2009, 01:43:37 »

Cierpienie - mo¿na by wiele pisaæ ale zacznê od podstawowego pytania jakie siê nam czêsto nasuwa gdy CIERPIMY BO¯E DLACZEGO MI TO ROBISZ
czÊsto w takich chwilach oskar¿amy Boga .Ale to nie Bóg sci±ga na nas cierpienie robi± to ludzie ,A Bóg jedynie dopuszcza do istnienia cierpienia.
jako na potwierdzenie swojej wypowiedzi mogê podaæ cytat wypowiedz kole¿anki która zapocz±tkowa³a ten temat a mianowicie pijany kierowca,z³odziej który nas okradnie,bandyta który zrani próbuj±c obrabowaæ.
jak to kiedys powiedzial cierpienie nas uszlachetnia ,stajemy siê lepszymi ludzmi,ale niekiedy  sprawia ze stajemy siê gorsi,¼li i m¶ciwi
napewno kazdy z nas przezywa³ rózne typy cierpienia np:cierpienie po stracie /¶mierci/kogo¶ bliskiego,cierpienie po zawodzie mi³osnym,cierpienie z powodu samotnosci i braku zrozumienia i cierpienie bo jestesmy np wy¶miewani itp
powiem tak prze¿y³em chyba wszystkie typy cierpienia jakie wymieni³em i nasuwa mi sie jedno stwierdzenie :"CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI"

pozdrawiam napromieniowanych z powazaniem ADAM

szukaj±c swojego miejsca na ziemi
trafiam w przedziwne miejsca
gruszka
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Listopad 22, 2008, 05:15:21 »

pozwole sobie na cytat.

Antoine de Saint-Exupéry
To co jest przyczyn± twoich najg³êbszych cierpieñ, jest zarazem ¼ród³em twoich najwiêkszych rado¶ci.

ZNAJDZMY    POZYTYWNE STRONY  Z CIERPIENIA:)   KOCHANI
Maya85
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Kwiecieñ 03, 2008, 17:40:26 »

Cierpiec musimy poto zeby docenic to co mamy...
Zeby odroznic dobre chwile od zlych
Cierpimy bo jestesmy tylko ludzmi i mamy w sobie wiele emocji
Nieststy cierpienie muai byc dojmujace...
Ja doznalam jego i wiem jak to jest...
Chyba kazdy z nas..ale wazne jest zeby umiec z tego wyjsc,byc silnym i isc dzielnie do przodu
Margolcia
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Marzec 24, 2008, 19:15:05 »

My¶lê ¿e bez cierpienia ¿ycie(piszê tu o sobie) nie by³oby "pe³ne" Owszem kiedy¶ zadawa³am sobie notorycznie pytanie DLACZEGO JESTEM TAKA JAKA JESTEM???Teraz z perspektywy czasu staram siê dostrzec dobre strony mojej niepe³nosprawno¶ci. Wiem byæ  mo¿e to g³upie ale wyznaje zasadê JE¦LI NIE MO¯ESZ CZEGO¦ ZMIENIÆ ZAAKCEPTUJ TO SPRÓBUJ POLUBIÆ LUB W MIARÊ MO¯LIWO¦CI ZMINIMALIZOWAÆ NEGATYWNE SKUTKI NA PSYCHIKÊ.Zawsze pamiêtam o tym ¿e nie tylko JA jestem niepe³nosprawna ¿e s± ludzie bardziej chorzy ode mnie. Ta ¶wiadomo¶æ bardzo 3ma mnie "w ryzach"  przed ci±g³ym u¿alaniem siê nad sob± bo przecie¿ mog³oby byæ znacznie gorzej...
My¶lê te¿ ¿e  cierpienie w moim przypadku  jest sporym nad³u¿yciem...Fakt nie jest mi komfortowo z tym ¿e mam chore nogi ale jestem wdziêczna losowi za to ¿e jestem w miarê samodzielna ¿e mój umys³ funkcjonuje prawid³owo ¿e mam co je¶æ to naprawdê bardzo wiele!Ja nie neguje ¿e wielu osobom na tym forum jest ciê¿ko(mnie te¿)ale pamiêtajmy jest wiele innych osób które naprawdê cierpi± pamiêtam przebieg choroby nowotworowej mojej Mamy PARADOKS ale w³a¶nie wtedy zrozumia³am ¿e moje "cierpienie" jest niczym w porównaniu z JEJ OGROMNYM CIERPIENIEM od tego momêtu co¶ siê we mnie zmieni³o spokornia³am i nabra³am dystansu do siebie i do mojej choroby...Pozdrawiam 
jerychiasz
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Marzec 04, 2008, 23:01:52 »

adytka pewnie ¿e gosia wie ale jej trzeba wlaæ by slucha³a i innym;)
atyda
*

ile piszemy 0

Wiadomo¶ci: 1

« Odpowiedz #14 : Luty 28, 2008, 16:12:57 »

Mlodzi z was ludzie a mowicie jak dziadkowie po 80. Wielu z was zamiast zamykac sie w domu przed kompem. Powinno wyjsc na ul, i zasmakowac prawdziwego zycia. Boicie sie samych siebie chcecie zmieniac swiat. Proponuje wam zaczac zmiany od siebie. Mysle ze Gosia wie o czym mowie.
gosiamucha1992
*

ile piszemy 0

Wiadomo¶ci: 10

600-920-680

« Odpowiedz #13 : Luty 20, 2008, 15:23:19 »

Droga Sylio twój tata odszed³ spewnoscia dlatego,ze  Bóg juz  go wzywa³...czesto wystawia nas na próbe.Ale musimy sobie dawac rade...musimy byc mocni....zarówno ja jak i inni urzytkownicy forum jestesmy z Toba....musisz byc mocna...tato napewno  teraz patrzy na ciebie z  góry i jest z Ciebie dumny....

Panie wskaz ludziom droge,by nigdy nie b³adzili....
jerychiasz
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Luty 18, 2008, 22:18:07 »

sylia to co da³ nam ¶wiat niespodzianie zabra³ los
lecz tu ¿yjemy by kochaæ ludzi
puki ich nie spotkamy znowu tam:)
gruszka
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Luty 18, 2008, 17:37:38 »

KOCHANA  SYLWIO   JESTESMY  Z TOBA  ca³e  forum  przytula ciebie   do  serc 

pozdrawiam  pa pa trzymaj  sie cieplutko     

cierpienie  robi z   nas lepszych Smutny
sylia
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Luty 18, 2008, 16:59:30 »

witam wszyskich   cierpiec  to    straaszny  bol jak  trzeba  plakac    to niechce moj  tato  umarl   na  waletynki  a  co  czuje   zlosc    niedam rady plakac  chce   taty  ale wiem ze on  moze jest  kolo mnie  lecz  brakuje mi  go  cierpienie  to  nie wiem  jak mam to   nazwac   ale  zadaje    pytanie  dlaczego  moj tato    cieszko jest  nam wszyskim  ale   cierpienie  jest cieszkie  smutne  zal  i  rozpacz   pozdrawiam wszyskich  serdeczznie
janusz1985
troche tu wchodzisz
**

ile piszemy 0

Wiadomo¶ci: 59

« Odpowiedz #9 : Luty 17, 2008, 17:29:36 »

pewnie tak gruszko Smutny
gruszka
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Luty 17, 2008, 04:53:41 »

a moze   cierpia  ci  co nie maja  spokoju  w sobie?
gosiamucha1992
*

ile piszemy 0

Wiadomo¶ci: 10

600-920-680

« Odpowiedz #7 : Luty 15, 2008, 19:20:32 »

Moi drodzy to niejest taki,ze cz³owiek nawet jak niema przyjaciól to jest sam!!!Bo to niejest tak...zawsze jest z nami Pan Bóg i zawsze mozemy z nim porozmawiac....

Panie wskaz ludziom droge,by nigdy nie b³adzili....
janusz1985
troche tu wchodzisz
**

ile piszemy 0

« Odpowiedz #6 : Luty 13, 2008, 16:32:08 »

niom zale¿y gdzie Jêzyk ale to by³ taki cytat U¶miech
anecja
zaanga¿owany

ile piszemy 0

Wiadomo¶ci: 130

« Odpowiedz #5 : Luty 12, 2008, 21:59:49 »

What's eating you? Tell me
jerychiasz
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Luty 12, 2008, 21:21:06 »

bez przesady ludzie z natury s± dobrzy;)
janusz1985
troche tu wchodzisz
**

ile piszemy 0

« Odpowiedz #3 : Luty 12, 2008, 16:59:56 »

witaj Ma³gosia s³uchaj to ludzie ludziom zgotowali ten los Smutny
janusz1985
troche tu wchodzisz
**

ile piszemy 0

« Odpowiedz #2 : Luty 12, 2008, 16:54:05 »

no racjia ja tak samo by³em taki samotny ale tu jest swietna paczka wiec nie smucmy siê damy rade nie jest ¿le bedzie jeszcze lepiej pozdrawiam was
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.04 sekund z 21 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

ostrovirsk wilcze-zycie kociaprzystan nwm blackspider