gruszka
Go¶æ
|
|
« : Marzec 05, 2008, 02:07:13 » |
|
tety piosenek filmowych i bakowych:)
Ma³y Ksi±¿ê Gdzie jeste¶ ma³y ksi±¿ê gdzie Odszed³e¶ z mej ksi±¿eczki kart Czy po pustyni b³±dzisz znów Rozmawiasz z echem po¶ród ska³
Czy tam gdzie ¶wieci z³oty wóz Ogl±dasz Ziemiê w swoich snach Gdzie pozosta³a z dawnych dni Niby wspomnienie bajka ta
W maleñkiej ró¿y kocha³ siê Ksi±¿e na jednej z wielu gwiazd Nie widzia³ przedtem innych ró¿ Kiedy w daleki poszed³ ¶wiat
Na Ziemi zw±tpi³ w mi³o¶æ sw± Tê najpiêkniejsz± z wszystkich snów Bo jak mia³ w jednej kochaæ siê Gdy ujrza³ park z tysi±cem ró¿
Nie wierz swym oczom - Szepn±³ wiatr - Je¶li kochasz sercem patrz
Zrozumia³ wtedy ksi±¿ê to ¯e tylko jedna w ¶wiecie jest Ta, któr± kocha³ wszystkie dni I wróci³ znów do ró¿y swej
Gdzie jeste¶ ma³y ksi±¿ê, gdzie Odszed³e¶ z mej ksi±¿eczki kart W ¶wiecie gdzie nikt nie kocha ró¿ Na zawsze kto¶ pozosta³ sam (2x)
Gdyby Ma³y Ksi±¿ê mie spotka³
Gdyby Ma³y Ksi±¿ê mnie spotka³, to by przyjaciela mia³. On ma dobre i czu³e serce. Takie serce mam i ja.
Ref. Marzenia obaj lubimy, na niebie szukamy gwiazd. A s³oñce wtedy jest piêkne, gdy na zachód obraca sw± twarz.
Obaj kochamy piêkne ró¿e. Dbamy o przyjació³ wci±¿. Pielêgnujemy nasze zwierzêta ... A ten kapelusz - to w±¿.
Ma³y Ksi±¿ê
Ty, na pewno wierzysz w maleñki ¶wiat, W ciep³o p³atków ró¿y, bez kolców krzak. Ty, na pewno wierzysz w bezkresn± dal, Wielk± ciszê wiatru i Bo¿y ¿ar Ty musia³e¶ kiedy¶ wierzyæ jak On, ¯e bêdzie inny dzieñ, ¿e bêdzie inny kto¶.
Ty, jak Ma³y Ksi±¿e, ró¿ê sw± masz I bardzo kochasz j±, wiêc czemu kryjesz twarz. Ty jak Ma³y Ksi±¿e, uciekasz gdzie¶ By mi³o¶æ ukryæ sw±, tê g³êbiê ¿ycia tre¶æ. Czy, jak Ma³y Ksi±¿ê, wrócisz tu sam? Czy dotrze prawda ta, ¿e zosta³ tylko Pan?
|